Чт, 21.09.2023, 14:18
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.1 Материнські плати, процесори, пам’ять » Який процесор кращий? (Вибір процесора)
Який процесор кращий?
W-w-W Дата: Пн, 18.02.2008, 05:07 | Повідомлення № 1

Процесорам яких фірм Ви надаєте перевагу: AMD (Athlon) чи Intel (Celeron, Pentium)?
Вкажіть переваги і недоліки кожного з них!

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 01:25
Varkan Дата: Пн, 18.02.2008, 08:58 | Повідомлення № 2
Викладач ВУЗу
Нагороди: 0
Рейтинг: 6
все залежить від задач які має виконувати.
якщо обробка відео (ігри фільми...) то AMD (Atlon), якщо великі обчислення то Intel правда core2duo.
а так для рядового користувача немає різниці.
Sasyk Дата: Пн, 18.02.2008, 09:17 | Повідомлення № 3
знаток тестуючих систем
Рейтинг: 9
Quote (Varkan)
Процесорам яких фірм Ви надаєте перевагу:

Перевагу надаю процесорам фірми Intel

Відредаговано: Sasyk - Пн, 18.02.2008, 09:19
oleg_teacher Дата: Пн, 18.02.2008, 09:22 | Повідомлення № 4
Любитель дискутувати
Рейтинг: 2
Quote (Varkan)
Процесорам яких фірм Ви надаєте перевагу:

Надаю перевагу процесорам що стоять у кабінеті інформатики в школі, адже дома нажаль немаю компа. (сапожнік без сапог, хоча і не жалкую бо дома треба відпочивати)
W-w-W Дата: Пн, 18.02.2008, 09:23 | Повідомлення № 5

Quote (Varkan)
все залежить від задач які має виконувати.

Як на мене процесори AMD (Atlon) кращі, вони по багатьох характеристиках випереджають Intel (Celeron, Pentium).
У мене дома процесор AMD (Atlon) 1,8 Гц, а в школі Intel (Pentium) 2,6, то мій краще працює набагато ніж школьний

Ogorodets Дата: Пн, 18.02.2008, 10:07 | Повідомлення № 6
Назавжди з нами
Нагороди: 1
Рейтинг: 42
Quote (WWW)
Як на мене процесори AMD (Atlon) кращі, вони по багатьох характеристиках випереджають Intel (Celeron, Pentium

Если не секрет, по каким характеристикам? Длина конвейера больше у Intel, частота шины данных опять таки 1333 против 1000. Что касается остальных микросхем - под Атлоны частота шины данных материнки и частота памяти максимум 1000, против опять таки 1333 у Intel.
Пример из жизни: перекодировка фильма формата DV AVI в Mpeg (1 час 15 минут) на Атлоне (4600 Dual-Core) занимает 2 ч 40 мин, на Intel (Core2Duo 2,33) - практически в реал-тайме - 1ч.20 минут.
badm Дата: Пн, 18.02.2008, 11:01 | Повідомлення № 7
Знаток програмування
Рейтинг: 3
Все залежить від потреб, характеристик материнської плати відео, та і від ціни Core2Duo техпроцес кращий і TPD (темальний пакет кращий), але і відповідно ціна вища. Core2Duo вимає відповідної материнської плати, маю на увазі P35 або щось подібне(І945 це вже не те але і ціна менша), тоді система буде тиха потужна і якісна, але і ціна вища за аналог АМД на 80-150 у.е. Вибирати кінцевому користувачу. Можна працювати і на процесорах Інтел і АМД фактично вони рівноціні. Все залежить від призначення і цілей використання обладнання і його збалансованості. На рахунок варіантів Інтел зразка 2005-2006 років, то це одні з набільш поганих варіантів. Виділяють багато тепла та і потужність бажає кращого.
Spirit Дата: Пн, 18.02.2008, 11:03 | Повідомлення № 8
Сис.адмін
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Объективная оценка
Если говорить о сравнении процессоров, то нельзя говорить что вот на том компьютере стоит тот процессор и он работает лучше, а на том другой процессор и он работает хуже. Работа компьютера зависит не только от процессора, а и от материнской платы (чипсет и фирма произовдитель) от частоты работы шин данных, от типа и производителя памяти, от скорости работы жесткого диска, кэшей процесора и жесткого диска и т.д. Вплоть до того, сколько месяцев на компьютере стоит Windows.
В подтверждение своих слов, скажу, что были у меня на работе 2 ноутбука ASUS Z99Le два абсолютно одинаковые, НО!!! на одном Виндовс ставился быстрее, при том, что кнопки запуска процесса установки я нажимал одновременно, а разница (задержка) выростала до нескольких минут!

Субъективная оценка
Пользовался процессорами обеих фирм. Предпочитаю Intel, они меньше греются и за счет меньших нагрузок на охлаждение, меньше шумят кулеры. Очень явно это слышно при работе ноутбуков на базах разных процессоров!
В серверной где 3 компа, шумно, а в классе где их десяток или два десятка...
Да и серверы на базе процессоров AMD Opteron встречаются крайне редко, значительно чаще на базе Intel Pentium, Intel Xeon - а это для меня о многом говорит.

3D-графика. Большиство фирм, которые разрабатывают продукты по 3D-графике однозначно делают привязку к процессорам Intel (3D-MAX, Kaydara).

badm Дата: Пн, 18.02.2008, 11:08 | Повідомлення № 9
Знаток програмування
Рейтинг: 3
На рахунок ноутбуків однозначно Інтел тут алтернативи фактично немає СоreDuoT7100 і вище, а от на рахунок серверів не все так однозначно AMD Opteron і дешевше і працює краще.
SLKuty Дата: Вт, 19.02.2008, 00:00 | Повідомлення № 10
Монтажер
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Купив сусід Аthlon 64 3500 без мене думав, що він самий мудрий.
Справді Віндовс поставився на нього дуже швидко де 25 хв. я навіть трохи розчарувався в Інтелівських компах.
Через пів року вінда стала гальмувати і я вирішив переставити. Потратиа більше години.
Через рік АМД загальмував, заглючив так, що сусід його викинув і купив Core 2 Duo.
не люблю я фірму АМД ще з тих часів, коли проц згорав без кулера за 4 секунди
kom_adm Дата: Вт, 19.02.2008, 00:25 | Повідомлення № 11
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
По-перше, гарантія, не пам’ятаю точно, але не менше 2-х років.
По-друге, зі свого досвіду скажу, що в мене цей процесор більше року, комп’ютер напрягаю постійно, жодних глюків, жодного разу. Відмінно працює. Вже разів 5 переустановлював на ньому вінду і кожного разу на це йде по 30-35 хвилин (з дровами більше).
Quote (SLKuty)
Через пів року вінда стала гальмувати і я вирішив переставити. Потратив більше години.

Може тут причина не в процесорі, може сусід ваш хакер його перегрів, чи розганяти пробував, от він і глючити почав. В будь-якому випадку це суб’єктивна думка про процесори компанії АМД, яка базується на конкретному випадку. Обидві компанії хороші по своєму і в обох є свої недостатки, а загалом - процесори приблизно рівні по потужності. Протестуйте новий процесор AMD Athlon 6000+ X2 і побачите, що він ні практично не поступається Core 2 duo.
SLKuty Дата: Вт, 19.02.2008, 01:13 | Повідомлення № 12
Монтажер
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Не спиться Вам пане Олександр.
Та я знаю, вірю
йому напевно якийсь брак попався, або в хаті вологість завелика
Я купив новий Соre 2 duo 2.2ГГц і він на 3 день не може Віндовс запустити
І встановлюватися вінда не хоче
цілий день його мордую визначаю причину
Все нове і гальмує
В захищеному режимі запустив - файли ледве копіює
проц завантажений на 60 % не відомо чим!!!
Вже і сам не знаю кому вірити sad

Відредаговано: SLKuty - Вт, 19.02.2008, 01:14
Bandalak Дата: Вт, 19.02.2008, 01:25 | Повідомлення № 13
Лідер форуму
Нагороди: 45
Рейтинг: 291
Quote (WWW)
У мене дома процесор AMD (Atlon) 1,8 Гц, а в школі Intel (Pentium) 2,6

Така тенденція була до появи Core 2 Duo
Quote (Ogorodets)
Пример из жизни: перекодировка фильма формата DV AVI в Mpeg (1 час 15 минут) на Атлоне (4600 Dual-Core) занимает 2 ч 40 мин, на Intel (Core2Duo 2,33) - практически в реал-тайме - 1ч.20 минут.

У мене аналогічний приклад:
Один комп: Алон 6200+ (3.0 Ghz) 3 Гб, ОЗП, - перекодовує відео 1:1 до реального часу.
Другий комп: Core2Duo E6700 (2,67 Ghz) 2 Гб ОЗП, перекодовує відео 1,8:1 до реального часу. Це майже вдвічи бистріше Атлона!

Відредаговано: Bandalak - Вт, 19.02.2008, 01:26
Rus2007 Дата: Ср, 27.02.2008, 11:00 | Повідомлення № 14
Я тут недавно...
Рейтинг: 6
Quote (Bandalak)
У мене аналогічний приклад:Один комп: Алон 6200+ (3.0 Ghz) 3 Гб, ОЗП, - перекодовує відео 1:1 до реального часу.Другий комп: Core2Duo E6700 (2,67 Ghz) 2 Гб ОЗП, перекодовує відео 1,8:1 до реального часу. Це майже вдвічи бистріше Атлона!

Так це не показник - частота шини мамки, яка память встановлена, двухканальна чи одноканальна, частота памяті

В мене вдома Атлон64х2 5000+, мамка Гігабайт (частота 2000), памяті дві планки по 1 гігу (частота 800) та відео GeForce EN86000 256 DDR III: відео в пінаклі перекодовується 1:1

Я надаю перевагу Атлону і рекомендую його всім.

W-w-W Дата: Ср, 27.02.2008, 12:01 | Повідомлення № 15

Quote (Rus2007)
надаю перевагу Атлону і рекомендую його всім

Не знаю як хто, але я теж надаю перевагу Атлону. Я працював на багатьох пк різних типів процесорів, то процесори Intel мене не сильно радували
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.1 Материнські плати, процесори, пам’ять » Який процесор кращий? (Вибір процесора)
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.