Чт, 21.09.2023, 13:45
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.8 Антивірусні програми » Антивірусне програмне забезпечення (Про те, який з антивірусів кращий...)
Антивірусне програмне забезпечення
kom_adm Дата: Сб, 18.08.2007, 02:45 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Поділ досвідом про різні типи антивірусних програм та проблеми, які вам задавали віруси.

Відредаговано: НІКОЛЯ - Чт, 20.12.2012, 15:32
Ковшун Дата: Сб, 25.08.2007, 19:18 | Повідомлення № 2
Досвідчений учасник
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Під час роботи користувався різними антивірусними програмами.
Проте, зараз використовую антивірусну програму VAST.
Вся справа в тому, що її можна скачати безкоштовно. Ключ до програми на 14 місяців також безкоштовний.
Поки що вона працює відмінно і задоврольняє.
Придбав ключ для кожної машини.
Ковшун Дата: Нд, 26.08.2007, 07:51 | Повідомлення № 3
Досвідчений учасник
Quote (Ковальчук_Олександр)
Антивірусів багато існує. Найпопулярніші на території СНГ все-таки Касперський та Dr-web. Вони, звичайно, комерційні. Я користуюсь в дома та школі антивірусом Касперский 7.0. Він вийшов нещодавно і зарекомендував себе дуже добре. До цього користувався Касперським 6.0. Я перепробував багато антивірусів і зупинився саме на Касперському. Річ у тім, що велика кількість антивірусів не здатні бачити всіх видів вірусів. Тому цілком можливо, що у вас є віруси, але ваша програма їх не виявляє. Звичайно, віруси можуть бути і в мене. Тим більше Касперський - комерційна програма, але наприклад до 7 версії я маю кілька ключів, один з них діє до середини 2008 року (а там вийде 8 версія).

Повністю з Вами згодний.

Повірте мені, Микола Іванович, безкоштовні антивіруси на порядок гірші за комерційні (але це чисто моя думка, можливо, помилкова). Я прийшов до цього висновку на основі тестування багатьох програм.

Але все вирішує те, скільки грошей є в кишені!
badm Дата: Пн, 27.08.2007, 11:07 | Повідомлення № 4
Знаток програмування
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Можливо Ви і праві на раханук безкоштовних. Мене подобається Avira AntiVir® PersonalEdition Classic http://www.free-av.com/. Можна сказати в Німечині мало речей роблять погано. В безкоштовної версії є ряд обмежень, але для роботи досвічено користувача достатньо. На рахунок Avast мав 4 випадки, коли від досить злісних "троянів" просто не помічав.
В Касперському розчарований остаточно чи потрібно забирати стільки ресурсів в ОС і так сповільнювати робото фактично всього. Доктор Веб непоганий варіант, але проблеми з ліцензію так само як і Nod32. По можливості можна при роботі в Інтернет використовувати Linux, то проблеми з вірусами фактично зникнуть.
kom_adm Дата: Вт, 28.08.2007, 01:53 | Повідомлення № 5
Ветеран спілкування
Вибір правильного антивіруса - дуже важлива річ. Особисто мені приходилось неодноразово боротись з різними троянами, типу backdoor, який в один момент портить системні файли, і практично жодну програму запустити не можливо, помагає лише повторна установка Windows і ін. Не щодавно була кумедна ситуація - при з’єднанні з інтернетом у мене через 1-5 хв. після з’єднання миттєво виключався комп’ютер, наче з розетки видьоргнув хто. Думаю, це був якийсь вірус, хоча поскільки бази антивіруса були устарівші - антивірус ніяких об’єктів не виявляв. Прийшлось переустановити Windows і проблема зникла і вже пів року все гаразд. Я в селі користуюсь певним авторитетом серед жителів в тому плані, що до мене досить часто звертаються односельці з проханнями допомогти купити комп’ютер, а ще частіше - допомогти переустановити ОС чи щось налаштувати. Тому я бачив багато ситуацій, які створюють віруси і навіть намагався вивчати їх поведінку, види і т.д. Були ситуації коли приходив до когось до дому, спостерігав явище, коли комп’ютер сильно "глючив", але завантажувався, і практично нічого не працювало, все це було результатом того, що на комп’ютері кишіли десятки видів вірусів. І при спробі встановити якись антивірус, видавалось повідомлення про помилку. В такому випадку користувався антивірусом, що завантажується з компакта, видаляв віруси, а потім переустановлював Windows. І ще море ситуацій.
Quote (badm)
Можливо Ви і праві на раханук безкоштовних. Мене подобається Avira AntiVir® PersonalEdition Classic http://www.free-av.com/.

Знову це особисто моя думка, нічого нікому не нав’язую: цей безкоштовний антивірус не вартий уваги взагалі для мене, так як я пробував ним користуватись і він показався мені "дитячий садок", а не серйозна програма. Висновки зробив із різних власних досліджень.
Quote (badm)
На рахунок Avast мав 4 випадки, коли від досить злісних "троянів" просто не помічав.

Аналогічна ситуація з цим антивірусом була і в мене. Віруси на комп’ютері сидять, а Avast їх не помічає. Спробував інший - виявив.
Quote (badm)
В Касперському розчарований остаточно чи потрібно забирати стільки ресурсів в ОС і так сповільнювати робото фактично всього.

У мене в школі на головному комп’ютері 256 Мб оперативки і Касперський 7.0 працює нормально, і комп’ютер практично не тормозить. Та й віруси він виявляє начебто нормально. На комп’ютери з 128 Мб оперативної його звісно ставити не варто. А в дома в мене 1.5 Гб ОЗУ, то взагалі ніяких проблем. Хоча в цього антивіруса я також виявляв ряд недостатків, але користуюсь поки що ним, зручнішого не знайшов. До того ж в мене ніколи не було проблем із ключами до нього.
Quote (badm)
По можливості можна при роботі в Інтернет використовувати Linux, то проблеми з вірусами фактично зникнуть.

А Linux що на всі 100 захищена від вірусів? Поясніть, будь-ласка, а то я чайник у користуванні Linux.
badm Дата: Вт, 28.08.2007, 09:00 | Повідомлення № 6
Знаток програмування
Річ в тому, що Linux/Unix якісно розділяє користувачів за можливостями root запис має всі права під цим записом взагалі не рекомендується працювати, а інші обмежені і можна настроїти обмеження досить серйозно. Далі, щоб запуститися на машині користувача вірус програма повина скомпілюватися, а для цього потрібно масу дозволів. Питання де вона їх візме? Відповідь фактично ніде. Тому вірусів під Linux/Unix мало тай і кількість користувачів цьому не сприяє.

Добавлено (28.08.2007, 09:00)
---------------------------------------------

Вибір правильного антивіруса - дуже важлива річ. Особисто мені приходилось неодноразово боротись з різними троянами, типу backdoor, який в один момент портить системні файли, і практично жодну програму запустити не можливо, помагає лише повторна установка

backdoor пошкоджує конткетні файли,які відповідають за мережу ОС (скажімо один з них svhost), якщо їх контролювати та реагувати на різні зауваження ОС, то критичних наслідків можна уникнути.

takdiy Дата: Вт, 28.08.2007, 21:45 | Повідомлення № 7
Тут живе...
Рейтинг: 4
Я теж користуюсь Касперським. На даний момент 6.0. Коли небуло ключа пів року назад користувався АВАСТОМ.
Памятаєте скоромовку: "Сидів шпкак на шпаківні і заспівав шпак півню:" ти невмієш так як я, так як ти невмію я". ".
Те що нюхає каспер, не нюхає аваст і навпаки. На мою думку (і багатьох теж) потрібно комплексно вирішувати захист і профілактику ПК. Наприклад: використовувати ще якийсь антивірус. а якщо є конфлікт то якісь утіліти для виявлення і видалення всякої зарази: трояни, черваки і тд. В цьому допоможуть Spyware Doctor, Ad-Aware та інші.
kom_adm Дата: Ср, 29.08.2007, 01:40 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Quote (badm)
backdoor пошкоджує конткетні файли,які відповідають за мережу ОС (скажімо один з них svhost), якщо їх контролювати та реагувати на різні зауваження ОС, то критичних наслідків можна уникнути.

Уникнути можна, але що робити якщо він пошкодив ці системні файли. Я маю на увазі, що я не раз лагодив комп’ютери односельчан. Коли мені давали їх на ремонт, то віндовс завантажувалася, але практично жодна прогама не працювала, наприклад, навіть не можна було викликати вікно "Свойства: Экран", руки зв’язані, нічого не працює. І це був результат роботи ось цього трояна типу backdoor. Тут то я нічого і не думав, а спочатку видаляв вірус, а потім переустановлював ОС.
takdiy Дата: Ср, 29.08.2007, 11:52 | Повідомлення № 9
Тут живе...
скажімо один з них svhost

Я гадаю вам поможе це http://wiki.compowiki.info/ProcessyWindows/sv
Уважно прочитайте а краще роздрукуйте
badm Дата: Чт, 06.09.2007, 13:22 | Повідомлення № 10
Знаток програмування
На рахунок захисту знайшов досить цікаве дослідження (про об’єктивність не знаю) кожен судить сам http://www.winblog.ru/2007/06/08/08060706.html
takdiy Дата: Чт, 06.09.2007, 20:30 | Повідомлення № 11
Тут живе...
Quote (badm)
На рахунок захисту знайшов досить цікаве дослідження (про об’єктивність не знаю) кожен судить сам http://www.winblog.ru/2007/06/08/08060706.html

Дякую за корисну інформацію.
Дуже і дуже цікава стаття. Виникає запитання: а чи не є це свого роду рекламою. Для того щоб на ньго відповісти необхідно мабуть самому здійснити такі тести. Але у всякому випадку цей матеріал збережу на диску.
Taras Дата: Пт, 21.09.2007, 21:55 | Повідомлення № 12
Новий користувач
Рейтинг: 2
Справді цікава стаття. На своїй практиці мав випадок, що Касперський не бачив бактерії.... правда по роботі це було видно і візуально, що вона є. Після тестуванні пізніше Nortonom Antivirus 2005 все було ліквідовано. В даний час закуплені ліцензовані Dr. Web. Хоча я думаю, що для профілактики, потрібно змінювати дежурного антивіруса і тестувати іншим, а після цього повертатися знову до попередньої версії. Так система прослужить довше.
Ковшун Дата: Чт, 27.09.2007, 22:05 | Повідомлення № 13
Досвідчений учасник
Quote (Prag)
У мене зовсім ліцензія закінрчилася. Порекомендуйте де можна скачати антівірус з ліцензією.

Avast! 4 Home Edition - полноценный бесплатный антивирус специально разработанный для использования на домашнем компьютере. Любое коммерческое использование Avast 4 в коммерческих целях запрещена. При выполнении обоих этих условий антивирус являеться бесплатным.

Зайдіть на сайт http://www.biblprog.org.ua/ і скачаєте цей антивірус.
Одні його хвалять, інші лають.
Я ось уже майже рік з ним працюю, поки що він мене задовольняє.

Alex-millitary Дата: Пн, 08.10.2007, 15:54 | Повідомлення № 14
Я тут недавно...
Рейтинг: 0
Уже давно користуюсь drweb-444. Маю останню версію з ключом до 2008-07-24. Також можу обновлювати бази кожного дня так, щоб не банився ключ. Кого цікавить, то можу виставити, лиш не знаю як.
Newbie Дата: Вт, 09.10.2007, 22:18 | Повідомлення № 15
Хелпер
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Минулого року ставила Аваст, щось він мені недобре ставився, не оновлювався вчасно - непогана програмка, але щось "не моє"
Зараз стоїть і вдома і на роботі Авіра. Наразі подобається більше, пам*ять загружає мало. Висновки про надійність рано робити, але поки пренетзій нема

До речі, маю комп з 64 Мб ОЗУ. Туди ніякий антивірус не хоче ставитись. Єдине, що запустилось - ДрВеб без інсталяції CureIt. А хочеться почистити, бо там багато файлів (накази шкільні, довідки, бланки), будемо переносити на новий комп, не хочеться з вірусами носити. Може хтось щось порадить ?

Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.8 Антивірусні програми » Антивірусне програмне забезпечення (Про те, який з антивірусів кращий...)
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.