Ср, 27.09.2023, 12:49
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » АРХІВ » «Важкі» діти » Важковиховувані діти
Важковиховувані діти
W-w-W Дата: Нд, 16.05.2010, 22:07 | Повідомлення № 1

Кожні батьки виховують своїх дітей по-різному. В наш час дуже багато батьків, які не приділяють досить часу для виховання своїх дітей, і ці діти попадають під поганий вплив. Прийшовши до школи вони, навіть, не знають елементарних правил поведінки (можуть нагрубити вчителеві, зібрати свої речі і залишити клас, а можуть і взагалі не зявитися до школи. Ця категорія дітей належить до важковиховуваних.
Що порадите? Як діяти з такими дітьми, ваші поради?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Victoria Дата: Пн, 17.05.2010, 16:15 | Повідомлення № 2
Новий користувач
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Питання важковиховуваності в наш час дуже актуальне.Батьки не мають змоги повністю контролювати виховання своїх дітей.Вони попадають під вплив однолітків,"вулиці".З такими дітьми потрібно працювати кваліфікованим спеціалістам,які добре ознайомлені з питанням важковиховуваності, тому в кожній школі має бути соціальний педагог який, має займатись цими дітьми.
argun Дата: Пн, 17.05.2010, 18:40 | Повідомлення № 3
Активний учасник
Нагороди: 1
Рейтинг: 57
Quote (Victoria)
Батьки не мають змоги повністю контролювати виховання своїх дітей

Не мають бажання....(Далі по тексту).

Додано (17.05.2010, 18:19)
---------------------------------------------

Quote (Махновець_Ігор)
зібрати свої речі і залишити клас,

А причина - "Конфлікт з вчителем, завдання, яке він не може виконати, що інше?
На щастя(чи на довго, у нас такого нема.) Залишають клас лише за моїм бажанням(коли далі терпіти не можна. Не допомогають і вщування, і перетворення у юмористичну форму, і т.п.) Якщо складність завдання, даю меньш складне, з попередженням про отримання нижчої оцінки.
Багатьох влаштовує.
Quote (Махновець_Ігор)
а можуть і взагалі не зявитися до школи

А це не Ваша проблема, як предметника. Хай за результат, якщо їм треба, відповідають батьки.

Додано (17.05.2010, 18:40)
---------------------------------------------
Взагалі, до питання явки - неявки на урок інформатики я відношусь виваженно. Є учні, яким я дозволяю не приходити на деякі уроки(ящо вони нульові, перші, або останні), знаючи, що цю тему вони мені відроблять, як кажуть "з торицею", допомогаючи в оформленні якихось міроприємств, або зважаючи на їхні знання з цієї теми. Але, підкреслюю, масових, систематичних пропусків у нас немає. А поодиноко є учні, які не відвідують заняття, особливо перші та останні уроки по 2 місяці.

Відредаговано: argun - Пн, 17.05.2010, 18:49
Victoria Дата: Пн, 17.05.2010, 23:18 | Повідомлення № 4
Новий користувач
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (argun)
Є учні, яким я дозволяю не приходити на деякі уроки(ящо вони нульові, перші, або останні), знаючи, що цю тему вони мені відроблять, як кажуть "з торицею", допомогаючи в оформленні якихось міроприємств

Думаю, це не педагогічно? Чого Ви цим навчите, як вчитель інформатики (чи іншої дисципліни), якої теми, які вміння з предмету вони отримають....?

W-w-W Дата: Вт, 18.05.2010, 00:43 | Повідомлення № 5

Quote (argun)
А причина - "Конфлікт з вчителем, завдання, яке він не може виконати, що інше?

Це в минулому, в школі, де я працюю по сумісництву, на уроці учні можуть спокійно й без дозволу виходити куди хочеш і робити що хоч, а все за того, що в навчальному закладі, починаючи від директора, до просто вчителя всі не виконують своїх прямих функцій: навчаючої та виховної. Батьки це окрема категорія.

В основній школі діти про таке, що вище описав і уялення не мають, коли треба відпросяться по будь яких питаннях, все проходить гуманно.

Quote (argun)
Залишають клас лише за моїм бажанням(коли далі терпіти не можна. Не допомогають і вщування, і перетворення у юмористичну форму, і т.п.)

Згідно чинного законодавства покидати дітям уроки заборонено категорично
Якщо ви дозволяєте покинути самостійно клас, а дитина за цей час десь потрапила в курйозну ситуацію, то ви стаєте відповідальною особою і можете притягнутись до кримінальної відповідальності.
Такого не можна робити

Quote (argun)
А це не Ваша проблема, як предметника. Хай за результат, якщо їм треба, відповідають батьки

Я так не вважаю, якщо прийде з класу 15 осіб, 3, то кого вчити?
Я являюсь також класним керівником 10 класу і маю обовязок контролювати кількість відсутніх.

Quote (argun)
Взагалі, до питання явки - неявки на урок інформатики я відношусь виваженно. Є учні, яким я дозволяю не приходити на деякі уроки(ящо вони нульові, перші, або останні), знаючи, що цю тему вони мені відроблять,

може все повторитись, що я вище описав, а відповідальність пряма буде, і щоб не сталось з учнем, винні будете ви.
dpi Дата: Вт, 18.05.2010, 05:36 | Повідомлення № 6
Досвідчений вчитель
Рейтинг: 39
Quote (Victoria)
Думаю, це не педагогічно? Чого Ви цим навчите, як вчитель інформатики (чи іншої дисципліни), якої теми, які вміння з предмету вони отримають....?

От каждого - по способности, каждому - по труду.
argun Дата: Вт, 18.05.2010, 08:13 | Повідомлення № 7
Активний учасник
Рейтинг: 57
Quote (Victoria)

Ви мабуть неуважно читали. Дозволяю не приходити на деякі уроки, а не систематично. І не всім учням, а деяким. Враховуючи їх знання, з цієї теми, та вміння їх практично застосувати, допомагаючи мені.

Quote (Махновець_Ігор)

Знаю, але інколи, видаливши з класу одного учня, який заважає, маєш можливість нормально провести урок і навчити інших.

Quote (Махновець_Ігор)
якщо прийде з класу 15 осіб, 3, то кого вчити

Ну у нас такої масової неявки небуває.

Відредаговано: argun - Вт, 18.05.2010, 08:31
NataliyG Дата: Нд, 23.05.2010, 17:22 | Повідомлення № 8
Активний учасник
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Quote (argun)

І це правильно. Бо проблема не лише в тому, що той учень може в цей час заважати всім іншим класам вчитися. Бо шо тоді він вчепиться тих 45 хвилин.

Quote (argun)
Знаю, але інколи, видаливши з класу одного учня, який заважає, маєш можливість нормально провести урок і навчити інших.

А проблема ще в тому, що він може вийти на вулиця: залізти в бійку, попасти в аварію і т.д. А відповідати Вам! Це дуже добре що до тепе в вас не було подібних випадків.
Я ніколи не виганяю учнів з класу з важковиховуваними борюся всякими методами: поганими оцінками, письмовим тестом негайно, а так в загальному великих проблем нема.
volevikt Дата: Пн, 24.05.2010, 13:51 | Повідомлення № 9
Перспективна вчителька
Нагороди: 25
Рейтинг: 267
Вважаю, що самотужки виховати таких учнів не вдасться.
Тут повинна бути злагоджена робота вчителя-предметника, класного керівника, шкільного психолога (якщо він є) та батьків (які б вони не були, але спробувати знайти спільну мову необхідно).
А саме головне бажання.
Дати один рецепт для всіх неможливо. Тут повинен спрацювати індивідуальний підхід.
Ніколи не дозволяю собі вигнати когось з класу. Повністю згодна з тим, що
Quote (NataliyG)
він може вийти на вулиця: залізти в бійку, попасти в аварію і т.д. А відповідати Вам!

Щодо інформатики таких проблем в мене немає. Можна так зацікавити учня, що він незчується як все виконає і фокусів на уроці не витворятиме.
На уроках математики ситуація дещо складніша. Такі учні, як правило, нічого не вчать і зацікавити їх значно складніше.
Тут спрацьовують різні методи: намагаюся якомога активніше залучати їх під час усного рахунку, викликаю до дошки для розв'язування легших прикладів. Даю їм змогу відчути, що й вони щось можуть виконати.
Чого не можна допускати при роботі з такими дітьми, так це агресії. Агресія призводить до ланцюгової реакції: ігнорування вчителя, небажання вивчати даний предмет, створення конфліктних ситуацій і т. д.
А взагалі: скільки вчителів, стільки й методів. :)
dpi Дата: Пн, 24.05.2010, 14:01 | Повідомлення № 10
Досвідчений вчитель
Рейтинг: 39
Quote (volevikt)
Чого не можна допускати при роботі з такими дітьми, так це агресії. Агресія призводить до ланцюгової реакції

100% + не оскорблять и не унижать. (покричать можно, если нужно)
tana256 Дата: Ср, 28.07.2010, 22:10 | Повідомлення № 11
Часто заходить...
Нагороди: 3
Рейтинг: 7
Недавно слухала аудіокнигу Юлия Борисовна Гиппенрейтер "Общаться с ребенком. Как?" з якої для себе зробила висновок
- неможна кричати, принижувати будь-яку дитину
- для того, щоб з дитиною склалися добрі стосунки ви повинні вміти "активно" слухати дитину
- якщо на уроках є правила, то вони ніколи не повинні порушуватися і т.д.

книга досить корисна

skif Дата: Пт, 11.09.2015, 21:46 | Повідомлення № 12
Прописаний назавжди
Нагороди: 3
Рейтинг: 64
Можливо задам дотепне запитання, але все ж. Які зауваження ви як учителі записували у щоденник? Поняття як щоденник вже для учнів 7-8 класу переважно не існує, але на 5-6 ще працює. Цікавить саме формулювання зауваження. Воно також має бути написано грамотно  :?
Pentiume Дата: Чт, 28.04.2016, 14:13 | Повідомлення № 13
Тут живе...
Нагороди: 2
Рейтинг: 33
Як швидко заспокоїтись, коли вже сам кипиш від неслухняних дітей? Ваші поради ....
Ktara Дата: Чт, 28.04.2016, 14:23 | Повідомлення № 14
Перспективна вчителька
Нагороди: 38
Рейтинг: 391
Цитата Pentiume ()
Як швидко заспокоїтись, коли вже сам кипиш від неслухняних дітей? Ваші поради ....
выпить кофе :) И побыть минут пять в одиночестве :)
А вообще если знаете что детки "ангельские" либо будьте к этому морально готовы (тогда не застанут в расплох и не выведут из себя)

Вообще свои способы я так думаю есть у всех :)
SLKuty Дата: Чт, 28.04.2016, 22:53 | Повідомлення № 15
Монтажер
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Цитата Pentiume ()
Розслабся, абстрагуйся: - криво збудоване не нарівняєш, дурно народжене не навчиш.
Одні дурні підуть зі школи,  другі прийдуть, а вчитель один і здоров'я у нього одне.

Якщо шум в класі - оголошую всім мінус 1 бал і так кілька разів. Є такі кадри, що роботу роблять на 10-11, а отримують 8 і всеодно рота не закриють і наступного разу те саме. І класний керівник на уроці сиділа і всеодно шумлять. Бояться тільки вчителя фізкультури. Це нормально - коли вовк приходить, шакали затихають.

Колись був випадок, що зайшов старшокласник до кабінету і всі дурники закрили роти і так сиділи доки він не пішов. Я за той час встиг все пояснити нормальним дітям. Відчувають спинним мозком хто альфа самець.

А у вчителів руки пов'язані: не можна і вдарити, ні крикнути. Нажаль дехто іншої мови  не розуміє.
Форум інформатиків » АРХІВ » «Важкі» діти » Важковиховувані діти
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.