Чт, 21.09.2023, 13:22
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Що вивчати малюкам на уроках інформатики?
Що вивчати малюкам на уроках інформатики?
mouse Дата: Пт, 16.11.2007, 00:34 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Як Ви вважаєте, на яких темах має бути акцент? Який напрямок тримати при викладанні курсу? Що важливо, а що може зачекати? Аргументуйте, доводьте, унаочнюйте прикладами та досвідом свої думки.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

lesya Дата: Вт, 20.11.2007, 15:49 | Повідомлення № 2
Новий користувач
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Підбір тем для вивчення - це на мою думку основне, на що повинен звернути увагу вчитель при складанні календарного плану...адже у кожного вчителя свій підхід до навчання своїх учнів.
Крім всіх тем та програм які пропонуються для вивчення у "Сходинках" я пробувала використовувати PowerPoint для створення презентацій в 4 класі. Дітям дуже подобається. ..
Ковшун Дата: Вт, 20.11.2007, 18:48 | Повідомлення № 3
Досвідчений учасник
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (lesya)
Підбір тем для вивчення - це на мою думку основне, на що повинен звернути увагу вчитель при складанні календарного плану...адже у кожного вчителя свій підхід до навчання своїх учнів.
Крім всіх тем та програм які пропонуються для вивчення у "Сходинках" я пробувала використовувати PowerPoint для створення презентацій в 4 класі. Дітям дуже подобається. ..

Повністю з Вами погоджуюсь.
За основу з малюками треба брати "Сходинки"!!!
Але, якщо десь у ІІ семестрі 4 класу запропонувати їм створювати презентації, то теж непогано!
mouse Дата: Вт, 20.11.2007, 23:29 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Quote (lesya)
пробувала використовувати PowerPoint для створення презентацій в 4 класі. Дітям дуже подобається. ..

Підтримую! Сходинки, ясна річ, це добре! Але вчитель на те він і ВЧИТЕЛЬ, щоб шукати! Я також це використовував, дійсно йде нормально. Дітям дуже подобаються цікаві задачі, з лог. навантаженням, ребуси - які привязані до Ворда, Пауер Поінта.
Буквально тиждень тому з теми алгоритмізація (виконавець, команди виконавця - лінійний алгоритм) запропонували дітям велику кількість різноманітних завдань про роботи, їжачка, що шукав яблучко, дівчинка, що збирала квіти....... вони, діти, навіть забули, що в 3-х метрах стоять ПК!!!!!
Так що ПК, для початкової школи це не саме головне!!!!!! Треба навчити мислити логічно, образами! Це те що знадобиться і в універі, та й в житті. А ворд можна вивчити і в 40 років за місяць на рівень користувача. Це я завжди нагадую студентам.
Ktara Дата: Вт, 04.12.2007, 12:12 | Повідомлення № 5
Перспективна вчителька
Нагороди: 38
Рейтинг: 391
Добрый день!
В начальной школе работаю по "Сходинкам", но пробовала давать графические редакторы (самые примитивные). Им очень нравиться. Иногда создают такие "шедевры"!!! biggrin
Newbie Дата: Вт, 04.12.2007, 18:45 | Повідомлення № 6
Хелпер
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
"Сходинки" smile сьогодні випадково потрапила в центр творчості. заходжу - бачу "картина маслом": 10 комп*ютерів, на екрані "Сходинки" (зайчика скласти треба) і сидять тьотіньки вже далеко не молодшого шкільного віку ( далеко-далеко, може й пенсійного wacko ) і дуже заповзято тих зайчиків складають. а ви кажете малюки ... smile
хоча своїх колег теж з мишкою знайомлю через "Сходинки", трохи сміються з себе, зате вчаться швидко
kom_adm Дата: Вт, 04.12.2007, 19:51 | Повідомлення № 7
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Quote (Newbie)
"Сходинки"сьогодні випадково потрапила в центр творчості. заходжу - бачу "картина маслом": 10 комп*ютерів, на екрані "Сходинки" (зайчика скласти треба) і сидять тьотіньки вже далеко не молодшого шкільного віку ( далеко-далеко, може й пенсійного) і дуже заповзято тих зайчиків складають. а ви кажете малюки ...

Це в тему "Анекдоти по інформатиці" більш підійде applause

Щодо сходинок, то я говорив, що в мене є версія, що збиває частоту оновлення монітору з 85 до 60 Гц і працювати при такій частоті - палити очі. На щастя дістав версію за 2004 рік. Вона якраз хороша, збиває розд. здатність до 800х600, проте частота залишається не змінною. Тепер можна буде діткам 4 класу безпечно працювати зі Сходинками. Але як на мене, такий хороший проект повинен оновлюватись. А нових версій мабуть вже не буде. Тай мінус в тому, що завдань маловато, хотілося б побільше, бо Сходинки для 2 класу можна пройти за кілька уроків.
Отже, виявляється сходинки є кількох версій. Ось як виглядає нова (2004 р.):

Newbie Дата: Вт, 04.12.2007, 19:56 | Повідомлення № 8
Хелпер
Як не буде? Так же в травні пропонували замовити нові ліцензійні Сходинки! здається коштувало в районі 300 гривень (на 10 компів). причому, було продовження на 5-6 клас (якщо я не помиляюсь). не знаю чи є там якісь зміни, бо в жодної із навколишніх шкіл нема грошей щоб таке придбати

у мене точно не 2004 року, давніші (без таких закладок, як на скріншоті)

ihor_hontar Дата: Вт, 04.12.2007, 21:16 | Повідомлення № 9
Досвідчений вчитель
Рейтинг: 13
Щодо "Cходинок", то в мене є також версія, що збиває частоту оновлення монітору з 85 до 60 Гц, переодично на TFT моніторах гасне зображення, або темніє екран, правда версія не ліцензована. Я теж підтримую версію оновлення даної програми, бо гроші оплатили, а програми ще отримали, працюю на пірацькі версії. А це факт, що завдань маловато, потрібно більше завдань, бо тіди скоро освоюють дані завдання. а якщо ще небуде нових версій, то гріг ціна тим Сходинкам на майбутнє. В нас вже три школи працюють за програмою Сходинки неовіційно. З цього навчального року в одну школу дали офіційно викладати по даній програмі, іншим експерементально, хоч обіцяли книжки дати.
Kasana Дата: Чт, 06.12.2007, 22:50 | Повідомлення № 10
Часто заходить...
Рейтинг: 1
Підтримую Сходинки для вивчення інформатики в початковій школі. Заміняла уроки, бо вчу тільки старші класи. Дітям дуже подобається. Але дехто з дітей каже що дуже просто. Тому дісно, на мою думку, доцільно вивчати в другому семестрі 4 класу інші прикладні програми. Word, PowerPoint. Вела курси в РКШ для молодших дітей то їм дуже подобалось створювати презентації та й з електронними таблицями вони впорались. Тому, думаю, доцільно не тільки обмежуватись Сходинками.
kom_adm Дата: Чт, 06.12.2007, 23:21 | Повідомлення № 11
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Quote (Kasana)
для молодших дітей то їм дуже подобалось створювати презентації та й з електронними таблицями вони впорались.

Для молодших це яких? В РКШ електронні таблиці вивчаються на другому курсі (мінімум 6 клас).
Quote (Kasana)
Але дехто з дітей каже що дуже просто.

І правильно кажуть. Мої четвертокласники в РКШ "Сходинки" проходять за кілька занять. І то я їм даю в довантаження до основного матеріалу. На мою думку, програма в Регіональній комп’ютерній школі побудована дуже правильно, в них же потужна методична база і до кожного уроку електронні додатки, що дає змогу прекрасно засвоїти матеріал 4-ти класникам. І старшим також. А "Сходинки" чудова програма, але ж чому завдань так мало??? :'(
Newbie Дата: Пт, 07.12.2007, 17:22 | Повідомлення № 12
Хелпер
Kasana, Kasana,
Quote (Ковальчук_Олександр)
А "Сходинки" чудова програма, але ж чому завдань так мало??? cry

для такої програми за такі гроші - цілком досить завдань.
щоправда не уявляю як їх можна розтягувати на цілий рік-два!?!?!!
Kasana Дата: Нд, 09.12.2007, 00:15 | Повідомлення № 13
Часто заходить...
Рейтинг: 1
Одного року ми в РКШ набирали дітей 4 класу так це стосується їх. Практичний курс і програму для них я писала сама. Представнику (чи як його там куратору нашого району) РКШ сподобалось. Дозволили використовувати.
mouse Дата: Пн, 10.12.2007, 21:52 | Повідомлення № 14
Ветеран спілкування
В "Сходинках до інформатики" є имейл Олексія Андрусича, який люб'язно запрошував взяту участь у експерименті. А також придбати 2-4Кл на три роки коштують 500грн. Також є книжки і робочі зошити. Скоро додам документальні матеріали по цьому.
Сам особисто знайомий з Олексієм.
ihor_hontar Дата: Вт, 11.12.2007, 18:36 | Повідомлення № 15
Досвідчений вчитель
Рейтинг: 13
Пане, Ігоре, напишіть е-mail Олександра Андрусича відносно "Сходинок до інформатики"
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Що вивчати малюкам на уроках інформатики?
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.