|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Що вивчати малюкам на уроках інформатики?
| |
mouse |
Дата: Пт, 16.11.2007, 00:34 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Як Ви вважаєте, на яких темах має бути акцент? Який напрямок тримати при викладанні курсу? Що важливо, а що може зачекати? Аргументуйте, доводьте, унаочнюйте прикладами та досвідом свої думки. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
Ktara |
Дата: Пт, 12.09.2008, 08:41 | Повідомлення № 46 |
Перспективна вчителька
| Quote (Angel) Програма непогана(можна навіть давати деякі завдання паралельно із сходинками), але я не зрозумів де до неї взяти навчальну програму і зошити та книжки? Книжки є в прайсі але з позначкою "Готуються до друку" - там є тільки робочий зошит для 2-го класу, вартість 15 грн
|
|
| |
Tana |
Дата: Нд, 14.09.2008, 04:12 | Повідомлення № 47 |
Новий користувач
| Точно!!!!!! Я вчера так устала, что до последних сообщений не дошла..... Спасибо за ответ
|
|
| |
lesya |
Дата: Вт, 16.09.2008, 11:11 | Повідомлення № 48 |
Новий користувач
| Quote (Angel) Програма непогана(можна навіть давати деякі завдання паралельно із сходинками), але я не зрозумів де до неї взяти навчальну програму і зошити та книжки? Саму програму та методичні розробки до курсу я бачила в книжковому магазині, правда тільки в одному примірнику... Туди ще входять конспекти уроків.. Коштувала 78 гр..Програма грифована МО.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Вт, 16.09.2008, 20:49 | Повідомлення № 49 |
Хелпер
| Quote (Ковальчук_Олександр) lesya, дякую Вам за чудові розробки уроків для 2-4 класу. Але ж якби там були ще й для першого спробувавши працювати з 1-класниками, скажу, що якраз з ними трохи проблематично (особливо без попередньої підготовки), бо вони банально не вміють читати зокрема теперішні 6-літки, з ними хіба малювання вивчати і логічні задачки розв*язувати. теоретично можна придумати щось цікаве, але реально то займе прірву часу! а стосовно першого уроку, то передусім - правила поведінки, записати в зошиті (краще запам*ятається!!!), при змозі продемонструйте Сходинки - для 2го класу там є слайди "Як поводитись з комп*ютером". на наступних уроках після такого зручно перевіряти як засвоїли правила. для малюків винесіть на робочий стіл необхідні ярлички, бо бігати по класу і кожному підказувати як їх в "Моєму комп*ютері" знайти - дуже суматошно! будьте готові до того, що вони швидко втомлюються і їм набридає робити рутинні речі. кожні 15-20 хвилин треба міняти діяльність. і ще, якщо старшокласники можуть хвильку посидіти-почекати поки програма завантажується, то малюки мають значно менше терпіння, і вимагають постійної зайнятості. це все звісно мінуси. але є й плюси - неймовірна безпосередність і прямота, захоплення від мінімальних ефектів, починаючи від зміни малюнка робочого столу, а інструменти TuxPaint - взагалі відбирають мову ну а те, що вони вже матимуть досвід роботи з комп*ютером Ви оціните через кілька років, коли з них виростуть надійні помічники, які можуть і лаборанта замінити 
|
|
| |
nas99 |
Дата: Вт, 16.09.2008, 20:51 | Повідомлення № 50 |
Новий користувач
| А хтось в цьому навчальному році замовляв "Робочі зошити" до Сходинок? Мені в редакції сказали, що без ліцензії не продають. Навіть якщо є наказ ГУОН, про впровадження Сзходинок в школі.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Вт, 16.09.2008, 22:08 | Повідомлення № 51 |
Ветеран спілкування
| Newbie, щиро дякую за безцінні поради. Досвід роботи з 4-м класом в мене трішки є в Регіональній комп’ютерній школі, але там дещо по-іншому - є програма і я її суворо дотримуюсь. Яку програму офіційну використати для 4-го класу? Мені відповідно до програми потрібно написати календарне планування. Чи потрібно учням придбати якісь книги? Чи можна використати “Інформатика. Початковий курс. 4 клас”, О.П.Антонова видавництва "Аспект"? Чи є якісь зошити для 4-го класу? Чув, що багато вчителів працюють за програмою "Сходинки до інформатики", ліцензія на яку дорого коштує. Що з цим експериментальним комплексом. Його ще продають? Наперед вдячний за відповіді.
|
|
| |
Lviza |
Дата: Вт, 16.09.2008, 23:04 | Повідомлення № 52 |
Тут живе...
| Подивіться це (файли) Мені грошей на ліцензію не дали... В цьому році у початківців не веду. 2 роки вела по пиратським. Але дирекція хоче, щоб і було, і щоб не витратитися...
Відредаговано: Lviza - Вт, 16.09.2008, 23:07 |
|
| |
Шестопалов |
Дата: Ср, 17.09.2008, 08:53 | Повідомлення № 53 |
Видавець посібників
| Quote (Ковальчук_Олександр) Чи можна використати “Інформатика. Початковий курс. 4 клас”, О.П.Антонова видавництва "Аспект"? Чи є якісь зошити для 4-го класу? Україна використовує!!! Все там є! І зошит, і планування, і "какава з м’ясом і газетою" для вчителя на уроці. Головне: враховано у побудові посібника, що учні на уроці повинні займатися 25 хв. - БЕЗ КОМПЬЮТЕРА, 10-15 хв. - за компьютером. А навчальні програми? Та їх скільки завгодно є у книжкових магазинах за 20 грн. СД! Не піратьські, а офіційних представників ("Сорока Білобока", м. Тернопіль тощо). Прямо як сліпі кошенята. Тицяєш їх у молоко, а вони трусяться від страху і голодні залишаються!
Відредаговано: Шестопалов - Ср, 17.09.2008, 08:56 |
|
| |
VicS13 |
Дата: Ср, 17.09.2008, 10:06 | Повідомлення № 54 |
Тут живе...
| Выскажу своё мнение. С начальными классами не работаю принципиально. Только так, с малолетними детьми своих знакомых. Использую очень примитивную методику.... Сажаю за комп ребенка лет 3-4. Запускаю ему игруху такую красивую Киодай Маджонг. Может видели. Очень красиво сделанные логические игры. Показываю как кучу из фишек парами разбирать. И каждый день по чуть-чуть пускай ребенок играет. Когда ребенку будет лет 6 информатика в начальных классах ему будет просто не нужна.
|
|
| |
Ktara |
Дата: Ср, 17.09.2008, 16:10 | Повідомлення № 55 |
Перспективна вчителька
| В першому класі заборонена робота за комп'ютером. Тоиу використовується лише з 2-го. Мені підручник для 4-го класа видавництва "Аспект" сподобався. В мене є робочі зошити для 2-го, 3-го, 4-го класу але російського видавництва (йдуть в комплекті з підручниками) Quote (nas99) А хтось в цьому навчальному році замовляв "Робочі зошити" до Сходинок? Мені в редакції сказали, що без ліцензії не продають. Навіть якщо є наказ ГУОН, про впровадження Сзходинок в школі. Я замовляла. Вийдуть з друку в жовтні. Звертайтесь декілька екземплярів вислати зможу
|
|
| |
InformGRU |
Дата: Ср, 17.09.2008, 18:27 | Повідомлення № 56 |
Часто заходить...
| Quote (Ktara) В першому класі заборонена робота за комп'ютером Скажіть, підставу такої заборони?(де таке написано) В нас інформатика з цього навчального року викладається в 1 класі. Без шкоди для здоров'я дитина може безупинно працювати за комп'ютером всього 15 хвилин, а діти короткозорих батьків - лише 10 хвилин.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Ср, 17.09.2008, 18:47 | Повідомлення № 57 |
Ветеран спілкування
| Якщо дітей сидить по 2 за комп’ютером, то виділити 15 хвилин - це фактично означає по 7,5 на кожну. Хоча при цьому кожна дитина сидить по 15 хвилин. Оце недолік неподільності на групи. Шестопалов, скажіть будь-ласка, чим обумовлене вивчення таких понять як Блок-схеми алгоритмів; Алгоритми з питаннями; Алгоритми з повтореннями в 4-му класі? Мені здається, що рановато. Але... Припустимо, що саме час, мене не те лякає, мене лякає те, що в мене інформатика викладається з 4-го класу, тобто діти до цього часу не працювали за комп’ютером. А як розрахована ваша книга? Мабуть, вона розрахована на те, що інформатика починає вивчатись з 2-го класу? Так? Якщо так, то тоді швидше всього нам ваша книга не підійде.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Ср, 17.09.2008, 21:04 | Повідомлення № 58 |
Хелпер
| Quote (Ковальчук_Олександр) в мене інформатика викладається з 4-го класу, тобто діти до цього часу не працювали за комп’ютером. А як розрахована ваша книга? Мабуть, вона розрахована на те, що інформатика починає вивчатись з 2-го класу? Так? Якщо так, то тоді швидше всього нам ваша книга не підійде для мене саме це є кардинальним недоліком практично усіх навчальних програм та посібників - ЖОДЕН курс не розрахований на таке вивчення, яке є у мене в гімназії, немає комплексу єдиного і неперервного. якщо почали в 5 класі, то посібник для 7го класу як першого року вивчення вже не підійде.. а далі - і для 10го як першого року навчання - взагалі неприйнятний... наскільки я побачила по змісту посібника Аспект - він саме для першого року навчання, хоча саме такий вибір тем звісно можна й обговорювати
|
|
| |
Svitla |
Дата: Нд, 15.03.2009, 00:38 | Повідомлення № 59 |
Новий користувач
| Зі свого досвіду скажу, що дітям 4 класу було дуже цікаво складати алгоритми. Я навіть сама не сподівалася на це, але намагалася створити цікаві завдання (часто використовуючи підручник для 4 класу) і, о радість, я зацікавила дітей.
|
|
| |
Шестопалов |
Дата: Нд, 15.03.2009, 08:27 | Повідомлення № 60 |
Видавець посібників
| Quote (Newbie) для мене саме це є кардинальним недоліком практично усіх навчальних програм та посібників - ЖОДЕН курс не розрахований на таке вивчення, яке є у мене в гімназії, немає комплексу єдиного і неперервного. якщо почали в 5 класі, то посібник для 7го класу як першого року вивчення вже не підійде.. а далі - і для 10го як першого року навчання - взагалі неприйнятний... наскільки я побачила по змісту посібника Аспект - він саме для першого року навчання, хоча саме такий вибір тем звісно можна й обговорювати Видавництво "Аспект" пропонує логічну схему навчання інформатики, починаючи з 2-го, 5-го, 7-го або з 9-го класів БЕЗ ДУБЛЮВАННЯ навчального матеріалу. Тут на форумі є гілка "Перспективний план видавництва "Аспект". Див. http://informatics.at.ua/forum/36-848-1 Пропоновані засоби навчання за рахунок додаткових посібників дозволяють їх використання при 1 год. на тиждень у молодших класах, 1-2 год. у 7-9 класах, 1-4 год. у старших класах. Всі елементи схеми побудовані на рекомендаціях МОН України, так що з їх впровадженням труднощів не повинно бути. Є навчальні посібники, рекомендовані МОНУ або у стадії випробування у реальному навчальному процесі, а також календарні та поурочні плани, тренажери та засоби тестування з банком тестів. Все робиться, щоб вчитель на уроці "пив каву і читав газету", а учні плідно і розумно працювали, вивчаючи інформатику згідно рекомендованих програм МОН України. Якщо ж в пропонованих засобах "щось не так", видавництво запрошує до співпраці всіх, хто може ці засоби покращити або порадити, як це зробити.
Відредаговано: Шестопалов - Нд, 15.03.2009, 10:20 |
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |