|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
СОС! Уроки по ОС Линукс!
| |
Alexey-zp |
Дата: Ср, 12.10.2011, 13:20 | Повідомлення № 1 |
Я тут недавно...
| Добрый день! Подскажите пожалуйста существуют ли вообще какие-нибудь разработанные уроки (календарные планы) по ОС Линукс. Хочу установить у себя в классе "Альт Линукс Школьный 5" и начать занятия с детьми. Хотя бы пока на уровне факультатива. Помогите! Заранее благодарен!
|
|
| |
mul44 |
Дата: Ср, 12.10.2011, 14:26 | Повідомлення № 2 |
Досвідчений учасник
| Календарных планов у меня нет что бы прям таки по Линукс - но я не вижу причин невозможности переделать стандартные планы, все такое же, только вместо слов зайдите на диск Д надо говорить зашли в папку Home-)
|
|
| |
bgd |
Дата: Ср, 12.10.2011, 17:26 | Повідомлення № 3 |
Досвідчений вчитель
| Quote (Alexey-zp) Добрый день! Подскажите пожалуйста существуют ли вообще какие-нибудь разработанные уроки (календарные планы) по ОС Линукс. Хочу установить у себя в классе "Альт Линукс Школьный 5" и начать занятия с детьми. Хотя бы пока на уровне факультатива. Помогите! Заранее благодарен!
Загляньте на сайт: http://icc.mdpu.org.ua/learn/po/ Там Ви знайдете і лекції по Лінукс і лабораторні роботи (тільки №1-6), все на українській мові!!
Ще можна завантажити цілий посібник з торенту (Габрусєв В.Ю. / LINUX: Лабораторний практикум (2007) DjVu): http://torrent.in.te.ua/details.php?id=28558
А також ще одна ссилка на російський сайт (Учебное пособие по работе в ОС Linux): http://www.raaar.ru/unix/linux_uch/MT_LINUXa.html
Відредаговано: bgd - Ср, 12.10.2011, 17:29 |
|
| |
gromko |
Дата: Ср, 12.10.2011, 19:39 | Повідомлення № 4 |
Лінуксоїд
| Quote (Alexey-zp) Подскажите пожалуйста существуют ли вообще какие-нибудь разработанные уроки (календарные планы) по ОС Линукс. Вы имеете ввиду "Изучение ОС Linux" (администрирование операционной системы как таковой) или календарные планы курса информатики на основе СПО и ОС Linux?
Якщо перше (адміністрування системи), то варто подумати чи потрібно це Вашим учням, адже це те що буде потрібне обмеженому числу системних адміністраторів. Наразі робота в системі із встановленим ПЗ не має суттєвої різниці, адже ми маємо такий же звичний графічний інтерфейс і майже такий самий набір програм. Якщо друге (курс інформатики на основі Linux), то беруться "стандартні" програми та календарні плани, замінюємо (у будь-якому текстовому процесорі) слово "Windows" на "Linux", "Microsoft Word" на "LibreOffice Writer", "Microsoft Excel" - "LibreOffice Calc", "Paint" - "KolourPaint" і т.п. Краще коли уроки готувалися "під" 2003-ій Офіс - інтерфейс подібний.
Якщо ж хочете читати спецкурс чи факультатив то програму необхідно грифувати, з гуртком це зробити легше.
|
|
| |
mul44 |
Дата: Ср, 12.10.2011, 23:00 | Повідомлення № 5 |
Досвідчений учасник
| Если вы себе закачали, то просьба выложить на обменник какой т.к. с этого торрента что то не качается (сидов нет)
|
|
| |
bgd |
Дата: Ср, 12.10.2011, 23:41 | Повідомлення № 6 |
Досвідчений вчитель
| Quote (bgd) Якщо друге (курс інформатики на основі Linux), то беруться "стандартні" програми та календарні плани, замінюємо (у будь-якому текстовому процесорі) слово "Windows" на "Linux", "Microsoft Word" на "LibreOffice Writer", "Microsoft Excel" - "LibreOffice Calc", "Paint" - "KolourPaint" і т.п. Краще коли уроки готувалися "під" 2003-ій Офіс - інтерфейс подібний.
Quote (Alexey-zp) Добрый день! Подскажите пожалуйста существуют ли вообще какие-нибудь разработанные уроки (календарные планы) по ОС Линукс. Хочу установить у себя в классе "Альт Линукс Школьный 5" и начать занятия с детьми. Хотя бы пока на уровне факультатива. Помогите! Заранее благодарен!
Повністю підтримую. Календарно-тематичний план такий самий як і з Віндовс, можна використати лекції і практичні роботи з Лінокс з моїх повідомлень із зсилками вище.
Додано (12.10.2011, 23:06) --------------------------------------------- Quote (mul44) Если вы себе закачали, то просьба выложить на обменник какой т.к. с этого торрента что то не качается (сидов нет)
Я колись дуже давно на роботі скачував з цього сайту на прохання знайомого (ми працюємо з Віндовс), якщо знайду де зберіг то обов'язково скину на файлообмінник і дам посилання!
А поки загляньте на сайт: http://icc.mdpu.org.ua/learn/po/ там є: Лабораторна робота 1. Лабораторна робота 2. Лабораторна робота 3. Лабораторна робота 4. Лабораторна робота 5-6. Це на українській мові лабораторні роботи по Лінукс!!Додано (12.10.2011, 23:41) ---------------------------------------------
Quote (bgd) Если вы себе закачали, то просьба выложить на обменник какой т.к. с этого торрента что то не качается (сидов нет) Знайшов в себе вдома на компі і викладую на Депозіт посібник з Лабораторного практикуму по Лінукс на укр. мові. Посібник Габрусєв В.Ю. / LINUX: Лабораторний практикум (2007, DjVu): http://depositfiles.com/files/mjxcw6ezv
Відредаговано: bgd - Ср, 12.10.2011, 23:14 |
|
| |
mul44 |
Дата: Чт, 13.10.2011, 09:36 | Повідомлення № 7 |
Досвідчений учасник
| Quote (bgd) Знайшов в себе вдома на компі і викладую на Депозіт посібник з Лабораторного практикуму по Лінукс на укр. мові. Посібник Габрусєв В.Ю. / LINUX: Лабораторний практикум (2007, DjVu) Большое спасибо.
|
|
| |
Alexey-zp |
Дата: Чт, 13.10.2011, 13:14 | Повідомлення № 8 |
Я тут недавно...
| Хочу "пропихнуть" в гимназии изучение Линукс, а все упираются (у учителей, кстати, уровень ригидности после 10 лет стажа сильно увеличен!). Кроме детей!
|
|
| |
mouse |
Дата: Сб, 22.10.2011, 22:09 | Повідомлення № 9 |
Ветеран спілкування
| Еще бы им не упираться. Представьте, что у вас был самокат, и вдруг дали обычный велосипед.
|
|
| |
EdUbuntu |
Дата: Пн, 14.04.2014, 11:58 | Повідомлення № 10 |
Новий користувач
| на пост 8: а я сама взяла і поставила Лінукс. Правда довелося довгенько побесідувати з директором у її кабінеті; витерпіти перевірку районо; довгенькі погляди вчителів, які тільки-тільки осилили набір тексту у Віндовс. І ось закінчується перший рік навчання. Я задоволена. Діти також (крім старшокласників)
|
|
| |
Petro |
Дата: Пн, 08.12.2014, 11:06 | Повідомлення № 11 |
Новий користувач
| Думаю, що гілку із методикою під Лінукс варто наповнювати не тільки методичними матеріалами щодо уроків, але й методикою для вчителя, як, наприклад, налаштовування системи, підключення Смарт-дошки, встановлення драйверів під різного роду принтери, сканери, передача даних на робочі місця і т. п.
|
|
| |
Alexey-zp |
Дата: Чт, 21.05.2015, 07:47 | Повідомлення № 12 |
Я тут недавно...
| Petro, учителю надо немного пошевелить "пятой" точкой и "погуглить". Все есть, необходимо желание! Додано (21.05.2015, 08:47) --------------------------------------------- смотрим здесь http://mintlinux.ru/forum/thread7245-1.html
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |