Чт, 21.09.2023, 14:42
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Підручники з курсу "Сходинки до інформатики" (Розбираємо підручники 2013 року, 2 клас)
Підручники з курсу "Сходинки до інформатики"
mouse Дата: Пн, 08.04.2013, 19:30 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Вже почали поступати підручники з курсу "Сходинки до інформатики". 

1. Цей підручник надруковано у кількості 217 000 примірників.
«Сходинки до  інформатики. 2  клас» 
       (авт.  Ломаковська Г.В.,  Рівкінд Ф. М., Ривкінд Й. Я., Проценко Г. О.), ТОВ «Видавничий дім «Освіта»

2. Цей підручник  - біля 113 000 примірників. 
n«Сходинки до інформатики. 2 клас»
      (авт. Коршунова О. В. ), ТОВ «Видавництво «Генеза»

Виникає питання ефективності... адже курс новий, а вже є  різні підручники. Як вчителі розібратися в цьому? 
Держава витратила млн гривень....
Ktara Дата: Пн, 08.04.2013, 19:35 | Повідомлення № 2
Перспективна вчителька
Нагороди: 38
Рейтинг: 391
Если не ошибаюсь, то вроде 3 варианта учебника для 2-го класса
mouse Дата: Пн, 08.04.2013, 19:40 | Повідомлення № 3
Ветеран спілкування
Написав лише ті, які тримав у руках і читав... краще б це було  пізніше - дуже засмутився...розчарувався....
Ktara Дата: Пн, 08.04.2013, 19:40 | Повідомлення № 4
Перспективна вчителька
я еще ни одного в руках не держала :) Пока не расстраиваюсь
Ktara Дата: Пн, 08.04.2013, 19:41 | Повідомлення № 5
Перспективна вчителька
О, вот такой еще есть
OldSkif Дата: Ср, 10.04.2013, 10:33 | Повідомлення № 6
Часто заходить...
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Не думаю, що будемо обирати... Який завезуть в бібліотеку з райво з тим і працюємо. Аби лише кількість достатня була (що буває не завжди)
PTetyana Дата: Ср, 24.04.2013, 14:57 | Повідомлення № 7
Прописаний назавжди
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
Ми отримали ось цей підручник - Сходинки до інформатики. 2 клас»  
  (авт. Ломаковська Г.В., Рівкінд Ф. М., Ривкінд Й. Я., Проценко Г. О.), ТОВ «Видавничий дім «Освіта», причому вже досить давно.
Хочу вияснити ще таке питання: може хтось бачив документ, що узаконює поділ на 2 підгрупи учнів 2 класу. Раніше такі класи у нас не ділили, бо курс читався за рахунок варіативної частини, а там поділу немає. Директор уже шукала, але таких паперів не знайшла.
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 24.04.2013, 16:34 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Рейтинг: 406
Документ http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0229-02 - чинний. Там все написано:

Код
|7. При проведенні практичних занять з інформатики з використанням комп'ютерів клас ділиться на 2 групи, але не менше 8 учнів у групі|

На місцях до керівних документів підходять "творчо", тому й вигадують уточнення щодо варіативної частини, початкових класів тощо.
volevikt Дата: Ср, 24.04.2013, 20:24 | Повідомлення № 9
Перспективна вчителька
Нагороди: 25
Рейтинг: 267
Цитата (OldSkif)
Не думаю, що будемо обирати... Який завезуть в бібліотеку з райво з тим і працюємо. Аби лише кількість достатня була (що буває не завжди)
Дуже сумно від того, що Ви праві.
Детально ознайомилася з трьома підручниками для 2 класу і вже знаю, який з них хотіла б мати у своїй школі. Шкода, що від мене це не залежить. Хочеться сподіватися, що мрії іноді збуваються.)
NataliyG Дата: Ср, 24.04.2013, 20:24 | Повідомлення № 10
Активний учасник
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (Пилипчук_О_П)
На місцях до керівних документів підходять "творчо"
Так! 100% тепер вони можуть сказати, що то не практичні заняття! А якби ще для підтримки знайти розяснення, що таке практичні заняття з інформатики: таке десь можна знайти?
NataliyG Дата: Ср, 24.04.2013, 20:43 | Повідомлення № 11
Активний учасник
Все дуже просто насправді уважно почитайте програму:

Характеристики умов навчання:

При вивченні курсу «Сходинки до інформатики» кожний урок проводиться із використанням комп’ютерів. Тому на кожному уроці класи діляться на підгрупи так, щоб кожен учень був забезпечений індивідуальним
робочим місцем за комп‘ютером, але не менше 8 учнів у підгрупі.

Це я з програми витягнула!

[admin]п.п. 3.21. При написанні повідомлень всім користувачам дозволяється прикріплювати файли. Прикріплені файли мають бути тільки в архівному
вигляді. В разі порушення цього пункту правил файл-прикріплення буде
видалятись, а користувач отримуватиме зауваження![/admin]
Прикріплення: shodunku_do_inf.doc (129.5 Kb)

Відредаговано: Ковальчук_Олександр - Чт, 25.04.2013, 10:13
PTetyana Дата: Чт, 25.04.2013, 09:19 | Повідомлення № 12
Прописаний назавжди
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
Цитата (NataliyG)
При вивченні курсу «Сходинки до інформатики» кожний урок проводиться із використанням комп’ютерів. Тому на кожному уроці класи діляться на підгрупи так, щоб кожен учень був забезпечений індивідуальним
Ви праві такі слова є, але там не вказано, що підгрупи повинні займатися на двох урока (на одному уроці - 1 підгрупа, на другому - 2). 
можна пояснити це так: під час уроку 15 хв. (по нормі) за ПК сидить 1 група, наступні 2 і т.д. Так за один урок можна охопити усі 30 учнів при 10 ПК.
Проблема в іншому (хоча це нікого не цікавить) - читала я "Сходинки" в таких класах, пробувала ділити учнів на дві половини, так от ті, що працюють без ПК майже не реагують ні на що (вправи, завдання, розповідь), а просто чекають своєї черги і дивлять на тих, що працюють на ПК. Вслідкувати і за тими, й за іншими дуже важко, тому такий урок вимотує як 10 в старших класах (добре коли ще діти слухаються, а якщо звичайний клас в якому сприймається лише один вчитель - свій кл. керівник...)
NataliyG Дата: Сб, 27.04.2013, 14:17 | Повідомлення № 13
Активний учасник
Цитата (PTetyana)
можна пояснити це так: під час уроку 15 хв. (по нормі) за ПК сидить 1 група, наступні 2 і т.д. Так за один урок можна охопити усі 30 учнів при 10 ПК.
Вперше чую, щоб хтось це так пояснював. В такому разі так можна трактувати в принципі всю інформатику. А взагалі при великому бажанні можна в кожному положенні знайти якусь зачіпку: наприклад можна сказати, що працюємо в класі, а лише на 15 хвилин заходимо в кабінет інформатики. 
Не здавайтеся: якщо ваш директор пропонує Вам це трактувати так, запропонуйте йому на один урок давати два вчителя, щоб один працював з учнями за комп'ютером, а інший за партами.
mouse Дата: Сб, 04.05.2013, 10:51 | Повідомлення № 14
Ветеран спілкування
З приводу поділу.    В кожній області є інститут післядипломної пед. освіти.     Там працюють фахівці з різних питань (методичних, організаційних, юридичних тощо). Зверніться саме туди.  Якщо завуч чи в райво не захочуть ділити - вони їм популярно пояснять. Не потрібно сваритись, йдіть шляхом паперів та законів. Кожна дитина має право на освіту в гідних умовах. 12 пк - 12 учнів. ПК можна більше. Не бійтеся відстоювати свої права та права дітей. Крім того, ще є у дітей батьки. Вони також можуть підключитися. Як правило, можна достатньо легко знайти юриста або не байдужу людину до Ваших "проблем" з поділу.
serbor Дата: Нд, 05.05.2013, 20:40 | Повідомлення № 15
Наполегливий учасник
Рейтинг: 46
Цитата (mouse)
Зверніться саме туди.  Якщо завуч чи в райво не захочуть ділити - вони їм популярно пояснять.

Поддерживаю. Лет двадцать назад я порешал таким образом первые проблемы, затем все.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Підручники з курсу "Сходинки до інформатики" (Розбираємо підручники 2013 року, 2 клас)
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.