Ср, 27.09.2023, 14:17
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 42
  • 43
  • »
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.6 Шкільний сайт, обговорення сайтів » Шкільний сайт. (Поділ досвідом пропозиції, зауваження, поради, секрети.)
Шкільний сайт.
takdiy Дата: Сб, 08.09.2007, 10:28 | Повідомлення № 1
Тут живе...
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Сучасну школу важко уявити без компютерного класу, інтернету, шкільного сайту. Інформаційна революція, дає поштовх для створення нових інформаційних технологій. Тому набір взаємоповязаних сторінок, написаних мовою HTML вважається вчорашнім днем. Сьогодні створюються динамічні сайти, які живуть "своїм життям". Для їх створення використовуються Apache, PHP, JavaScript, Perl і тому подібні. Але при цьому не потрібно забувати про HTML, так як він є основою.

Прошу пані і панове діліться своїм досвідом, радьте, запитуйте.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Ковшун Дата: Сб, 08.09.2007, 11:57 | Повідомлення № 2
Досвідчений учасник
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (takdiy)
Сучасну школу важко уявити без компютерного класу, інтернету, шкільного сайту. Інформаційна революція, дає поштовх для створення нових інформаційних технологій.

Це дійсно так.

Quote (takdiy)

Тому набір взаємоповязаних сторінок, написаних мовою HTML вважається вчорашнім днем.

Але ж у школі вивчається лише мова HTML. Сайт пишуть учні. І використовуючи мову HTML, можна писати чудові сайти.
Quote (takdiy)

Сьогодні створюються динамічні сайти, які живуть "своїм життям". Для їх створення використовуються Apache, PHP, JavaScript, Perl і тому подібні. Але при цьому не потрібно забувати про HTML, так як він є основою.
Прошу пані і панове діліться своїм досвідом, радьте, запитуйте..

Мовами Apache, PHP, JavaScript, Perl учні сайт не напишуть, бо не знають їх. А замовляти, щоб хтось написав цей сайт, дорого.
kom_adm Дата: Сб, 08.09.2007, 12:22 | Повідомлення № 3
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Шкільний сайт на самперед має бути досить інформативним, містити багато корисної інформації. Важко точно сказати, які на ньому мають бути розділи, так як чіткого правила тут не має. В україні постійно збільшується кількість шкільних сайтів, але не всі з них будуються правильно і відповідають вимогам сучасності.
Давайте разом спробуємо визначитися з такими питаннями:
- Які розділи мають бути на шкільному сайті?
- Які елементи інтерактивності мають на ньому бути?
- Які технології використовувати для його написання?
- На якому хостінгу краще розміщувати шкільні сайти?
На мою думку, на сайті обов’язково повинні бути такі розділи (сторінки):
- Головна сторінка - загальна інформація про сайт, про заклад, зворотній зв’язок. Також не погано на головній виводити новини сайту.
- Відомості про педагогічний та учнівський колективи (паспорт школи).
- Досягнення учнів, школи (можна сторінку назвати "Наші досягнення").
- Напрямки роботи школи, інноваційні технології, що впроваджує школа.
- Історія школи (ця сторіка обов’язково потрібна).
- Гуртки та факультативи.
- Цікава інформація для вчителів та учнів.
- Лінки на цікаві сайти, в т.ч. на освітні.
- Гумор (анекдоти, дотепні розповіді і т.д.)
- Файли (щоб користувачі могли завантажити потрібну шкільну документацію, реферати, сценарії свят і інше).
- Фотогалерея (фотографії з життя школи і інше)
Обов’язкові елементи інтерактивності:
- Опитування (різні цікаві опитування).
- Можливість реєстрації на сайті.
- Форум з цікавими темати. На форумі мають бути теми, створені учнями, які їм цікаві для обговорення, та теми для вчителів і дорослих.

Для написання якісного сайту, потрібно використати всі ті елементи, які назвав автор теми takdiy, або лише деякі з них, наприклад HTML та JavaScript.
Розміщувати сайт на сервісі Narod.ru на даний момент не актуально (хоча й не погано). Річ у тім, що в РУНЕТІ є багато безкоштовних хостінгів, значно кращих за Народ.ру. Тому моя особиста думка така: народ.ру - дещо застарілий безкоштовний хостінг, який за часи свого існування практично не вдосконалився. Один великий плюс цього сервісу: сайти надійно існують багато років і практично нема ризику втрати сайту.

PS. Це була особисто моя думка, можливо, моментами суб’єктивна. Прохання інших користувачів доповнити/виправити мої міркування з приводу того, яким має бути шкільний сайт.
Пізніше, викладу адреси сучасних безкоштовних серверів, де можна по готових шаблонах створити власний сайт, маючи знання з Apache, PHP, JavaScript, Perl та HTML на рівні чайника.

takdiy Дата: Сб, 08.09.2007, 14:27 | Повідомлення № 4
Тут живе...
Рейтинг: 4
Відвідав шкільні сайти за посиланнями на початковій сторінці форуму. Сайти як сайти скаже початківець (той який вірить що в 1 Кілобайті 1000 байт), але упевнений користувач (це той який твердо знає, що у кілограмі 1024 грама) побачить нелегку працю і талант митця. Великий РЕСПЕКТ творцям.

Працюю над створенням шкільного сайту. І хочу його зробити з використанням Apache+РНР. В журналі "Компютер в сімї і школі" № 2, 4 2007 про це є стаття. Там є інструкція по встановленню та налагодженю "apache_1.3.34-win32-x86-no_src.msi" і "php-4.4.4-Win32". В частині, по настроюванні файла конфігурації я знайшов помилку, через яку ці програми не працювали в парі, і зумів її виправити. Але по моєму там є ще помилка, так як відповідного, згідно автору, результату я не отримав. Ще хтось цим займався?

Ковшун Дата: Сб, 08.09.2007, 14:41 | Повідомлення № 5
Досвідчений учасник
Quote (Ковальчук_Олександр)
Шкільний сайт на самперед має бути досить інформативним, містити багато корисної інформації. Важко точно сказати, які на ньому мають бути розділи, так як чіткого правила тут не має. В україні постійно збільшується кількість шкільних сайтів, але не всі з них будуються правильно і відповідають вимогам сучасності.
Давайте разом спробуємо визначитися з такими питаннями:
- Які розділи мають бути на шкільному сайті?
- Які елементи інтерактивності мають на ньому бути?
- Які технології використовувати для його написання?
- На якому хостінгу краще розміщувати шкільні сайти?
На мою думку, на сайті обов’язково повинні бути такі розділи (сторінки):
- Головна сторінка - загальна інформація про сайт, про заклад, зворотній зв’язок. Також не погано на головній виводити новини сайту.
- Відомості про педагогічний та учнівський колективи (паспорт школи).
- Досягнення учнів, школи (можна сторінку назвати "Наші досягнення").
- Напрямки роботи школи, інноваційні технології, що впроваджує школа.
- Історія школи (ця сторіка обов’язково потрібна).
- Гуртки та факультативи.
- Цікава інформація для вчителів та учнів.
- Лінки на цікаві сайти, в т.ч. на освітні.
- Гумор (анекдоти, дотепні розповіді і т.д.)
- Файли (щоб користувачі могли завантажити потрібну шкільну документацію, реферати, сценарії свят і інше).
- Фотогалерея (фотографії з життя школи і інше)
Обов’язкові елементи інтерактивності:
- Опитування (різні цікаві опитування).
- Можливість реєстрації на сайті.
- Форум з цікавими темати. На форумі мають бути теми, створені учнями, які їм цікаві для обговорення, та теми для вчителів і дорослих.
Для написання якісного сайту, потрібно використати всі ті елементи, які назвав автор теми takdiy, або лише деякі з них, наприклад HTML та JavaScript.
Розміщувати сайт на сервісі Narod.ru на даний момент не актуально (хоча й не погано). Річ у тім, що в РУНЕТІ є багато безкоштовних хостінгів, значно кращих за Народ.ру. Тому моя особиста думка така: народ.ру - дещо застарілий безкоштовний хостінг, який за часи свого існування практично не вдосконалився. Один великий плюс цього сервісу: сайти надійно існують багато років і практично нема ризику втрати сайту.
PS. Це була особисто моя думка, можливо, моментами суб’єктивна. Прохання інших користувачів доповнити/виправити мої міркування з приводу того, яким має бути шкільний сайт.
Пізніше, викладу адреси сучасних безкоштовних серверів, де можна по готових шаблонах створити власний сайт, маючи знання з Apache, PHP, JavaScript, Perl та HTML на рівні чайника.

Вважаю, що Ви правильно мислите.
Але я б не спішив з цим питанням. Давайте все обговоримо в деталях і хтось один створить шкільний сайт з використанням всіх пропозицій. А тоді решта спробує це зробити.

Щодо narod.ru, то вважаю, що Ви праві. Дійсно його перевага в надійності.

Ковшун Дата: Нд, 09.09.2007, 22:17 | Повідомлення № 6
Досвідчений учасник
Ідеальний вихід для тих, хто немає власного шкільного сайту - це пошук безкоштовних хостінгів. Деякі з них мають так звану панель управління сайтом, дають змогу створити форум, опитування і інше. Останнім часом їх в інтернеті розвелося дуже багато. Всі вони легко шукаються в пошукових системах за ключовими словами, наприклад, "Бесплатный хостинг сайтов". При введенні такого речення, отримаєте їх цілий список. Питання лише в тому, який з них кращий і оптимально підходить для шкільного сайту. Вся справа в тому, що для створення шкільного сайту рекомендовано знати HTML, та JS. Але без знання другого можна обійтись, так як багато хостінгів має свій, оригінальний набір скриптів і їх можна використати.
Отже, почну з найкращого хостінгу, на якому розміщений даний форум, а також мій шкільний сайт (поки що в стадії доробки http://school-viytivka.pp.net.ua ). Адреса хостінгу: http://ucoz.ru Даний хостінг дуже надійний і безкошктовний. Вам надається для сайту 100 Мб місця, проте його можна розширити аж до 4 Гб, але це стоїть грошей немало. На сайті буде вгорі примусова реклама, яку також можна забрати за 50 дол. на рік. А розширення місця з 100 Мб до 1 Гб коштує 80 дол. на два роки. Для того щоб вивчити більшість можливостей даного сервісу, я потратив близько 1 місяця часу, вивчаючи панель управління та читаючи форум технічної підтримки. Тобто освоїти дану систему та створити якісний сайт у ній зовсім не просто, це потребує великих затрат зусиль і часу. Сервіс має 15 модулів, серед яких популярні: форум, гостьова книга, фотоальбом, каталог файлів, новини та ін. Тому я прийшов до висновку, що цей хостінг ідеально підходить для створення шкільного сайту та форумів, типу цього. Дизайн та вміст кожного модуля можна змінювати. Існують готові HTML-шаблони, які потрібно відредагувати, підстроївши під власні потреби. Отож, освоюйте. Удачі!
Інші хостінги:
http://www.hut.ru/
http://jino-net.ru
http://www.agava.ru/partners/create_site/ifolder.cgi (для тих, хто хоче створити сайт для зберігання файлів). До речі, пізніше, можливо і я створю сайт, для того щоб постити туди все по інформатиці. Це буде власний файл-обмінник для цього форуму.
http://www.hostland.su/ - безплатний хостінг зі 100 мб місця і можливістю використання сервера Apache та бази даних mysql (ver. 4.0.27). Можете спробувати.
http://na.by/ - спробуйте, там обіцяють не погано.
Українські хостинги:
http://www.topua.net/ - обіцяють багато, спробуйте зареєструвати власний сайт.
Професійний хостінг - MegaHoster
Тарифні плани - від 5 грн./міс., домени в подарунок, трафік - необмежений, 100% moneyback протягом 10 днів, швидкість - одна з найбільших серед усіх хостерів. І, головне, УКРАЇНОМОВНА ПАНЕЛЬ КЕРУВАННЯ ХОСТІНГОМ, чого точно немає більше ніде. Крім цього - необмежена кількість баз даних MySQL та поштових скриньок, необмежена кількість субдоменів та доменних аліасів, CGI, Perl, Python, PHP, SSI, журнали відвідувань і помилок (TransferLog, ErrorLog)... коротше, всього не перерахувати... треба побачити самому. Є й реселлерські плани. Найдешевший - 99 грн. в місяць.
http://www.megahoster.com.ua
Український хостінг| реєстрація доменних імен
Український професійний хостінг, без плати за трафік. Реєстрація доменних імен. Цілодобова підтримка. Телефон у Львові (032)2430054
http://www.cityhost.lviv.ua
Створення сайтів - розробка сайта, веб дизайн, веб-сайт під ключ, студія веб-дизайну
Пропонуємо послуги зі створення сайту, розробки сайтів, веб дизайн та супутні послуги - хостинг, реєстрація домену, оптимізація та розкрутка сайта
http://488.com.ua
Besthosting - кращий хостинг
Хостинг – це послуга розміщення вашої інформації (Вашого сайту) на серверах, які підключені до високошвидкісних каналів Інтернет цілодобово. Ми надаємо хостинг на серверах, які знаходяться в кращих дата-центрах України (UA-IX) та США. Тому у Вас є можливість при замовленні хостинга вибрати фізичне розміщення сервера Вашого сайту, виходячи з різних параметрів.
http://www.besthosting.com.ua
Також багато корисного про те, як створити сайт можна прочитати тут: http://www.tereveni.org.ua/forum/lofiversion/index.php/f19.html
Як бачимо, останнім часом хостінгів в Україні з’явилось чимало. Який з них кращий - вибирати вам.

Дякую Олександре Михайловичу!
Дуже цінна інформація і заслуговує на увагу. Для своїх сайтів щось обов’язково використаю.
Проте, поки що залишаюсь на народі. Сайти непогано розкручені.
badm Дата: Пн, 10.09.2007, 09:05 | Повідомлення № 7
Знаток програмування
Рейтинг: 3
Самому створити більш менш пристойний сайт фактично неможливо. І тут проблема не у вивченні PHP, XML, javascript та і т.д., а проблема в часі та якісному розумінні структури сайту. Без належної фінансової підтримки фактично не підйомна справа. Для мене вихід в слідуючому взяти готову (відкрита ліцензія) змінити по можливості під свої потреби. В інщому разі уникнути нападу від різних роботів та інших цікавих програм буде досить важко.
Ковшун Дата: Пн, 10.09.2007, 10:23 | Повідомлення № 8
Досвідчений учасник
Quote (badm)
Самому створити більш менш пристойний сайт фактично неможливо. І тут проблема не у вивченні PHP, XML, javascript та і т.д., а проблема в часі та якісному розумінні структури сайту. Без належної фінансової підтримки фактично не підйомна справа. Для мене вихід в слідуючому взяти готову (відкрита ліцензія) змінити по можливості під свої потреби. В інщому разі уникнути нападу від різних роботів та інших цікавих програм буде досить важко.

Думаю, що Ви помиляєтесь.
Все можливо, було б бажання. Багато шкіл мають досить пристойні сайти, і створювали вони ці сайти самі без витрачення жодної копійки. Адже школа не має власних грошей. І не використовували шаблони.
badm Дата: Пн, 10.09.2007, 10:38 | Повідомлення № 9
Знаток програмування
Рейтинг: 3
Маю досвід створення сайтів з 2002 року та досвід роботи з PHP, Mysql та і сайтів шкільних є декілька. Створити можна і вони створенні в різних варіантах, але крім моєї особистої зацікавленості і декількох учнів у наповненні підтримці немає. Не люблю робити речі "Для галочки". Якщо щось робити, то ця річ повина бути цікава в мене навіть є своя концепція цього. Звичайний HTML можна створити за 1-2 дні (з усім наповненням), але він несе лише стандартну динамічну інформацію, а це вже не цікаво. Та і домен повинен бути 2 рівня, як мініміу і з мінімальним пакетом підтримки. (безплатних фактично розчарувався повністю)
Наприклад остання спроби www.nvk.ho.com.ua
Ковшун Дата: Пн, 10.09.2007, 10:45 | Повідомлення № 10
Досвідчений учасник
Quote (badm)
Звичайний HTML можна створити за 1-2 дні (з усім наповненням), але він несе лише стандартну динамічну інформацію, а це вже не цікаво.

Я б не сказав, що сайт на HTML можна написати за 1-2 дні.
Якщо він написаний за 1-2 дні, то він дійсно не цікавий.
Quote (badm)

Та і домен повинен бути 2 рівня, як мініміу і з мінімальним пакетом підтримки. (безплатних фактично розчарувався повністю)
Наприклад остання спроби www.nvk.ho.com.ua

А де ж школа візьме гроші щоб розмістити сайт на пристойному сервері. От і доводиться хоститись на безкоштовному.
kom_adm Дата: Пн, 10.09.2007, 18:03 | Повідомлення № 11
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Quote (Ковшун)
А де ж школа візьме гроші щоб розмістити сайт на пристойному сервері. От і доводиться хоститись на безкоштовному.

Я повністю згоден з вами, пане Ковшун. Річ у тім, що badm, мабуть має на увазі майже ідеальний шкільний сайт. Це слідує з того, що він сильно турбується про домен. А я вважаю, що для шкільного сайту підійде домен будь-якого рівня, не обов’язково com.ua чи .edu. Якщо сайт зареєструвати в пошукових системах, то він буде добре шукатися в пошуковиках, проте для цього потрібен час.
Quote (badm)
(безплатних фактично розчарувався повністю)

А от я не розчарувався. В попередньому повідомленні я писав про безкоштовні хостинги. Серед усіх мені подобається той, на якому діє даний сайт http://ucoz.ru Хоча він складноватий для освоєння і має також ряд недостатків. Але якщо заплатити певну суму $, можна уникнути премусової реклами і копірайта. Тому для більшості шкіл ідеальний вихід створити класний сайт - використання можливостей умовно безкоштовних хостингів. Проблема лише в тім, що їх дуже багато і більшість з них справді погані, але є й достойні уваги.

Quote (Ковшун)
Я б не сказав, що сайт на HTML можна написати за 1-2 дні.

Це точно. Для створення сайту потрібно не менше року часу. Я зробив сайт власної школи на половину і то потратив 2 місяці.
Я створював сайт та форум по шаблону, проте змінював HTML-теги і підлаштовував дизайн повністю під свої потреби. Також добавив кілька скриптів. А це все зовсім не легко і потребує багато затрат часу.
sergey1979 Дата: Нд, 23.09.2007, 07:21 | Повідомлення № 12
Прописаний назавжди
Нагороди: 3
Рейтинг: 33
Микола Іванович, мені дуже сподобася сайт вашої школи http://www.kabinet-info.narod.ru. Власне це був мій перший сайт яким я скористався для своєї роботи в школі, потім по його ж посиланню попав і на цей форум.
Що він розташований на Народі я помітив тільки в останню чергу після його перегляду. biggrin
У нас в районі також вимагають створення шкільних сайтів - інші вчителі-інформатики складали їх по принципу "в останню чергу". І ті декілька зразків склепаних в Word'і сайтів були презентовані в оффланйні (краще що небудь, чим нічого). Тільки ж крім вчителів їх ніхто більше не буде бачити.
Самомуу вже потрібно створити шкільний сайт, буду використовувати запропоновану форуммом структуру. Але катастрофічно не вистачає часу, а як ви кажете щоб довести сайт до ума потрібна не година, і навіть не день. Тай трохи не вистачє знань, хоча можна створити примітив готовими шаблонами на тому ж народі. Хоча ж бачу, що здатні зробити люди навіть на бескоштовному хостингу.

Відредаговано: sergey1979 - Нд, 23.09.2007, 07:24
Ковшун Дата: Нд, 23.09.2007, 08:31 | Повідомлення № 13
Досвідчений учасник
Quote (sergey1979)
Микола Іванович, мені дуже сподобася сайт вашої школи http://www.kabinet-info.narod.ru. Власне це був мій перший сайт яким я скористався для своєї роботи в школі, потім по його ж посиланню попав і на цей форум.
Що він розташований на Народі я помітив тільки в останню чергу після його перегляду.

Мені було дуже приємно почути вашу думку про наш сайт.
Quote (sergey1979)

У нас в районі також вимагають створення шкільних сайтів - інші вчителі-інформатики складали їх по принципу "в останню чергу". І ті декілька зразків склепаних в Word'і сайтів були презентовані в оффланйні (краще що небудь, чим нічого). Тільки ж крім вчителів їх ніхто більше не буде бачити.
Самомуу вже потрібно створити шкільний сайт, буду використовувати запропоновану форуммом структуру. Але катастрофічно не вистачає часу, а як ви кажете щоб довести сайт до ума потрібна не година, і навіть не день. Тай трохи не вистачє знань, хоча можна створити примітив готовими шаблонами на тому ж народі. Хоча ж бачу, що здатні зробити люди навіть на бескоштовному хостингу.

У нас у районі не вимагають створення сайту. Але ми з учнями вирішили самі його створити. Адже в 11 класі є досить часу для вивчення мови HTML. Та і обласний конкурс з Web-дизайну зобов’язував серйозно підходити до вивчення цієї мови. Тоді на заняттях шкільного гуртка з Web-дизайну і почали створювати. Дизайн робили учні, вони ж готували під моїм керівництвом матеріал для наповнення сайту. А коли сайт був готовий, тоді і вирішили його реєструвати. Знали лише про narod.ru, тому там і реєстрували. Ну, а вже потім серйозно взялися за його розкрутку.
Ковшун Дата: Нд, 23.09.2007, 13:28 | Повідомлення № 14
Досвідчений учасник
Ну а створення сайтів засобами Ворд це трохи примітивно для вчителів інформатики, можна хоча б FrontPage використати, або якийсь інший потужний візуальний редактор.

Я вважаю, що створювати сайт засобами Word не те, що примітивно, а навіть принизливо для вчителя інформатики.

Ну а писати сайт в Блокноті - це пекельний труд і море часу. А тут самому приходиться пахати.

В Блокноті писати сайт неважко. Адже ми там пишемо лише те, що хочемо бачити. А шаблон, є шаблон. Нам багато буде невикористаного, а значить, зайвого.
Писати сайт у Блокноті навіть приємно.
Треба лише розподілити роботу між толковими учнями. А вони, впевнений, у кожній школі є. Вчитель лише повинен координувати роботу учнів.

А якщо сайт буде писати сам вчитель, то, згоден, невистачить часу, нервів, і т.ін.

А вже потім, як сайт написаний, тоді можна вибирати де його реєструвати.
Головне тут, не де реєструвати, а як розкрутити!

Ковшун Дата: Пн, 24.09.2007, 06:58 | Повідомлення № 15
Досвідчений учасник
Quote (Taras)
Скажу вам п. Ковшун, що ваш сайт справді достатньо популярний в Україні, завдяки йому також зміг потрапити на цей форум. Та й в пошуковиках він вистрибує в перших посиланнях. Щодо Золочівщини Львівської області він користується неабияким корисним джерелом інформації для вчителів інформатики. Від імені методичного об"єднання району дякуюмо Вам за те!

Дякую за оцінку нашої праці.
Але ж сайт написаний у текстовому редакторі Блокнот. Шаблони не використовувались .
Для ниписання сайту залучались лише учні - члени гуртка з Web-дизайну.
Просто в цю роботу діти вклали душу!
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.6 Шкільний сайт, обговорення сайтів » Шкільний сайт. (Поділ досвідом пропозиції, зауваження, поради, секрети.)
  • Сторінка 1 з 43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 42
  • 43
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.