Чт, 21.09.2023, 14:45
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 2 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Методика викладання інформатики в початковій школі
Методика викладання інформатики в початковій школі
lesya Дата: Ср, 03.10.2007, 15:21 | Повідомлення № 1
Новий користувач
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Шановні колеги!
Я думаю викладання інформатики в початковій школі має свою специфіку! Маю певний досвід викладання, а також хотілось почути різні думки з цього приводу...

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 01:09
Luda Дата: Сб, 19.07.2008, 23:34 | Повідомлення № 16
Новий користувач
Рейтинг: 0
Працюю за програмою "Сходинки до інформатики" другий рік. Мої маленькі школярі відразу полюбили цей предмет.Маю ціківі розробки уроків з даного курсу, електронні підручники 2-4 кл. Але сподіваюсь закачати робочі зошити з курсу "Сходинки"в електронному вигляді. wink

Додано (19.07.2008, 23:34)
---------------------------------------------
Відвідайте цей сайт!http://school.ciit.zp.ua. Тут вміщені цікаві завдання з інформатики для малюків.

Відредаговано: Luda - Сб, 19.07.2008, 23:36
kom_adm Дата: Сб, 19.07.2008, 23:58 | Повідомлення № 17
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Quote (Luda)
Але сподіваюсь закачати робочі зошити з курсу "Сходинки"в електронному вигляді.

А звідки? Діліться...
Також якщо ви маєте деякі розробки для початкової школи і взагалі по інформатиці, можете надіслати їх на informatics@ukr.net, за що отримаєте доступ до Приватного форуму, звідки також зможете завантажити для себе деякі цікаві і корисні матеріали. Надіюсь на отримання листа.

Quote (Luda)
http://school.ciit.zp.ua.

Сайт не поганий. І знову на російській мові angry
Шестопалов Дата: Нд, 20.07.2008, 08:01 | Повідомлення № 18
Видавець посібників
Нагороди: 18
Рейтинг: 280
У видавництві "Аспект" вийшла з друку:
“Інформатика. Початковий курс. 4 клас”, О.П.Антонова
Навчальний посібник призначений для учнів 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів різних профілів. Курс інформатики в 4-му класі розрахований на 34 години і вивчається протягом року по 1 годині на тиждень.
За санітарними нормами для учнів початкових класів безперервні заняття за комп’ютером в індивідуальному ритмі не повинні бути більшими за 15 хвилин. Тому структура уроку повинна бути такою: робота без використання комп’ютерів – 30 хв. (засвоєння основних понять інформатики, таких, як алгоритм, виконавець, формальна мова виконавця, програма, заняття для розвитку пам’яті, просторової уяви, логічного мислення, та творчих здібностей); практична діяльність на комп’ютері – 15 хв. з навчальними програмами, що підтримують вивчення основних предметів (українська мова, англійська мова, природознавство, математика), а також робота з тренажерами, графічним і текстовим редакторами. Рекомендується вибір навчальних програм узгоджувати з календарним плануванням основних предметів. Вправи для практичної частини вибираються із довільного наявного (не обов’язково "Сходинки до інформатики") навчального програмного забезпечення.
Зміст посібника такий:
Урок 1. Інформація навколо нас; Урок 2. Як людина отримує інформацію ; Урок 3. Що може людина робити з інформацією; Урок 4. Інформаційні процеси; Урок 5. Збереження інформації; Урок 6. Передача інформації; Урок 7. Мова передачі інформації; Урок 8. Кодування інформації; Урок 9. Обробка інформації; Урок 10. Зупинка №1 (контроль знань); Урок 11. Комп’ютер – наш друг і помічник; Урок 12. Пристрої комп’ютера; Урок 13. Скарбниці пам’яті; Урок 14. Пристрої введення інформації; Урок 15. Пристрої виведення інформації; Урок 16. Зупинка №2 (контроль знань); Урок 17. Комп’ютерні мережі Урок 18. Сто професій комп'ютера; Урок 19. Роботи; Урок 20. Як комп’ютер з’явився на світ; Урок 21. Як створюють комп’ютери; Урок 22. Подорож у майбутнє; Урок 23. Ланцюжок дій. Алгоритм; Урок 24. Блок-схеми алгоритмів; Урок 25. Алгоритми з питаннями; Урок 26. Алгоритми з повтореннями; Урок 27. Зупинка № 3 (контроль знань); Урок 28. Об’єкти навколишнього світу; Урок 29. Таблиці; Урок 30. Координати; Урок 31. Координатна сітка; Урок 32. Діаграми; Урок 33. Брейн-ринг «Для розумних і допитливих»; Урок 34. Конкурс знавців; Фізкультхвилинки; Вправи; Словничок термінів;
Методичні поради; Планування уроків; Список навчальних програм (вибране).
Посібник можна замовити на http://aspekt-edu.kiev.ua

Відредаговано: Шестопалов - Нд, 20.07.2008, 08:07
mouse Дата: Вт, 05.08.2008, 00:43 | Повідомлення № 19
Ветеран спілкування
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Quote (Шестопалов)
У видавництві "Аспект" вийшла з друку: “Інформатика. Початковий курс. 4 клас”, О.П.Антонова

Скажіть, будь-ласка, а на яку програму розрахований даний підручник?
Якщо я правильно розумію - в школі можна викладати при наявності програми, яка затверджена на рівні області. Чи можна навести приклад?
З повагою.
Шестопалов Дата: Вт, 05.08.2008, 07:52 | Повідомлення № 20
Видавець посібників
Quote (mouse)
Скажіть, будь-ласка, а на яку програму розрахований даний підручник?

Зверніть увагу. зміст посібника побудований як програма на 32(34) години. Крім того, в кінці посібника є розділ для вчителя, де є планування уроків. Що ще треба?! Цей посібник ще не має грифу МОНУ і на мою думку
НЕ ПОВИНЕН МАТИ, ПОКИ НЕ ПРОЙДЕ ВИПРОБУВАННЯ В ШКОЛАХ. Наступного року вчителі розкажуть, що в ньому "поганого", дадуть рекомендації, текст підправимо і тоді можна подавати на гриф. Така практика існує всюди, крім освіти: спочатку випробування, а потім широке впровадження. Навіть праску спочатку випробовують і лише після доробок і вдосконалення впроваджують у виробництво. Підручники ж зразу за державні гроші массово друкують з рукописів. Тому ми маємо Верлань-Апатову, Зарецьку-Гуржія і що ще буде в цьому році. Приватні підприємтсва не мають прикриття державними грошима і збанкротують, якщо випускатимуть погані книги. Детальніше читайте тут на форумі наш з Ярославом Глинським лист "Паперові літаки замість підручників".
Хочете цього року попрацювати з цією книгою, звертайтесь http://aspekt-edu.kiev.ua і робіть замовлення.

Відредаговано: Шестопалов - Вт, 05.08.2008, 07:57
bana Дата: Вт, 19.08.2008, 11:45 | Повідомлення № 21
Я тут недавно...
Рейтинг: 1
Доброго дня шановні колеги!
У мене практичного досвіду роботи з молодшими школярами не має, і інформатику у малишів я читала, коли ще не було сходинок.
У нашій школі це питання теж актуальне! Приходячи на такий урок інформатики, або навіть у комп'ютерний клас діти прагнуть погратися. Ігрушки, на мою думку, це не припустимо у школі. Тому потрібно щоб логічні задачі, різні життєві ситуації були програмно оформлені, тобто потрібні дитячі програмки, україномовні. Діти не сприймають комп'ютер як засіб навчання, це для них цікава іграшка.
Тому підскажіть де можна знайти такі програмки.
dpi Дата: Ср, 20.08.2008, 12:10 | Повідомлення № 22
Досвідчений вчитель
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Преподаю с 5-х класов
Никаких "програмок"
Windows, Graphity, OpenOffice, MSWLogo и вперед
Шестопалов Дата: Пт, 22.08.2008, 07:55 | Повідомлення № 23
Видавець посібників
Quote (bana)
Тому потрібно щоб логічні задачі, різні життєві ситуації були програмно оформлені, тобто потрібні дитячі програмки, україномовні. Діти не сприймають комп'ютер як засіб навчання, це для них цікава іграшка.
Тому підскажіть де можна знайти такі програмки.

Сорока Білобока, м. Тернопіль, а/с 258, 46023
www.soroka-tm.com.ua Тел. +38 (067) 707 48 77, +38 (067) 700 37 64
Атлантік м.Київ, вул. А. Барбюса, 13 (4 пов.), 03150,
http://www.atlantic-records.com.ua Тел: 380(44) 528-33-80, 380(44) 502-25-18
Факс: 380(44) 529-20-73, E-Mail: music@atlantic-records.com.ua
Руссобит-М, г. Москва, 127206, ул. Вучетича, 19
тел. (495) 660-57-52, info@russobit-m.ru http://www.russobit-m.ru
tesla Дата: Чт, 11.09.2008, 11:13 | Повідомлення № 24
Новий користувач
Рейтинг: 0
Информатика в начальной школе необходима несомненно. И не только в начальной! Нужна государственная программа для обязательного изучения предмета с 1 по 12 класс!!! А что мы имеем сейчас? Эксперимент "Сходинки" закрыли, как неактуальный и никому не нужный....уже в этом учебном году 5-7 классы остались БЕЗ информатики... Согласна, этот курс несовершенен, но его НУЖНО было доработать, переделать в конце концов, а не закрывать за ненадобностью. За родительские деньги не получается учить всех - дополнительные уроки должны проводиться ТОЛЬКО во второй половине дня, после обеда и отдыха. Кроме того не все родители считают нужным тратиться на подобную "блажь".
А в 9 начнется опять изучение с нуля...
Najna Дата: Чт, 25.09.2008, 20:44 | Повідомлення № 25
Я тут недавно...
Рейтинг: -1
Преподаю в 1-4-х классах давно, а последние 4 года по своей авторской программе. Нравится мне и детям, и родителям. Курс - развивающий пропедевтический. через год хочу немного его переделать, т.к. пришли детишки, у которых дома ПК.
kom_adm Дата: Чт, 25.09.2008, 22:54 | Повідомлення № 26
Ветеран спілкування
Quote (Najna)
Преподаю в 1-4-х классах давно, а последние 4 года по своей авторской программе. Нравится мне и детям, и родителям. Курс - развивающий пропедевтический. через год хочу немного его переделать, т.к. пришли детишки, у которых дома ПК.

Najna, дуже радий чути, що ви виклаєте в таких маленьких діток.
Цього року мені також дали 4-й клас. Кожен ретельно підготовлений урок - запорука успіху. Практичні завдання діти роблять зі сходинок. Уроки маю розроблені також на основі "Сходинок".
Прохання вислати мені на informatics@ukr.net всі свої напрацювання для викладу їх в приваті. Взамін отримаєте доступ до приватного форуму, де також є прекрасні розробки для 2-4 класів, робочі зошити, цікаві задачі і т.д. З нетерпінням чекатиму матеріалів.
Najna Дата: Нд, 05.10.2008, 10:55 | Повідомлення № 27
Я тут недавно...
Хорошо, но у меня 4-й класс - последний год обучения в курсе, а у Вас - первый.
Вышлю то, что пригодится в любом случае. ))

Додано (05.10.2008, 10:55)
---------------------------------------------
Ковальчук_Олександр

Коллега, Вы получили мои материалы?

kom_adm Дата: Нд, 05.10.2008, 23:56 | Повідомлення № 28
Ветеран спілкування
Quote (Najna)
Коллега, Вы получили мои материалы?

Najna, щиро дякую. Отримав. Зараз закидаю матеріали в приват. Дуже сподобалась презентація. Дякую і ласкаво просимо у групу "VIP-користувачі". %)
Najna Дата: Пн, 06.10.2008, 16:29 | Повідомлення № 29
Я тут недавно...
Ковальчук_Олександр

Большое спасибо, Александр! Пожалуйста, поясните мне, как попасть на приватный форум. По ссылке главного меню открывается каталог базы приватного форума.
Я чего-то не понимаю?

Відредаговано: Najna - Вт, 07.10.2008, 16:28
GаrDArik Дата: Пн, 06.10.2008, 17:15 | Повідомлення № 30
Прописаний назавжди
Рейтинг: 9
Quote (tesla)
Эксперимент "Сходинки" закрыли, как неактуальный и никому не нужный....уже в этом учебном году

де це його закрили? У мене в школі іде повним ходом. І ніби на наступний рік планується. І батькам і дітям і вчителям подобається.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » Методика викладання інформатики в початковій школі
  • Сторінка 2 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.