|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Допоможіть вирішити проблему
| |
Jokerz |
Дата: Чт, 08.11.2007, 20:24 | Повідомлення № 1 |
Хостер
|
Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования. На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ: А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ? Отвечают нет, но все равно бояться.
Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ??? просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать
В даній темі розповідайте про свої проблеми.
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Чт, 08.11.2007, 21:33 | Повідомлення № 2 |
Ветеран спілкування
| Для міста ставити піратську Вінду однозначно ризиковано. Я не рекомендую. Може ще і не багатьох штрафували, бо служб як таких, мабуть, не існує. Але... А з другого боку хто не ризикує, той не п'є шампанського. Для глухого села - жодного ризику. Якщо приблизно прикинути, скільки на Україні шкіл користується ліцензійним Віндовсом і офісом, то цей відсоток невеликий: 30-50% (моя думка, з можливою величезною похибкою). ХР Home Edition взагалі ніколи не користувався, вона для чайників. У нас село досить велике, з населенням 4300 осіб. Люди в селі дуже заможно живуть. І який відсоток з тих, в кого є комп'ютери мають ліцензійний Віндовс? Не більше 1-5 (тут похибка мінімальна). Я сам використовую дома офіс 2007, який придбав в одесі на ринку разом з Вістою за 50 грн. Скажу конкретно про нашу школу: Нам комп’ютерний клас установили ще у 2003 році. Дали на 11 комп’ютерів 1 диск з Windows XP та один диск з Office XP. Обидва диски записані на звичайних болванках. Також є сертифікат на ліцензійну Windows XP, в якому записаний 25-значний ключ. Коли у мене через кілька місяців виникла потреба переустановити Windows, я взяв той сертифікат і спробував ввести ключ, а він не підходить. Ми тоді з директором звонили в область, і нам сказали, що ключ на кожному комп'ютері в середині системного блоку. Ми зняли кришку, а там - нічого. Ну якимось дивом я знайшов інший ключ, який підійшов і встановив Windows з того "ліцензійного" диску. Далі програма запросила активацію після установки, яку прийшлося ломати програмкою reset5. То чи ліцензійна така Windows? З офісом такі ж справи, після установки ще запрошує активацію, яку також приходиться ломати. Зараз в школі використовую Windows XP SP2, яка після установки не потребує активації. Ніяких штрафів не боюся.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Чт, 08.11.2007, 21:47 | Повідомлення № 3 |
Хелпер
| чула в Росії була справа проти директора. що найцікавіше - сам Майкрософт офіційно заявляв, що претензій до тієї людини від компаніїї немає, але якщо вже податкові служби взялись, то у нас прийшов клас в 2001 році з порожніми вінчестерами, без CD-приводів, на гарантійній наліпочці. CD був на вчительському тільки, і сказали, що на той 1 комп*ютер є ліцензія. То ще була окрема історія як на ті "голі" і "замуровані" машини взагалі що-небудь поставити можна було. але нічо, справились зараз стоять Windows Professional, Офіс 2003 і перевірками не особливо переймаюсь. якщо прийдуть - буде format c: 
|
|
| |
Jokerz |
Дата: Чт, 08.11.2007, 22:57 | Повідомлення № 4 |
Хостер
| Quote (Ковальчук_Олександр) ХР Home Edition взагалі ніколи не користувався, вона для чайників. это точно, а представте как я мучаюсь Я вообщем делаю так. Ставлю на свой домашний комп винду, все программы, настраиваю все права доступа ввсе что мне нужно потом закатываю в образ диск С потом востанавлимваю из образа уже на школьной машине. Востановление за 10 минут, зато все настроино и все работает отлично
|
|
| |
mouse |
Дата: Чт, 08.11.2007, 23:20 | Повідомлення № 5 |
Ветеран спілкування
| Я працюю у педагогічному коледжі. Вважаю, якщо наш ВУЗ є державним - всі проблеми з ліцензіями мають бути державні!!! Тому ставлю все те що можу знайти на ринку. ( головне що не дорого!) А проблема установки на цілий клас розв'язується легко, коли однакові компи - використовую програмку Acronis true image 7, 8, 9 - версіі. Працюють бездоганно. Образ можна встановлювати з під ДОСа. Через мережу програма зберігає образ 15-20 хв - 2-3 Гб. Швидкості не погані. Є в пакеті Акроніса програмка за принципом сервер-клієнт для встановлення з однієї машини ОС на інші так би мовити з нуля підготовленний образ. Рекомендую. Якщо не знайдете в мережі, можу викласти разом із ліками (саме приємніше для нас саме вони!) Якщо є питання - прошу.
|
|
| |
Jokerz |
Дата: Пт, 09.11.2007, 08:33 | Повідомлення № 6 |
Хостер
| Quote (mouse) А проблема установки на цілий клас розв'язується легко, коли однакові компи - використовую програмку Acronis true image 7, 8, 9 - версіі. я ею как раз и работаю постоянно, я же написал что с образами работаю Quote (mouse) Якщо не знайдете в мережі, можу викласти разом із ліками (саме приємніше для нас саме вони!)Якщо є питання - прошу. вопросов нету, а найти я отлично ищу в инетренете. Но все равно спасибо.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Пт, 09.11.2007, 08:46 | Повідомлення № 7 |
Хелпер
| Quote (mouse) Вважаю, якщо наш ВУЗ є державним - всі проблеми з ліцензіями мають бути державні!!! Погоджуюсь Працювала до речі у приватному вузі, то там чіткі правила, не дозволяли наприклад ставити Фотошоп, тільки Гімп.
|
|
| |
Jokerz |
Дата: Пт, 09.11.2007, 08:57 | Повідомлення № 8 |
Хостер
| всем спасибо, буду значит переходит на про версию а то эта хоме уже достала
|
|
| |
XXX |
Дата: Нд, 11.11.2007, 15:11 | Повідомлення № 9 |
Я тут недавно...
| Ну взагі то є программа Корпорації Мікрософт, "Нове життя компьютера ", в рамках цієї програми можна замовити win2000 (не ХР ) але також нічого, сам замовив на 50 компів при встановленні навідь ключів ніяких не просить. А саме головне Ліцензія Є Всеце Безкоштовно.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Нд, 11.11.2007, 20:00 | Повідомлення № 10 |
Хелпер
| Quote (XXX) "Нове життя компьютера ", в рамках цієї програми можна замовити win2000 (не ХР ) наскільки я читала, то ця програма діє на машини, які були подаровані навчальному закладові, і при цьому на них стояли Windows, причому ліцензійні. як Ви це оформлювали?
|
|
| |
Sasyk |
Дата: Чт, 15.11.2007, 13:10 | Повідомлення № 11 |
знаток тестуючих систем
| Quote (Jokerz) Отвечают нет, но все равно бояться. Я отвечаю - да!!! Знаю школи, де позабирали всі вінти і чув, що ще забирали якісь частини ПК чи що... Чув навіть, що судять одного вчителя... Тож не ризикуйте, використовуйте те, що дозволено...
|
|
| |
Newbie |
Дата: Чт, 15.11.2007, 14:25 | Повідомлення № 12 |
Хелпер
| ще питання з приводу програми Майкрософт. я просто вже давно про неї знала, і хотіла надіслати заявку, але чомусь вважала, що мої шкільні машини під неї не підпадають. так от - якщо є комп*ютери, що надані за програмою інформатизації (чи чогось подібного), вони не є подарунком (чи є?), на них точно не було ліцензій (за вимогами програми), тобто на них за цими правилами не можна отримувати ніяких ліцензій. ну і на новіші комп*ютери - теж не пошириться така ліцензія (Пентіум 4)? я розумію, можна подати заявку і так (навряд-чи хто перевірятиме), але якщо вже по-чесному, то по-чесному...
|
|
| |
XXX |
Дата: Вт, 20.11.2007, 08:52 | Повідомлення № 13 |
Я тут недавно...
| Quote (newbie) ще питання з приводу програми Майкрософт. я просто вже давно про неї знала, і хотіла надіслати заявку, але чомусь вважала, що мої шкільні машини під неї не підпадають. так от - якщо є комп*ютери, що надані за програмою інформатизації (чи чогось подібного), вони не є подарунком (чи є?), на них точно не було ліцензій (за вимогами програми), тобто на них за цими правилами не можна отримувати ніяких ліцензій. ну і на новіші комп*ютери - теж не пошириться така ліцензія (Пентіум 4)? я розумію, можна подати заявку і так (навряд-чи хто перевірятиме), але якщо вже по-чесному, то по-чесному... А взагалі то якщо по чесному то не можна, Але що гірше: Використовувати піратську копію чи операційну систему не зовсім за прозначенням (Точніше кажучи не в кожній школі Є документація в якій вказано з яких фондів прийшли до цієї школи компьютери, не кожний вчитель має до них доступ тай всеж таки не піратський)
|
|
| |
Newbie |
Дата: Вт, 20.11.2007, 15:34 | Повідомлення № 14 |
Хелпер
| Quote (XXX) всеж таки не піратський з тих міркувань вже замовила ліцензії. вже прийшов лист-підтвердження, протягом 4-6 тижнів чекаю "пакуночка від Миколая" (чи то Санта-Білла)
|
|
| |
amprig |
Дата: Пн, 25.02.2008, 21:35 | Повідомлення № 15 |
Часто заходить...
| Пакет пришёл, диск с 98 и 2000, но никаких наклеек, никаких бирок, ключей - ничего. Доказать лицензию никак нельзя, только конветр храню. Кроме того, эта программа фирмы требует подтверждения каждый год.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |