Ср, 27.09.2023, 13:58
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.3 Носії і приводи » Вибір флешки. Проблеми під час експлуатації.
Вибір флешки. Проблеми під час експлуатації.
timakkord Дата: Чт, 06.11.2008, 00:13 | Повідомлення № 1
Часто заходить...
Нагороди: 2
Рейтинг: 14
Коли ми бачимо "флешку на вітрині магазину чи в переліку товарів, то можемо оцінити пристрій тільки за зовнішнім виглядом, ціною та ємністю. При цьому залишаються невідомі такі важливі параметри, як швидкість запису, час доступу і читання інформації.
Пропоную поділитись:
- критеріями вибору пристрою;
- досвідом використання програмного забезпечення, яке працює з "флешки";
- проблемами, які виникали під час експлуатації і т. д.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Відредаговано: WWW - Чт, 06.11.2008, 00:18
filnick Дата: Чт, 06.11.2008, 21:05 | Повідомлення № 2
Мудрий вчитель
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Цікаві питання. Як свідчить практика масовий перехід на флешки обумовило відхід у небуття флоппі-дискет. А якщо пам'ятаєте, років 10-12 тому всі учні обов'язково вивчали будову дискети, особливості роботи з нею, способи захисту інформації тощо. Сьогодні флешка приживається досить активно, але особливості її будови чи використання практично не затронуті навчальною програмою. Впхнув - скинув - вийняв - поклав у кишеню. Вся наука.
А крім флешок у школах з'являються переносні вінчестери на 80 - 200 Гб.
kom_adm Дата: Чт, 06.11.2008, 21:24 | Повідомлення № 3
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Quote (filnick)
Сьогодні флешка приживається досить активно, але особливості її будови чи використання практично не затронуті навчальною програмою.

Коли проходимо тему "Носії інформації", то показую будову USB флеш-диску, розповідаю про особливості використання. Нагадую про обмежену кількість записів даних на флешку (до 10,000 разів) і практично необмежену кількість читання даних з флешки, особливості використання і т.д.
Моя перша флешка мала розмір 1 Гб, фірма Transcend. Прожила не довго (близько року). Записував інформацію на нею з інтервалом раз на два дні (приблизно 400-600 разів всього записав). На початку 2007 вона коштувала 160 грн.
Зараз 4 гігабайтна флешка - 70-100 грн. Фірм-виробників досить багато. Незабаром збираюсь купувати і не знаю яку краще брати. Вже живу майже рік без власної флешки, користуюсь шкільною.
W-w-W Дата: Чт, 06.11.2008, 21:58 | Повідомлення № 4

Флешка - дуже зручна річ в даний час, можна сказать, що для інформатиків без неї як без рук, куди не підеш, завжди можна щось цікаве найти і скинути дуже просто і швидко. Не треба шукати якісь диски та та програми для запису даних, все робиться просто!!!! Маленька, компактна річ.

Що не подобається у флешках, це те що на них так легко застрибують віруси, і потім антивірус дома ругається!!!!!

Якщо на пк USB 2.0 то проблем з швидкістю нема, а от на старих пк це проблема!

badm Дата: Чт, 06.11.2008, 22:11 | Повідомлення № 5
Знаток програмування
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Для мене вибір флешки залежить від щасливого випадку, одна і та ж модель флешки може працювати по різному (в мене за 2 разом попала флешка Canyon 2 гіга, яка працює вже 3 роки і за цей чай пройшла 2 випробування пранням і відповідним використанням . Перша флешка тієї ж моделі витримала 2 місяці і по гарантії була замінена.) На рахунок гарантії флешки в основному ніхто не ремонтує, а просто міняють на нові або повертають кошти назад. Transcend V30 8 гіг непоганий варіант і ціна близька до 100-120 грн. на складі. Хоча з 4 флешок куплених мною 1 вже загнулася.
Ktara Дата: Чт, 06.11.2008, 23:55 | Повідомлення № 6
Перспективна вчителька
Нагороди: 38
Рейтинг: 391
В мене Prestigio на 2 Гіга. Працює нормально вже близько 2-х років. При чому моя мала вважає її своєю улюбленою іграшкою і задля цього вивчила слов "фескя" :) Вже не раз опинялася в воді, бо на думку малої її надо було помити :) Нічого все нормально - працює :)
Newbie Дата: Пт, 07.11.2008, 09:31 | Повідомлення № 7
Хелпер
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
у мене одна з флешок Тranscend JetFlash 2Г тупо гальмує. все працює, але дуе повільний запис... рази в 3-4 порівняно з всіма іншими флешками. трошечки швидше працює після повного форматування, але вже за три-чотири використання знову гальмує. така ж зовні флешка цієї ж фірми і все гаразд... принципово це не критично, але доводиться зважати, коли пишу великі файли
axmed Дата: Пт, 07.11.2008, 10:06 | Повідомлення № 8
Новий користувач
Рейтинг: 0
Дам пораду!!!
Найдовше буде працювати та яка сподобалась найбільше.
До неї потрібно звикнути,
не смійтеся але я із своєю розмовляю!?

Додано (07.11.2008, 10:06)
---------------------------------------------
У мене PQI 512 Mb з картрідером вже понад три роки і я її не проміняю ні нащо, є звичайто штук 5 інших від 1 до 8 Гб але найдорожче знаходиться на PQI

ol_loy Дата: Пт, 07.11.2008, 10:52 | Повідомлення № 9
Я тут недавно...
1.Transcend JetFlash V10 на 1 Гбайт, працює вже років зо три (купляв гривень за 300). Зараз перемотана скотчем, ношу замість брелка для ключів. На ній стоїть USBReanimator , займає десь 500 Мбайт.Служить для повсякденного запису.

2. TakeMS 8 ГБайт, відформатована в NTFS, куплена з півроку тому за 120 грн - в основному для переносу образів DVD дисків. Не дуже висока швидкість запису, нормальна швидкість зчитування.

3. Ледь не забув - в телефоні microSD на 2 Гбайта - Kingston, здається.

InformGRU Дата: Пт, 07.11.2008, 12:26 | Повідомлення № 10
Часто заходить...
Не лінуйтеся, знайдіть драйвер USB 2.0 установіть, і отримуйте задоволення від швидкості
Bandalak Дата: Пт, 07.11.2008, 16:27 | Повідомлення № 11
Лідер форуму
Нагороди: 45
Рейтинг: 291
Quote (timakkord)
швидкість запису, час доступу і читання інформації

Треба купляти флешки у яких ці характеристики вказані.
У мене Трансенд JF150 2Gb
Запис 12 Мб/сек, читання - 16 Мб/сек. - супер!
Я купив її 2 роки тому за 350 грн. (дешеве м'ясо і пси не їдять).

Quote (InformGRU)
Не лінуйтеся, знайдіть драйвер USB 2.0 установіть, і отримуйте задоволення від швидкості

Це годиться лише у випадку, коли флешка попалася швидка, а у системі відсутній по якісь причині драйвер USB 2.0, скоріше за все у старих моделях мамок. Система, при цьому сама попередить, що порт повільний. Але у більшості випадків самі флешки попадаються тупі. (3Мб/сек. - жах!). Такі флешки коштують 30 грн. на 2 Гб.! Фе!
VicS13 Дата: Пт, 07.11.2008, 21:38 | Повідомлення № 12
Тут живе...
Рейтинг: 6
Какой еще драйвер USB 2.0?????!!!!!!!
Если чипсет материны поддерживает стандарт 2.0 - будет вам 2.0
Интеловские десктопные чипсеты 845 и ранее не поддерживаю 2.0 в принципе!!! Только 1.1.
Под АМД - ВИА КТ 333 и старшие поддерживают 2.0.
Нвидиевские чипсеты - не помню.

А универсальный драйвер в ХР SР2 встроен. А особенности реализации на конкретном чипсете - драйвером чипсета доставятся.
И в биосе посмотрите- мож у вас вообще контроллер в режим совместимости 1.1 переведен. Тогда вам и чипсет не помощник, пока нормально настройки биоса не вернете.

Далее. Посмотрите какой контроллер у вашей флэшки. К примеру если USBest UT165 - то его программно можно перевести в двухканальный режим работы. При этом скорость записи и чтения возрастет примерно вдвое.

Еще. НИКОГДА не форматируйте флэшки в файловые системы FAT32 и NTFS. Получите жутких тормозов при записи мелких файлов даже из качественных флэшек. Форматируйте только в FAT16.

Устройства 4 Гб и более Вам не удасться отформатировать в ФАТ16. Для решения - разбейте флэху на 2 аппаратных раздела (только не виндовскими или партишинмейджиковскими утилитами) сервисной программой для вашего типа контроллера. При подключении флэшки будет появляться 2 новых диска или больше, сколько разделов сделаете.

Ссылку на сайт со спецсофтом я где-то здесь уже давал. Только пытайтесь что-либо делать, если вы АБСОЛЮТНО уверены в своих действиеях. Иначе положите флэшку надолго, и мало кто вам тогда поможет.

И Последнее. 70% мертвых флэшек восстанавливаются!!!!!!!!!!!!!! без шаманства и паяльника!!!!!

У самого их больше десятка: от 512 Мб до 16 ГБ. А сколько раздарил - это жуть. При чем ни одной не купил - отнимаю у клиентов и знакомых. :))

filnick Дата: Пт, 07.11.2008, 21:54 | Повідомлення № 13
Мудрий вчитель
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Quote (VicS13)
70% мертвых флэшек восстанавливаются!!!!!!!!!!!!!! без шаманства и паяльника!!!!!

Перепрошивка?
VicS13 Дата: Сб, 08.11.2008, 14:45 | Повідомлення № 14
Тут живе...
Рейтинг: 6
Не совсем перепрошивка....

Если у флэшки умер контроллер и сама микруха флэш-памяти - тогда в мусор.

Большинство ошибок типа:
1. Флэшку видит, но просит вставить диск.
2. Флэшку видит, но размер диска 0 байт, файловая система неизвестна.
3. Флэшку видит, диск нормального размера, но файловая система RAW.

можно вылечить используя спецсофт для контроллера. Попутно лечение бэд-блоков, формат низкого уровня, изменение VID/PID устройства, создание аппаратных разделов и т.д.

Но, если при вставке флэшки форточки вам скажут что обнаружено неизвестное устройство, и VID/PID устройства будут 0000/0000 - это значит что слетела прошивка контроллера, и тогда нужна именно перепрошивка.......
Спецсофт и прошивки я находил на китайских сайтах, но интерфейс прог только китайский... (((((((

И это прискорбно....

Додано (08.11.2008, 14:45)
---------------------------------------------
flashboot.ru

Romek Дата: Сб, 08.11.2008, 19:07 | Повідомлення № 15
Тут живе...
Рейтинг: 8
У мене флешка Pretec i-Disk BulletProof на 4 Gb

При покупці флешки слід звернути увагу не тільки на ємність, але і на швидкість запису та зчитування

Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІ: АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 6.3 Носії і приводи » Вибір флешки. Проблеми під час експлуатації.
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.