Пропонується обговорення існуючих навчальних програм курсу інформатики для початкої школи. Що використовуєте саме Ви? Який маєте досвід? Які висновки щодо існуючих програм? Які авторські програми можете запропонувати? Поради, пропозиції...
Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Я викладаю інформатику в початковій школі 6 років. Спочатку 2 роки викладала по авторскій програмі з використанням Роботландії, а потім перешла на викладання по Сходинкам. Ми закупаємо підручнки та робочі зошити для всіх учнів. Програма мені подобається. Я можу викладати не тільки по друкованим конспектам, котрі я купила раніше, але й привносити своє. За ці роки давала відкриті уроки у 2 та 3 класі. Можу запропонувати конспекти ціх уроків.
Буду дуже-дуже вдячна за будь-які матеріали з курсу Інформатики у початковій школі. Якщо є готові конспекти, викладіть будь-ласка!!!!!!!!!!!! [admin]Обирайте інший колір тексту. Червоний колір на всіх формах - для адміністрації[/admin]
Хто бачить, де там вказано кількість годин на кожен розділ?
Додаток до листа Міністерства освіти і науки України від 17.08.2016р. № 1/9-437
Наказом Міністерстваосвіти і науки України від 05.08.2016 № 948 «Про затвердження змін до навчальних програм для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів» з метою розвантаження навчальних програм для учнів початкових класів затверджено зміни до наступних програм: «Українська мова», «Літературне читання», «Математика», «Природознавство», «Я у світі», «Інформатика», «Трудове навчання», «Іноземні мови для загальноосвітніх та спеціалізованих навчальних закладів», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Мистецтво», «Фізична культура» «Основи здоровʼя». До найбільш суттєвих змін належать такі: знято фіксованукількість годин на вивчення кожної теми. Учителі визначатимуть їх самостійно, враховуючи рівень підготовки класу, наявність навчально-методичного забезпечення та регіональні особливості;
…У зв´язку з внесеними змінами унавчальні програми, наголошуємо,що календарнета поурочне планування здійснюєтьсявчителем у довільній формі, у тому числі з використанням друкованих чи електронних джерел тощо. Формат, обсяг, структура, зміст та оформлення календарних планів та поурочних планів-конспектів є індивідуальноюсправою вчителя. Встановлення універсальних у межах навчального закладу,міста, району чи області стандартів таких документів є неприпустимим.
Автономія вчителя має бути забезпечена вільним виборомформ організації навчально-виховного процесу, способів навчальної взаємодії,методів, прийомів і засобів реалізації змісту освіти. Отже, вчительмає право самостійно переносити теми уроків, відповідно до засвоєння учнями навчального матеріалу, визначати кількість годин на вивчення окремих тем. Адміністрація навчального закладу абопрацівники методичних служб можуть лише надавати методичну допомогу вчителю, з метою покращення навчально-виховного процесу, а не контролю.
Хто скаже, як проводити уроки у молодших класах без підручників? Діти ще малі, конспектів точно не писатимуть. Та й матеріальчик "полегшений" набагато складніший від того "важкого", який був до цього!
Хто скаже, як проводити уроки у молодших класах без підручників?Діти ще малі, конспектів точно не писатимуть. Та й матеріальчик "полегшений" набагато складніший від того "важкого", який був до цього!
Анатолій Миколайович! Якщо Ви наважитесь порушити нову програму і працювати за схваленою МОН у 2012 році програмою "Комп’ютерленд", я Вам для всіх учнів молодшої школи подарую посібники для 2-3-4 класів, написаних нашою вчителькою Оленою Антоновою і виданих "Аспектом". Програму "Комп’ютерленд" і посібники для 2-4 класів детальніше див. на моєму сайті.