Чт, 21.09.2023, 15:00
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 2 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Педагогічні програмні засоби
Педагогічні програмні засоби
mouse Дата: Пт, 16.11.2007, 00:22 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Обговорюємо прогрмане забезпечення для уроків (факультативних занять) інформатики. Всі цікаві ідеі з використання ППЗ. Знайомимо один одного з привабливим, з точки зору педагогіки, софтом для малюків. Учні початкової школи так люблять гратися в ігри, що навіть не помічають, що ігра використана навмисно для реалізації цілей уроку :D

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

filnick Дата: Вт, 13.05.2008, 22:11 | Повідомлення № 16
Мудрий вчитель
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Quote (Lviza)
З малюками використовуєм "Петриківський розпис"

Будь-ласка детальніше.
RUTA Дата: Ср, 14.05.2008, 09:25 | Повідомлення № 17
Я тут недавно...
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
На курсах рекомендовали для факультативных занятий с малышами программу GIFConSet. С помощью неё можно создавать мультики из набора картинок. Программа небольшая, в архиве - 482 кБт. Англоязычный интерфейс сперва пугает, но управление настолько простое, что малышам подсилу её освоить.
filnick Дата: Пт, 16.05.2008, 21:12 | Повідомлення № 18
Мудрий вчитель
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Quote (RUTA)
программу GIFConSet. С помощью неё можно создавать мультики из набора картинок. Программа небольшая, в архиве - 482 кБт.

А можна скинути в приват.
kom_adm Дата: Пт, 16.05.2008, 22:35 | Повідомлення № 19
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
RUTA, скиньте мені на informatics@ukr.net для розміщення в приваті.
Також прохання скинути (якщо маєте і не жалко поділитись) якісь відкриті уроки, плани-конспекти чи практичні роботи.
Вам вже пора переходити в групу "VIP-користувачі"
RUTA Дата: Сб, 17.05.2008, 10:06 | Повідомлення № 20
Я тут недавно...
Рейтинг: 9
Quote (filnick)
А можна скинути в приват.

Программу GIFConSet с небольшой инструкцией по работе отправила на informatics@ukr.net
Lviza Дата: Нд, 18.05.2008, 00:20 | Повідомлення № 21
Тут живе...
Рейтинг: 3
Ktara повідомляла, що є диск з програмами по малюванню для початкової школи. Одним із компонентів там є невеличка програмка для створення малюнка із шаблонів в стилі петриківського розпису. Так у мене інших програм, про які йшла мова немає, а ця - є. Окремі деталі, які є в наборі на лівій і правій панелях вікна програми можна перетягувати лівою кнопкою миші на полотно і створювати свою "аплікацію". Елементи можна збільшувати, повертати, змінювати колір. Коли вчитель малювання в 6-му (якщо не помиляюсь) класі вивчає тему "Петриківський розпис", то обов'язково приводить учнів до мене в комп'ютерний і вони зі своїх ескізів, заготовлених дома роблять розпис за допомогою цієї програми.
А в 3-му і 4-му класах можна проводити ці уроки в рамках годин, відведених на малювання. Якщо потрібно - завантажу програму в приват (якщо її там ще немає).

Відредаговано: Lviza - Нд, 18.05.2008, 00:22
Angel Дата: Вт, 16.09.2008, 10:06 | Повідомлення № 22
Новий користувач
Рейтинг: 0
Я користуюсь графічним редактором "Магия рисования", правда ця програма займає 418 Мб, а для самих маленьких є програмка "Пани Соображалкина", також дуже добре діти працюють з нею.
kom_adm Дата: Вт, 16.09.2008, 20:47 | Повідомлення № 23
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Angel, ваш інтернет дозволяє викласти ці програми на файл-обмінник? Дуже хотілося б познайомитись.
argun Дата: Вт, 16.09.2008, 21:03 | Повідомлення № 24
Активний учасник
Нагороди: 1
Рейтинг: 57
Quote (Lviza)
Якщо потрібно - завантажу програму в приват (якщо її там ще немає).

Хоч я працюю в старших класах але, якщо є можливість скинути на мило school5@i.ua я, та моя колега, будемо вдячні, або на якійсний файлообміник.

Quote (Ковальчук_Олександр)
Angel, ваш інтернет дозволяє викласти ці програми на файл-обмінник? Дуже хотілося б познайомитись.

Приєднуюсь.

Відредаговано: argun - Вт, 16.09.2008, 21:51
vedruss Дата: Вт, 30.09.2008, 01:29 | Повідомлення № 25
Веб-майстер
Рейтинг: 2
Можу підкинути пару гіг, якщо не вистачає, в регіональному домені з доступом по фтп.
програми які ви обговорбєте я б і сам скачав в мене факультатив з 2 класу, думаю моїм дітям вони теж сподобаються.
Я їм включаю сходинки 2004, але там не вистачає одного файлу "Сходинки2004\Правила безпеки\SafetyRules.exe"
я вже написав заявку на купівлю офіційного реліза програми, але не знаю коли це стнеться, треба шукати спонсора, пока найдуть діти повиростають.
Angel Дата: Чт, 09.10.2008, 21:56 | Повідомлення № 26
Новий користувач
В мене вийшло близько 1,2 Гб програм які я використовую в молодших класах при вивченні інформатики, як їх краще помістити на форумі? У меня месячный трафик 1 Гб.

Відредаговано: Angel - Нд, 12.10.2008, 15:02
ceti Дата: Пт, 28.11.2008, 18:56 | Повідомлення № 27
Я тут недавно...
Рейтинг: 1
Вже давно читала в «Методика використання ІКТ у початковій школі» про педагогічні програмні засоби від торгової марки Сорока Білобока. Вирішила спробувати та придбала одну програму «Логіка» (коштує 20 грн.). Якраз з малюками проходимо тему «Введення в логіку». Непогано. Дітям дуже сподобалося!
Навчання проходить у вигляді гри (8-м рівнів). Всю гру дітей супроводжують Білочка і Вовчик Панас, які коментують як виконувати завдання.
Яскрава графіка, цікаві завдання розроблені на розвиток пам’яті, мислення, уваги, а також формування вміння порівнювати і аналізувати форму, колір, розмір, кількість.
Irina_Mix007 Дата: Вт, 27.01.2009, 15:09 | Повідомлення № 28
Я тут недавно...
Під час вивчення презентацій мої учні створюють проекти для малюків. Є непогані розробки логічних задач, загадки, в цьому році планую зробити математичне направлення. Можу скинути. Є чудові підручники для 4 класу у видавництві "Аспект". Недорого, там є посилання на гарні програмки, рекомендую.
Шестопалов Дата: Вт, 27.01.2009, 15:53 | Повідомлення № 29
Видавець посібників
Нагороди: 18
Рейтинг: 280
Quote (Irina_Mix007)
Є чудові підручники для 4 класу у видавництві "Аспект". Недорого, там є посилання на гарні програмки, рекомендую.

Див. і замовити на сайті http://aspekt-edu.kiev.ua
alpex Дата: Вт, 27.01.2009, 15:56 | Повідомлення № 30
Часто заходить...
Рейтинг: 6
Щодо малювалки для маленьких діток.

А чому не Tux Paint?

Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Педагогічні програмні засоби
  • Сторінка 2 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.