|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Що вивчати малюкам на уроках інформатики?
| |
mouse |
Дата: Пт, 16.11.2007, 00:34 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Як Ви вважаєте, на яких темах має бути акцент? Який напрямок тримати при викладанні курсу? Що важливо, а що може зачекати? Аргументуйте, доводьте, унаочнюйте прикладами та досвідом свої думки. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
lesya |
Дата: Вт, 20.11.2007, 15:49 | Повідомлення № 2 |
Новий користувач
| Підбір тем для вивчення - це на мою думку основне, на що повинен звернути увагу вчитель при складанні календарного плану...адже у кожного вчителя свій підхід до навчання своїх учнів. Крім всіх тем та програм які пропонуються для вивчення у "Сходинках" я пробувала використовувати PowerPoint для створення презентацій в 4 класі. Дітям дуже подобається. ..
|
|
| |
Ковшун |
Дата: Вт, 20.11.2007, 18:48 | Повідомлення № 3 |
Досвідчений учасник
| Quote (lesya) Підбір тем для вивчення - це на мою думку основне, на що повинен звернути увагу вчитель при складанні календарного плану...адже у кожного вчителя свій підхід до навчання своїх учнів. Крім всіх тем та програм які пропонуються для вивчення у "Сходинках" я пробувала використовувати PowerPoint для створення презентацій в 4 класі. Дітям дуже подобається. .. Повністю з Вами погоджуюсь. За основу з малюками треба брати "Сходинки"!!! Але, якщо десь у ІІ семестрі 4 класу запропонувати їм створювати презентації, то теж непогано!
|
|
| |
mouse |
Дата: Вт, 20.11.2007, 23:29 | Повідомлення № 4 |
Ветеран спілкування
| Quote (lesya) пробувала використовувати PowerPoint для створення презентацій в 4 класі. Дітям дуже подобається. .. Підтримую! Сходинки, ясна річ, це добре! Але вчитель на те він і ВЧИТЕЛЬ, щоб шукати! Я також це використовував, дійсно йде нормально. Дітям дуже подобаються цікаві задачі, з лог. навантаженням, ребуси - які привязані до Ворда, Пауер Поінта. Буквально тиждень тому з теми алгоритмізація (виконавець, команди виконавця - лінійний алгоритм) запропонували дітям велику кількість різноманітних завдань про роботи, їжачка, що шукав яблучко, дівчинка, що збирала квіти....... вони, діти, навіть забули, що в 3-х метрах стоять ПК!!!!! Так що ПК, для початкової школи це не саме головне!!!!!! Треба навчити мислити логічно, образами! Це те що знадобиться і в універі, та й в житті. А ворд можна вивчити і в 40 років за місяць на рівень користувача. Це я завжди нагадую студентам.
|
|
| |
Ktara |
Дата: Вт, 04.12.2007, 12:12 | Повідомлення № 5 |
Перспективна вчителька
| Добрый день! В начальной школе работаю по "Сходинкам", но пробовала давать графические редакторы (самые примитивные). Им очень нравиться. Иногда создают такие "шедевры"!!!
|
|
| |
Newbie |
Дата: Вт, 04.12.2007, 18:45 | Повідомлення № 6 |
Хелпер
| "Сходинки" сьогодні випадково потрапила в центр творчості. заходжу - бачу "картина маслом": 10 комп*ютерів, на екрані "Сходинки" (зайчика скласти треба) і сидять тьотіньки вже далеко не молодшого шкільного віку ( далеко-далеко, може й пенсійного ) і дуже заповзято тих зайчиків складають. а ви кажете малюки ... хоча своїх колег теж з мишкою знайомлю через "Сходинки", трохи сміються з себе, зате вчаться швидко
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Вт, 04.12.2007, 19:51 | Повідомлення № 7 |
Ветеран спілкування
| Quote (Newbie) "Сходинки"сьогодні випадково потрапила в центр творчості. заходжу - бачу "картина маслом": 10 комп*ютерів, на екрані "Сходинки" (зайчика скласти треба) і сидять тьотіньки вже далеко не молодшого шкільного віку ( далеко-далеко, може й пенсійного) і дуже заповзято тих зайчиків складають. а ви кажете малюки ... Це в тему "Анекдоти по інформатиці" більш підійде Щодо сходинок, то я говорив, що в мене є версія, що збиває частоту оновлення монітору з 85 до 60 Гц і працювати при такій частоті - палити очі. На щастя дістав версію за 2004 рік. Вона якраз хороша, збиває розд. здатність до 800х600, проте частота залишається не змінною. Тепер можна буде діткам 4 класу безпечно працювати зі Сходинками. Але як на мене, такий хороший проект повинен оновлюватись. А нових версій мабуть вже не буде. Тай мінус в тому, що завдань маловато, хотілося б побільше, бо Сходинки для 2 класу можна пройти за кілька уроків. Отже, виявляється сходинки є кількох версій. Ось як виглядає нова (2004 р.): 
|
|
| |
Newbie |
Дата: Вт, 04.12.2007, 19:56 | Повідомлення № 8 |
Хелпер
| Як не буде? Так же в травні пропонували замовити нові ліцензійні Сходинки! здається коштувало в районі 300 гривень (на 10 компів). причому, було продовження на 5-6 клас (якщо я не помиляюсь). не знаю чи є там якісь зміни, бо в жодної із навколишніх шкіл нема грошей щоб таке придбати у мене точно не 2004 року, давніші (без таких закладок, як на скріншоті)
|
|
| |
ihor_hontar |
Дата: Вт, 04.12.2007, 21:16 | Повідомлення № 9 |
Досвідчений вчитель
| Щодо "Cходинок", то в мене є також версія, що збиває частоту оновлення монітору з 85 до 60 Гц, переодично на TFT моніторах гасне зображення, або темніє екран, правда версія не ліцензована. Я теж підтримую версію оновлення даної програми, бо гроші оплатили, а програми ще отримали, працюю на пірацькі версії. А це факт, що завдань маловато, потрібно більше завдань, бо тіди скоро освоюють дані завдання. а якщо ще небуде нових версій, то гріг ціна тим Сходинкам на майбутнє. В нас вже три школи працюють за програмою Сходинки неовіційно. З цього навчального року в одну школу дали офіційно викладати по даній програмі, іншим експерементально, хоч обіцяли книжки дати.
|
|
| |
Kasana |
Дата: Чт, 06.12.2007, 22:50 | Повідомлення № 10 |
Часто заходить...
| Підтримую Сходинки для вивчення інформатики в початковій школі. Заміняла уроки, бо вчу тільки старші класи. Дітям дуже подобається. Але дехто з дітей каже що дуже просто. Тому дісно, на мою думку, доцільно вивчати в другому семестрі 4 класу інші прикладні програми. Word, PowerPoint. Вела курси в РКШ для молодших дітей то їм дуже подобалось створювати презентації та й з електронними таблицями вони впорались. Тому, думаю, доцільно не тільки обмежуватись Сходинками.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Чт, 06.12.2007, 23:21 | Повідомлення № 11 |
Ветеран спілкування
| Quote (Kasana) для молодших дітей то їм дуже подобалось створювати презентації та й з електронними таблицями вони впорались. Для молодших це яких? В РКШ електронні таблиці вивчаються на другому курсі (мінімум 6 клас). Quote (Kasana) Але дехто з дітей каже що дуже просто. І правильно кажуть. Мої четвертокласники в РКШ "Сходинки" проходять за кілька занять. І то я їм даю в довантаження до основного матеріалу. На мою думку, програма в Регіональній комп’ютерній школі побудована дуже правильно, в них же потужна методична база і до кожного уроку електронні додатки, що дає змогу прекрасно засвоїти матеріал 4-ти класникам. І старшим також. А "Сходинки" чудова програма, але ж чому завдань так мало??? :'(
|
|
| |
Newbie |
Дата: Пт, 07.12.2007, 17:22 | Повідомлення № 12 |
Хелпер
| Kasana, Kasana, Quote (Ковальчук_Олександр) А "Сходинки" чудова програма, але ж чому завдань так мало??? для такої програми за такі гроші - цілком досить завдань. щоправда не уявляю як їх можна розтягувати на цілий рік-два!?!?!!
|
|
| |
Kasana |
Дата: Нд, 09.12.2007, 00:15 | Повідомлення № 13 |
Часто заходить...
| Одного року ми в РКШ набирали дітей 4 класу так це стосується їх. Практичний курс і програму для них я писала сама. Представнику (чи як його там куратору нашого району) РКШ сподобалось. Дозволили використовувати.
|
|
| |
mouse |
Дата: Пн, 10.12.2007, 21:52 | Повідомлення № 14 |
Ветеран спілкування
| В "Сходинках до інформатики" є имейл Олексія Андрусича, який люб'язно запрошував взяту участь у експерименті. А також придбати 2-4Кл на три роки коштують 500грн. Також є книжки і робочі зошити. Скоро додам документальні матеріали по цьому. Сам особисто знайомий з Олексієм.
|
|
| |
ihor_hontar |
Дата: Вт, 11.12.2007, 18:36 | Повідомлення № 15 |
Досвідчений вчитель
| Пане, Ігоре, напишіть е-mail Олександра Андрусича відносно "Сходинок до інформатики"
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |