|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Проблема з ліцензіями на ПЗ
| |
kom_adm |
Дата: Пн, 03.03.2008, 00:44 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Говоримо про проблеми з ліцензіями на програмне забезпечення. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Сб, 07.06.2008, 22:55 |
|
| |
Varkan |
Дата: Пн, 03.03.2008, 00:44 | Повідомлення № 2 |
Викладач ВУЗу
| Quote (ssh) У 2004 році - диски одержали копійовані але дали ліцензію на ОС, офіс, паскаль зареєстровану, пропечатану і як має бути з галограмою. недавно в одну із шкіл поставили пк тільки з ліцензією на ос віста, більше ні на шо ліцензії немає. ось такі то пироги, хоч бери та замість ворду вчи вордпад
|
|
| |
filnick |
Дата: Пн, 03.03.2008, 00:44 | Повідомлення № 3 |
Мудрий вчитель
| Quote (Varkan) недавно в одну із шкіл поставили пк тільки з ліцензією на ос віста Міністерство освіти оголошує тендер на поставки машин та ліцензованого софту. Фірми чи компанії швиденько відмивають грошенята, а вчителю думай, як не нарушать закон об авторском праве и выполнять программу МОНУ
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Вт, 04.03.2008, 15:17 | Повідомлення № 4 |
Ветеран спілкування
| Quote (Varkan) недавно в одну із шкіл поставили пк тільки з ліцензією на ос віста, більше ні на шо ліцензії немає. ось такі то пироги, хоч бери та замість ворду вчи вордпад Головне є ліцензійна ОС все інше можливо встановити як і Безкоштовне програмне забезпечення (FreeWare), а також і піратське, головне не встановлювати ПЗ декількох фірм таких як Microsoft, Adobe, 1С, ABBYY.... Ось за них дійсно можуть і до суду довести.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Вт, 04.03.2008, 15:44 | Повідомлення № 5 |
Лідер форуму
| Я не розумію про що ми. Вам відомо хоч один випадок, коли б у школах перевіряли на наявність ліцензії? Хоч один вчитель чи директор відповідав за порушення ліцензійних угод? Я думаю що це все попереду. А поки-що спимо спокійно!
|
|
| |
Spirit |
Дата: Вт, 04.03.2008, 15:55 | Повідомлення № 6 |
Сис.адмін
| Quote (Bandalak) А поки-що спимо спокійно! Была проверка, дело чуть не дошло до суда, но это специально натравили проверку на школу.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Вт, 04.03.2008, 16:05 | Повідомлення № 7 |
Лідер форуму
| Quote (Spirit) специально натравили проверку на школу Так, натравити можна на все що завгодно! Але це поодинокі випадки!
|
|
| |
badm |
Дата: Вт, 04.03.2008, 18:14 | Повідомлення № 8 |
Знаток програмування
| Питання з мертвої точки зрушиться десь в найблищі 2-3 роки таке у мене передчуття. Та і реєстрація світової організації з боротьби з "піратством", яке почне відпрацьовувати в пілотному 2008р. Одеську, Дніпропетровську, Донецьку обл. і всуп в СОТ підштовхують на думку, що заробіток коштів на ліцензуванні рано чи пізно розпочнеться. Копія Windows і офіса на комп. це від 100-180 у.е.. Хоча можливо з цього дехто і виграє, резонансна справа 2006-2007 року у Росії проти директора звичайної сільської школи, призвела до того, що він тепер завідує впровадженням вільного ПО по всій Росії і видає книжки, а його школа є пілотним закладом по впровадженю.
|
|
| |
Spirit |
Дата: Вт, 04.03.2008, 22:22 | Повідомлення № 9 |
Сис.адмін
| С точки зреня разаботчика - я за то чтоб закон соблюдался! Свои программы так приходится защищать, что ужас просто!
|
|
| |
LAM85 |
Дата: Вт, 11.03.2008, 17:35 | Повідомлення № 10 |
Я тут недавно...
| Я проходив курси підвищення кваліфікації в Рівненському інституті після дипломної освіти і ми інформатики піднімалти таке питання відповідбь була така: "Використання програм без ліцензії можливе тільки в тому випадку коли та чи інша програма використовується тільки для навчального процесу, а не для заробітку". Жвичайно кожного своя думка.
|
|
| |
Spirit |
Дата: Вт, 11.03.2008, 19:10 | Повідомлення № 11 |
Сис.адмін
| Quote (LAM85) програма використовується тільки для навчального процесу, а не для заробітку А где это в законодательстве?
|
|
| |
filnick |
Дата: Вт, 11.03.2008, 21:34 | Повідомлення № 12 |
Мудрий вчитель
| Quote (Bandalak) Але це поодинокі випадки! Щороку ми вчителі інформатики подаємо звіт про використання ліцензованого програмного забезпечення. (Ясно, що приховуємо дещо). Але взимку перевіряли нас КРУ і один з "спеціалістів" прошманав мої ПК на наявність неліцензійних програм. Оскільки нічого крамольного не знайшов, то зробив усне зауваження за встановлені програми ненавчального призначення( були деякі іграшки та х/ф). Наказав терміново звільнити від них ПК. Обіцяв через тиждень перевірити. Напередодні перевірки на всіх компах відключив завантаження віндовс і поставив тільки завантаження в ДОС. "Перевіряючий" покрутився, почув від мене, що діти вивчають цю ОС, і поїхав назад - знання компютера на перемиканні мишою кнопок ПУСК, НАЙТИ і відкриття папок закінчилося. Але не завжди будуть такі перевіряючі.
|
|
| |
KVP |
Дата: Пт, 18.04.2008, 12:00 | Повідомлення № 13 |
Новий користувач
| В 2004 р. Квазар Мікро поставили нашій школі Office 2003 та XP. Зареестрував на сайті Microsoft, обновив, проблем немає. Купив карман для диску на 500 гектар. Заставив учнів весь бруд записувати туди. При перевірці не вставлю диск і думаю, що проблем не буде. Деякі проблеми з контролем за Флеш пам’ятю. Практично неможливо контролювати. Ще краще зробити зовнішню швидку мережу і зберігати інформацію дома.
|
|
| |
ssh |
Дата: Чт, 15.05.2008, 22:11 | Повідомлення № 14 |
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| Працюєм на нових ПК (поставка серпень 2007р). Системи не переустановлював. Вивчаємо зараз з 11 кл "Глобальну мережу Інтернет". Вчора при роботі в Інтернеті на одному з компів з'явилося повідомлення про обновлення Windows. Учень питає чи встановлювати. Я дав дозвіл. Через деякий час комп видав "Возможно, вы преобрели поддельную копию програмного обеспечения. Даная копия Windows не прошла проверку подлиности". Як вам поставка МО ліцензійного програмного забезпечення. Комп заблокувався. Відкликається лише на ссилочку "Смотри лицензионное ПО".
|
|
| |
Jokerz |
Дата: Пт, 16.05.2008, 05:48 | Повідомлення № 15 |
Хостер
| бугага Звоните тем кто ставил компы, 1 год гарантии в любом случае есть. И сообщите им про эту проблему.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |