Чт, 21.09.2023, 13:38
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.8 Всебічна обізнаність сучасного інформатика » Дистанційна освіта для вчителів (питання самоосвіти)
Дистанційна освіта для вчителів
Viktoriya Дата: Вт, 29.04.2008, 18:02 | Повідомлення № 1
Часто заходить...
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Може вам ці курси і відомі, але вирішила про них написати, бо хоча вони і працюють з 2004 року про них нічого не чула і мої колеги теж.
http://udec.ntu-kpi.kiev.ua/
Дистанційний курс для адміністраторів навчальних комп’ютерних комплексів
(ОС Windows XP).
ДК може бути корисним:
вчителям, які займаються системним адмініструванням навчальних комп'ютерних комплексів та локальних мереж на їх основі;
викладачам інформатики;
користувачам персональних комп'ютерів з операційною системою Windows XP;
всім бажаючим, навчитись встановлювати та налагоджувати ОС Windows XP на персональні комп'ютери.
Вони БЕЗКОШТОВНІ для вчителів СІЛЬСЬКИХ шкіл, для всіх інших 250 грн.
Цікаво було б почути відгуки, а ще більше знайти безкоштовний аналог :)

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Ktara Дата: Вт, 29.04.2008, 21:43 | Повідомлення № 2
Перспективна вчителька
Нагороди: 38
Рейтинг: 391
Quote (Viktoriya)
Вони БЕЗКОШТОВНІ для вчителів СІЛЬСЬКИХ шкіл, для всіх інших 250 грн

Раньше были бесплатными для всех. У меня есть уже их сертификат. Неплохой курс. Нечто подобное есть на российськом сайте. Правда если нужен сертификат, то надо заплатить smile
filnick Дата: Ср, 30.04.2008, 11:09 | Повідомлення № 3
Мудрий вчитель
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Два роки тому пройшов ці курси і отримав сертифікат. Оплату зробив відділ освіти. (крім мене ще три вчителі інформатики району). В принципі особливого чи щось нового вони нічого не дали. Під час своєї чергової атестації представив копію сертифіката, але більше ніде цей документ поки не згодився.
Viktoriya Дата: Вт, 06.05.2008, 15:46 | Повідомлення № 4
Часто заходить...
Нечто подобное есть на российськом сайте.
Ktara, а можна посилання на цей сайт?
RUTA Дата: Пт, 09.05.2008, 09:10 | Повідомлення № 5
Я тут недавно...
Рейтинг: 9
В июне 2007 года закончила эти курсы и получила сертификат по направлению Адміністратор (moodle) (ДК для адміністраторів навчальних комп'ютерних комплексів (ОС Windows XP)), причём совершенно бесплатно (хотя я работаю не в сельской школе). Не скажу, что узнала много нового, но систематизировала знания - это точно.
Anatoli Дата: Пт, 09.05.2008, 18:16 | Повідомлення № 6
Прописаний назавжди
Нагороди: 1
Рейтинг: 15
Теж встиг безкоштовно отримати сертифікат. Весь матеріал вистачило глузду зкопіювати в .doc - файл. Може, хто захоче глянути? Таким чином, пройде курс, хоч сертифіката я не дам, хаха. Правда, в них там на ілюстраціях Windows на совєцькій мові. Та я міняти малюнків вже не буду.
Nicola Дата: Пт, 09.05.2008, 19:35 | Повідомлення № 7
Прописаний назавжди
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
Quote (Viktoriya)
Вони БЕЗКОШТОВНІ для вчителів СІЛЬСЬКИХ шкіл,
Вибачте, але я не знайшов там ,що вони безкоштовні для вчителів сільських шкіл. Можливо не там шукав?
argun Дата: Пт, 09.05.2008, 22:21 | Повідомлення № 8
Активний учасник
Нагороди: 1
Рейтинг: 57
Також маю сертифікат цих курсів. При атестації пригодився(в місті тільки у мене з вчителів інформатики). Але вигляд цього сертифікату бажає кращого. І чекав довго. Та й їх сайт глючив - не бачив своїх результатів.
Quote (Anatoli)
Весь матеріал вистачило глузду зкопіювати в .doc - файл

Зробив так же. Але через рік видалив, бо протягом року жодного разу у нього не заглядував(принцип - що протягом року було не востребувано - видаляю. Бо за цей час з'явився більш новіший та цікавіший матеріал.
Хоча дещо із старого скидую на cd-dvd на всяк випадок(є цікаві речі, а чи буде розвиток - невідомо, або для переробки "під себе")

Технологію правильних відповідей можу підсказати кому потрібно(хоча хто не має достатьнього досвіду - було б доцільно самому розібратися. В роботі може бути корисним).

Viktoriya Дата: Пн, 19.05.2008, 20:49 | Повідомлення № 9
Часто заходить...
Quote (Nicola)
Вибачте, але я не знайшов там ,що вони безкоштовні для вчителів сільських шкіл. Можливо не там шукав?

Так мені сказали по телефону, я їм телефонувала десь місяць тому.
RUTA Дата: Вт, 20.05.2008, 22:32 | Повідомлення № 10
Я тут недавно...
Рейтинг: 9
Недавно столкнулась с проблемой получения второго высшего педобразования по специальности "информатика". В частности, в Крыму нет ни одного учебного заведения, где давали бы заочно второе высшее педобразование именно по этой специальности. Я обращалась во все крымские педагогические ВУЗы: ТНУ, Крымский гос. пед. университет, КРИППО. В лучшем случае мне предлагали поступать на общих основаниях (сдавать независимое тестирование) на первый курс и учиться 5-6 лет.

В результате поисков в Интернете, я нашла неплохой вариант получения второго высшего педобразования дистанционно, с помощью лаборатории дистанционного обучения Луганского госуниверситета. Видела подобные лаборатории и на сайтах других вузов, но этот находится ближе всего к дому, поэтому выбрала его.

Коллеги, что можете сказать по поводу такого обучения?

unos Дата: Вт, 03.06.2008, 12:02 | Повідомлення № 11
Новий користувач
Рейтинг: 0
Ruta!

Велика подяка за посилання!

Надзвичайно потрібна та актуальна тема!

Дуже скоро (або й вже!) вчителі, які викладають інформатику, маючи при цьому диплом вчителя фізики, математики чи ін., зіткнуться з проблемою, коли молоді спеціалісти, що мають диплом вчителя інформатики, "відбиратимуть" у них години. Ходили чутки , що вчителі, які викладають інформатику з 1996 року, можуть вважатися такими, що мають диплом вчителя інформатики.

Хотілося б почитати законодавчу базу з цієї проблеми.

У контексті вищесказаного, природньо, спадає думка про другу вищу освіту за спеціальністю "інформатика".

Тому ці питання треба обов'язково обговорювати на цьому форумі.

Newbie Дата: Вт, 03.06.2008, 12:42 | Повідомлення № 12
Хелпер
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Quote (unos)
думка про другу вищу освіту за спеціальністю "інформатика".

можна отримати у Львові http://www.rc.lviv.ua/ - навчання 1 рік, лише по суботах, по-моєму є варіант і більш заочного навчання (приїздити на сесію), але то треба у них дізнаватись.
filnick Дата: Вт, 03.06.2008, 13:23 | Повідомлення № 13
Мудрий вчитель
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Quote (unos)
вчителі, які викладають інформатику з 1996 року, можуть вважатися такими, що мають диплом вчителя інформатики.

А ті, що викладають з 1985 року, можуть вважатися такими, що мають звання доктора наук з інформатики. biggrin
W-w-W Дата: Чт, 24.07.2008, 14:03 | Повідомлення № 14

В епоху глобальної інформатизації суспільства, швидкоплинного розвитку інформаційних технологій, все більші вимоги ставляться перед закладами системи середньої освіти, а в першу чергу перед вчителями інформатики. Багажу знань, які отримують вчителі в вищих навчальних закладах, катастрофічно не вистачає вже на другий – третій рік роботи. Таким чином, на сучасному етапі практично неможливо отримати у ВНЗ знання на все життя. Актуальним стає гасло «навчання протягом усього життя» (lifelong learning).
Постійне оновлення комп’ютерної техніки, програмного забезпечення, поява нових інформаційних технологій призводить до "відставання" вчителів інформатики. Різноплановість роботи: викладання предмету, адміністрування мережі, створення та супровід сайтів, підготовка учнів до олімпіад, МАН, допомога вчителям – предметникам покладає на вчителя додаткові зобов’язання, вимагає постійного оновлення знань. Курси підвищення кваліфікації (1 раз на п’ять років), семінари, методичні об’єднання, тощо не дозволяють в повному обсязі задовольнити потреби вчителів в нових знаннях, тому на перший план виходить самоосвітня робота.
Організація самоосвітньої роботи також є проблематичною в зв’язку з відсутністю кваліфікованих методичних посібників, високою вартістю професійної літератури, відсутністю ліцензійного програмного забезпечення.
Одним з методів виходу з даної ситуації, на мою думку, є використання можливостей дистанційного навчання, яке:
дає можливість навчатися без відриву від роботи;
забезпечує практично необмежений доступ до вітчизняних та світових освітніх ресурсів (засобами глобальної мережі Інтернет);
надає можливість продовжити навчання незалежно від початкового рівня знань;
дозволяє організувати унікальний процес самоосвіти;
зменшує матеріальні витрати.
На даний момент в мережі Інтернет існує велика кількість центрів дистанційного навчання, які умовно можна поділити на платні (ціна проходження курсу 100-1000 грн.) та безкоштовні (оплачується тільки час роботи в мережі Інтернет).

Додано (24.07.2008, 14:03)
---------------------------------------------
Розглянемо ресурси дистанційної освіти України та Росії:
Харківський інститут інформаційних технологій - http://www.eddi.ru/courses.html. Курси, розміщені на сайті, розділені на три категорії "Для користувача", "Для спеціаліста", "Для програміста". Купити курс можна в інтернет-магазині за адресою - http://www.bookpost.com.ua/r.php?rid=31. Вартість курсу 100-300 грн.
Київський національний торговельно - економічний університет -http://www.knteu-elearning.kiev.ua/courses.html. Дистанційний курс "Комп’ютерні мережі" – вартість > 500 грн. Вартість курсу залежить від кількості студентів в групі.
Тернопільський державний університет ім. Івана Пулюя - http://atutor.tu.edu.te.ua/browse.php?cat=0&show_course=82#info. Різнопланові дистанційні курси. Вартість – не вказана.
Український інститут інформаційних технологій в освіті (Київський політехнічний інститут) - http://udec.ntu-kpi.kiev.ua/ . Вартість не вказана. Реєстрація на протязі двох тижнів.
Інтернет університет інформаційних технологій - http://www.intuit.ru/ . 160 безкоштовних курсів.
Сервер дистанційної освіти "Anri education systems" - www.anriintern.com/. Великий вибір безкоштовних коротких онлайнових курсів з різних напрямів, зокрема за інформаційними технологіями (інтерактивний підручник програмування, починаємо вивчати С++, сучасні технології програмування, основи створення HTML документів).

Серед наведених посилань найбільшої уваги заслуговує сайт Інтернет університету інформаційних технологій - http://www.intuit.ru/. Його курси охоплюють практично усі теми шкільного курсу інформатики та дозволяють організувати навчання за різноманітними факультативними курсами. Найбільшої уваги заслуговують курси з "Основ програмування" мовами Visual Basic, Delphi, C++. Вивчення даних курсів вчителями інформатики дозволить безболісно здійснити перехід до вивчення об'єктно-орієнтованих мов програмування

TYP Дата: Пт, 24.10.2008, 01:01 | Повідомлення № 15
Прописаний назавжди
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Перевірте свої знання на www.certifications.ru. Після тих тестів навчання http://udec.ntu-kpi.kiev.ua/ - це так дитяча забавка. Я навіть не з першого разу пройшов тест Работа в Windows XP
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.8 Всебічна обізнаність сучасного інформатика » Дистанційна освіта для вчителів (питання самоосвіти)
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.