Чт, 21.09.2023, 13:29
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Гра Puzzle-техніка безпеки!!!!!
Гра Puzzle-техніка безпеки!!!!!
W-w-W Дата: Ср, 14.10.2009, 22:53 | Повідомлення № 1

IGP Puzzle v1.2

Игра-мозаика:
собирание картинки из квадратиков.

Работа с программой

Программа не требует установки и не вносит изменений в реестр и системные каталоги.

Запустите программу "Puzzle.exe".

При запуске, программа автоматически начинает новую игру, выбрав случайную
картинку из списка. Для собирания картинки следует переставлять квадратики
с помощью левой кнопки мышки. Наведите мышку на нужный квадрат и зажав
левую кнопку, передвиньте выделенный квадрат на нужное место,
после чего отпустите кнопку и передвинутый квадрат займёт новое место,
а квадрат находившийся на этом месте займет прежнее место передвинутого квадрата.
На правой стороне окна находится панель меню.
Вверху панели меню находится пример собираемой картинки.
В секторе "Движение ячеек" находятся кнопки "Вверх", "Вправо", "Вниз" и "Влево",
которые служат для передвижения картинки. Это сделано для того, чтобы
Вы могли удобно передвинуть собранную часть картинки если Вы понимаете,
что собрали её правильно, но немного не в том месте.
Ниже находится окошко "Показывать ячейки", если оно отмечено галочкой,
то это значит, что расстояние между ячейками будет видимым.
Если галочки нет, то ячейки будут рисоваться рядом друг с другом без промежутков.
Если окно "Показ. непр. ячейки" (Показывать неправильные ячейки) отмечено галочкой, то ячейки стоящие не на своём месте
будут выделены красной рамкой.
В секторе "Статистика игры", имеются датчик показывающий на сколько процентов собрана картинка
т.е. сколько процентов квадратиков находятся на своём месте, а также датчик "Время игры".
Картинка считается собранной, если все квадратики находятся на своих местах.
В нижней части меню игры, находятся кнопки переключения размера окна, а также кнопки
вызывающие окно справки и окно информации о программе.
В любой момент Вы можете начать новую игру, для этого следует нажать соответствующую
кнопку в верхней части меню.
Перед началом новой игры Вам будет показано окно настроек новой игры, в котором можно
выбрать картинку из списка имеющихся, или добавить в список новую картинку нажав кнопку "Добавить картинку",
а также выполнить другие настройки: параметры перемешивания картинки (от 0 до 70 процентов),
количество ячеек по горизонтали и вертикали (от 2 до 10 ячеек).
Таким образом можно регулировать сложность игры.
Самая сложная игра: параметр перемешивания установленный на 0 процентов,
а также 10 ячеек по горизонтали и 10 по вертикали.
Самая лёгкая игра: параметр перемешивания установленный на 70 процентов,
а также 2 ячейки по горизонтали и 2 по вертикали.
После установки параметров новой игры, следует нажать кнопку "Начать новую игру".
Для отмены новой игры и возвращения к текущей, следует нажать кнопку "Отмена".

Условия распространения

Распространяется бесплатно.

Завантажити: ГРА-ПАЗЛИ - ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ

Прошу в даній темі залишати графічні файли для даної програми з цікавим змістом, а також висловлюйте свої пропозиції!

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

W-w-W Дата: Ср, 14.10.2009, 22:54 | Повідомлення № 2

На даний час я працюю ще й по сумісництву у сусідній сільській школі і викладаю там інформатику в 2 кл.
Вирішив цю програмку підлаштувати під цих діток. Зробив скрінштони з правил техніки безпеки, що є у сходинках і закинув у папку Images, спробував, непогана річ! Що ви скажете шановні колеги? Чи доцільно таку програму для 2 класу використовувати?
volevikt Дата: Чт, 15.10.2009, 00:32 | Повідомлення № 3
Перспективна вчителька
Нагороди: 25
Рейтинг: 267
Класні пазлики! Але чи не складні для 2 класу? Треба мати гарну просторову уяву, щоб швидко виконати завдання. Особисто я використала б їх у середніх класах.
W-w-W Дата: Чт, 15.10.2009, 00:35 | Повідомлення № 4

Quote (volevikt)
Але чи не складні для 2 класу? Треба мати гарну просторову уяву, щоб швидко виконати завдання.

В програмі в настройках можна вказати розміри картинки певного типу і для 2 кл. я думаю, оптимальним варіантом буде більший розмір, щоб учні не запутались в складанні!
от завтра в мене буде урок у 2 кл. я проексперементую і напишу своє бачення! Я пробував давати їм прості картинки, то нічого, в більшості виходить! :)
W-w-W Дата: Нд, 18.10.2009, 19:07 | Повідомлення № 5

Я вже пробував працювати з даними пазлами в 2 класі.
Що можу сказати: діти сприйняли на ура, але виникли деякі труднощі, декілька учнів швидко виконало завдання, а решта ні, тому я змушений їм пояснити, щоб в настройках поставили більші розміри мозайки зображень і тоді закипіла робота! Дітям сподобалось!
mouse Дата: Вт, 27.10.2009, 19:10 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Quote (Махновець_Ігор)
декілька учнів швидко виконало завдання

я складав, складав... так і не довів до цілої картинки. Зовсім не так і легко.
W-w-W Дата: Вт, 27.10.2009, 19:38 | Повідомлення № 7

Quote (mouse)
я складав, складав... так і не довів до цілої картинки.

І в чому у вас проблема виникла шановний mouse? поділіться будь ласка!

Я спочатку коротенько пояснив дітям, показуючи на проекторі цілі заставки правила техніки безпеки з Сходинок інформатики, пояснив там де зелені написи і ПК усміхається, то це правильна робота, якщо червоні написи та пк хмуриться, то це неправильно організована робота. Перша частина буде знаходитись припустим зліва, а друга справа, даю завдання скласти картинку повністю в даній програмі.

Якщо у вас вийшла проблема з складанням, багато дрібних деталей заставки, то використайте в настройках збільшення, про яке я вже вказував!

Quote (Махновець_Ігор)
В програмі в настройках можна вказати розміри картинки певного типу і для 2 кл. я думаю, оптимальним варіантом буде більший розмір, щоб учні не запутались в складанні!
anraess Дата: Вт, 01.12.2009, 21:25 | Повідомлення № 8
Новий користувач
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
хороша програмка і учням цікаво і користь)))) %) спасибі
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Гра Puzzle-техніка безпеки!!!!!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.