|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Гра Puzzle-техніка безпеки!!!!!
| |
W-w-W |
Дата: Ср, 14.10.2009, 22:53 | Повідомлення № 1 |
| IGP Puzzle v1.2 Игра-мозаика: собирание картинки из квадратиков. Работа с программой Программа не требует установки и не вносит изменений в реестр и системные каталоги. Запустите программу "Puzzle.exe". При запуске, программа автоматически начинает новую игру, выбрав случайную картинку из списка. Для собирания картинки следует переставлять квадратики с помощью левой кнопки мышки. Наведите мышку на нужный квадрат и зажав левую кнопку, передвиньте выделенный квадрат на нужное место, после чего отпустите кнопку и передвинутый квадрат займёт новое место, а квадрат находившийся на этом месте займет прежнее место передвинутого квадрата. На правой стороне окна находится панель меню. Вверху панели меню находится пример собираемой картинки. В секторе "Движение ячеек" находятся кнопки "Вверх", "Вправо", "Вниз" и "Влево", которые служат для передвижения картинки. Это сделано для того, чтобы Вы могли удобно передвинуть собранную часть картинки если Вы понимаете, что собрали её правильно, но немного не в том месте. Ниже находится окошко "Показывать ячейки", если оно отмечено галочкой, то это значит, что расстояние между ячейками будет видимым. Если галочки нет, то ячейки будут рисоваться рядом друг с другом без промежутков. Если окно "Показ. непр. ячейки" (Показывать неправильные ячейки) отмечено галочкой, то ячейки стоящие не на своём месте будут выделены красной рамкой. В секторе "Статистика игры", имеются датчик показывающий на сколько процентов собрана картинка т.е. сколько процентов квадратиков находятся на своём месте, а также датчик "Время игры". Картинка считается собранной, если все квадратики находятся на своих местах. В нижней части меню игры, находятся кнопки переключения размера окна, а также кнопки вызывающие окно справки и окно информации о программе. В любой момент Вы можете начать новую игру, для этого следует нажать соответствующую кнопку в верхней части меню. Перед началом новой игры Вам будет показано окно настроек новой игры, в котором можно выбрать картинку из списка имеющихся, или добавить в список новую картинку нажав кнопку "Добавить картинку", а также выполнить другие настройки: параметры перемешивания картинки (от 0 до 70 процентов), количество ячеек по горизонтали и вертикали (от 2 до 10 ячеек). Таким образом можно регулировать сложность игры. Самая сложная игра: параметр перемешивания установленный на 0 процентов, а также 10 ячеек по горизонтали и 10 по вертикали. Самая лёгкая игра: параметр перемешивания установленный на 70 процентов, а также 2 ячейки по горизонтали и 2 по вертикали. После установки параметров новой игры, следует нажать кнопку "Начать новую игру". Для отмены новой игры и возвращения к текущей, следует нажать кнопку "Отмена". Условия распространения Распространяется бесплатно. Завантажити: ГРА-ПАЗЛИ - ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ Прошу в даній темі залишати графічні файли для даної програми з цікавим змістом, а також висловлюйте свої пропозиції! Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
W-w-W |
Дата: Ср, 14.10.2009, 22:54 | Повідомлення № 2 |
| На даний час я працюю ще й по сумісництву у сусідній сільській школі і викладаю там інформатику в 2 кл. Вирішив цю програмку підлаштувати під цих діток. Зробив скрінштони з правил техніки безпеки, що є у сходинках і закинув у папку Images, спробував, непогана річ! Що ви скажете шановні колеги? Чи доцільно таку програму для 2 класу використовувати?
|
|
| |
volevikt |
Дата: Чт, 15.10.2009, 00:32 | Повідомлення № 3 |
Перспективна вчителька
| Класні пазлики! Але чи не складні для 2 класу? Треба мати гарну просторову уяву, щоб швидко виконати завдання. Особисто я використала б їх у середніх класах.
|
|
| |
W-w-W |
Дата: Чт, 15.10.2009, 00:35 | Повідомлення № 4 |
| Quote (volevikt) Але чи не складні для 2 класу? Треба мати гарну просторову уяву, щоб швидко виконати завдання. В програмі в настройках можна вказати розміри картинки певного типу і для 2 кл. я думаю, оптимальним варіантом буде більший розмір, щоб учні не запутались в складанні! от завтра в мене буде урок у 2 кл. я проексперементую і напишу своє бачення! Я пробував давати їм прості картинки, то нічого, в більшості виходить!
|
|
| |
W-w-W |
Дата: Нд, 18.10.2009, 19:07 | Повідомлення № 5 |
| Я вже пробував працювати з даними пазлами в 2 класі. Що можу сказати: діти сприйняли на ура, але виникли деякі труднощі, декілька учнів швидко виконало завдання, а решта ні, тому я змушений їм пояснити, щоб в настройках поставили більші розміри мозайки зображень і тоді закипіла робота! Дітям сподобалось!
|
|
| |
mouse |
Дата: Вт, 27.10.2009, 19:10 | Повідомлення № 6 |
Ветеран спілкування
| Quote (Махновець_Ігор) декілька учнів швидко виконало завдання я складав, складав... так і не довів до цілої картинки. Зовсім не так і легко.
|
|
| |
W-w-W |
Дата: Вт, 27.10.2009, 19:38 | Повідомлення № 7 |
| Quote (mouse) я складав, складав... так і не довів до цілої картинки. І в чому у вас проблема виникла шановний mouse? поділіться будь ласка! Я спочатку коротенько пояснив дітям, показуючи на проекторі цілі заставки правила техніки безпеки з Сходинок інформатики, пояснив там де зелені написи і ПК усміхається, то це правильна робота, якщо червоні написи та пк хмуриться, то це неправильно організована робота. Перша частина буде знаходитись припустим зліва, а друга справа, даю завдання скласти картинку повністю в даній програмі. Якщо у вас вийшла проблема з складанням, багато дрібних деталей заставки, то використайте в настройках збільшення, про яке я вже вказував! Quote (Махновець_Ігор) В програмі в настройках можна вказати розміри картинки певного типу і для 2 кл. я думаю, оптимальним варіантом буде більший розмір, щоб учні не запутались в складанні!
|
|
| |
anraess |
Дата: Вт, 01.12.2009, 21:25 | Повідомлення № 8 |
Новий користувач
| хороша програмка і учням цікаво і користь)))) спасибі
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |