Чт, 21.09.2023, 13:25
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 2 з 7
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
  • 7
  • »
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » GCompris - пакет розвиваючих програм. (Чудові ігрові програми для дітей молодшого шкільного віку)
GCompris - пакет розвиваючих програм.
kom_adm Дата: Нд, 12.04.2009, 00:49 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Створення даної теми обумовленно переносом повідомлень з сусідньої теми Інтегрований пропедевтичний курс СХОДИНКИ ДО ІНФОРМАТИКИ, в якій зайшла мова про пакет розвиваючих програм - GCompris.
Отож в даній темі пропоную обговорювати тільки даний продукт.
Нижче в повідомленні №2 наведено посилання на скачування.

Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятися без попередження!!!

Відредаговано: Махновець_Ігор - Пт, 24.04.2009, 16:12
kom_adm Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 16
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Quote (Bandalak)
Єдина проблема, для повної функціональності потрібний код! Давайте складемося і купимо код! Програма дійсно того варта!

Я не проти. Програма того варта. Тільки потрібно уточнити кому, скільки і яким способом платити. І яким чином складатися.
Bandalak Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 17
Лідер форуму
Нагороди: 45
Рейтинг: 291
Quote (Ковальчук_Олександр)
Тільки потрібно уточнити кому, скільки і яким способом платити.

Прохання до тих, хто добре володіє англійською мовою понишпорити сайт http://gcompris.net/ і дати відповіді на ці питання!
Ktara Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 18
Перспективна вчителька
Нагороди: 38
Рейтинг: 391
Насколько я поняла активация стоит 20 евро, оплатить можно только кредитной карткой

Додано (02.02.2009, 21:43)
---------------------------------------------
Но это было на 2004 год. Ничего вроде другого не нашла

НІКОЛЯ Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 19
Знавець вірусів
Нагороди: 18
Рейтинг: 206
Quote (Ktara)
Но это было на 2004 год. Ничего вроде другого не нашла

Так а більше наче ніде про оплату нічого й нема . Хто хоче подивітся самі прямасиилка http://gcompris.net/-On-one-page-please-translate,165-

mouse Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 20
Ветеран спілкування
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, звісно вибачаюсь, але мені здається, що ваші останні повідомлення не стосуються теме цієї гілки форуму "Інтегрований пропедевтичний курс СХОДИНКИ ДО ІНФОРМАТИКИ". Залюбки переніс повідомлення у нову гілки, але вже тут не є модератором.
Sopot Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 21
Я тут недавно...
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
mouse, останнє повідомлення по GCompris на цій гілці. Г.Громко зв'язався з розробниками GCompris і обіцяє вирішити це питання одним з трьох способів - пільговий код для бідної України, безкоштовний Portable Ubuntu з GCompris (всі Linux-програми запускаються у Windows), або ... Отже чекаєм

Додано (11.04.2009, 22:15)
---------------------------------------------
Кого цікавить GCompris зв'яжіться з gromko - допоможе

gromko Дата: Нд, 12.04.2009, 09:58 | Повідомлення № 22
Лінуксоїд
Нагороди: 33
Рейтинг: 406
GCompris - комплекс навчальних та розвиваючих вправ для дітей від трьох до десяти років (можна і для старших). Розроблено колективом французьких педагогів та психологів під керівництвом Бруно Кудуана. На сьогодні пакет налічує близько 150 різноманітних вправ. Всі вправи розбито на різні категорії:
- вивчення комп'ютера (клавіатура та мишка - клавіатурний тренажер та тренажер миші);
- досліди (вивчення природних та фізичних явищ - кругообіг води, електричні кола ...)
- математика (підрахунок, множення, ділення, ваг, гроші...)
- розваги (футбол...)
- головоломки ( ханойські башти, танграм, п'ятнашки, "кран", ....)
- читання (вправи на розвиток навичок читання);
- дослідження (кольори, звуки, час, географія, розвиток пам'яті...)
- стратегічні ігри (шахи ...)
- різне (графічних редактор TuxPaint, векторний графічний редактор, редактор мультфільмів...)

Остання версія для Windows - 8.3.10. У останніх версіях працює підтримка української мови (крім файлів озвучки).
Інтерфейс дещо незвичний - по справжньому дитячий (що дуже приваблює дітей особливо молодшого віку). Робота з пакетом дуже проста, а завдання як і прості, так і дуже складні (навіть для 10-11 класів).
Версія для Windows вимагає реєстрації, без реєстрації доступно лише близько 40 вправ пакету. Реєстрація коштує 20 євро для осіб з Євросозу, але це питання можна вирішити і без грошей :$
Крім власне пакету розвивальних вправ є і адмістративний блок, де можна вказати, які вправи можуть бути доступні учню, перевірити статистику роботи учня.
Звісно, що GCompris - не Сходинки до інформатики (які є навчальним комплексом - підручник, зошити для учнів, програмне забезпечення), але за неможливості застосування Сходинок (це платне ПЗ, і викоритовувати його без оплати ліцензії не можна). ви можете безперешкодно використовувати GCompris (який поширюється за вільною ліцензією GPL)

volevikt Дата: Нд, 12.04.2009, 17:13 | Повідомлення № 23
Перспективна вчителька
Нагороди: 25
Рейтинг: 267
На мій погляд, розробникам потрібно не лише звертати увагу на розвиток логічного мислення малюків та автоматичне відпрацювання навичок роботи з мишкою та клавіатурою, а й формувати в них естетичні смаки.
Деякі малюнки більше схожі на карикатури, які не викликають позитивні емоції. Не сприяє гарному настрою і похмурий фон у деяких завданнях. Малюнок-сигнал про завершення виконанння вправи з'являється із запізненням.
Словом, програма "сира", над нею розробникам ще потрібно попрацювати.
gromko Дата: Нд, 12.04.2009, 21:59 | Повідомлення № 24
Лінуксоїд
Quote (volevikt)
Деякі малюнки більше схожі на карикатури, які не викликають позитивні емоції. Не сприяє гарному настрою і похмурий фон у деяких завданнях. Малюнок-сигнал про завершення виконанння вправи з'являється із запізненням.

Конкретніше (повідомимо розробникам). Власне такий інтерфейс появився у версії 8.x.x. У французів він не викликав заперечень (хоча мені більше імпонує інтерфейс версії 7.4). Програма "не сира" - вже скоро дев'ята версія. Є певні нюанси в роботі, пов'язані з переносом середовища у Windows (у Linux все працює "гладше")

volevikt Дата: Пн, 13.04.2009, 23:37 | Повідомлення № 25
Перспективна вчителька
Нагороди: 25
Рейтинг: 267
Quote (gromko)
Конкретніше

1. Вправи з мишкою: а) акваріум з рибками - похмурий, пригнічуючий фон, рибки не цікаві; б) футбольний мяч з пінгвіном - занадто різкий звук, автоматизм та нецікавість завдання;
2. Малюнок-сигнал "лось" не зовсім привабливий, чи не краще було б використати щось тепле і дитяче: зайчик, котик тощо.
3. Розділ "Досліди. Вивчення фізичних явищ" є складним та незрозумілим для вказаного розробниками дитячого віку.

Quote (gromko)
Програма "не сира" - вже скоро дев'ята версія.

Я маю на увазі не те, як працює дана програма з технічної сторони, а з позиції розвитку естетичних смаків малюків.
Це моя точка зору.

Відредаговано: volevikt - Пн, 13.04.2009, 23:39
gromko Дата: Вт, 14.04.2009, 08:01 | Повідомлення № 26
Лінуксоїд
Quote (volevikt)
Вправи з мишкою: а) акваріум з рибками - похмурий, пригнічуючий фон, рибки не цікаві;

Суб'єктивне враження, але без проблем можна замінити як фони, так і рибок - ви отримаєте архів та вказівки куди його розпакувати.

Quote (volevikt)
б) футбольний мяч з пінгвіном - занадто різкий звук, автоматизм та нецікавість завдання;

Вправу розраховано на дітей вікової категорії від 3-ох років, якщо дана вправа Вам не подобається - вимкніть її у модулі адміністрування GCompris

Quote (volevikt)
2. Малюнок-сигнал "лось" не зовсім привабливий, чи не краще було б використати щось тепле і дитяче: зайчик, котик тощо.

Це не лось, а антилопа-ГНУ (GNU - абревіатура-символ вільного програмного забезпечення, так як пігвін Такс - символ Лінакса). Його теж можна замінити.

Quote (volevikt)
Розділ "Досліди. Вивчення фізичних явищ" є складним та незрозумілим для вказаного розробниками дитячого віку.

Складність завдань вказується кількістю та формою зірочок біля малюнка-символа завдання. Ці завдання (як і побудова електричних кіл) досить складні, але під керівництвом вчителя діти без проблем виконують і ці завдання (це діти 4-5 класів)

Quote (volevikt)
Я маю на увазі не те, як працює дана програма з технічної сторони, а з позиції розвитку естетичних смаків малюків.

Як було сказано вище, це є суб'єктивною думкою, але я радий що є крім схвальних відгуків і критичні - саме за ними можна планувати розвиток програми, тобто висловлюю вдячність за зауваження

Quote (volevikt)
Це моя точка зору.

Про що я й говорив
GarryPotter Дата: Вт, 14.04.2009, 16:19 | Повідомлення № 27
Прописаний назавжди
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
А мены програма подобається - вправ дуже багато, від легких до досить важких. Особливо імпонує те, що більшість вправ на логічне мислення (головоломки, загадки тощо). Сподобались вправи для роботи з мишкою - дуже корисні для відпрацьовування моторики руни (вказати мишкою, одинарне клацання, подвійне клацання), клавіатурний тренажер (букви, цифри та слова)
gromko Дата: Вт, 14.04.2009, 19:43 | Повідомлення № 28
Лінуксоїд
Ковальчук_Олександр, Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, ppima, swetikccc, Newbie у вас проблеми з активацією версії для Windows ? Пишіть. До речі, збираємо критику на GCompris та пропозиції щодо включення нових вправ
Newbie Дата: Вт, 14.04.2009, 21:07 | Повідомлення № 29
Хелпер
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Quote (Extensa)
Хотелось бы услышать сравнение - Сходинки, Скарбниця и GCompris (что лучше, у кого больше набор упражнений)

я вже писала, що на мою думку для малюків (від 2-3 років до 2-3 класу) GCompris краще підходить, ніж Сходинки. Там досить багато завдань власне на вивчення літер, складання слів і т.д. (для Сходинок вже бажано вміти читати).

Скарбниця знань в свою чергу мені здалась не для 2-4 класу (як задекларовано), а для старших трошки, ну для 4-6 класів скажімо...

ну і Сходинки - це між ними посередині, якраз для 2-4 класу, принаймні ті програми, які були в стандартному пакеті (для 5-6-7 класів я не бачила)

Недавно ще скачала набір іграшок (75 Flash забавок), з першого погляду здались непоганим варіантом для літнього табору (у нас щороку такий роблять для 1-4 класу, то мушу щось придумувати, щоб з ними і займатись, і бавитись)

gromko Дата: Ср, 15.04.2009, 09:17 | Повідомлення № 30
Лінуксоїд
Quote (Newbie)
Недавно ще скачала набір іграшок (75 Flash забавок), з першого погляду здались непоганим варіантом для літнього табору (у нас щороку такий роблять для 1-4 класу, то мушу щось придумувати, щоб з ними і займатись, і бавитись)

Скачав (більше 80 Мб) - з першого погляду "веселеньке", але на мою думку більшість завдань для дітей чотирирічного віку (оскільки англомовний інтерфейс, то відразу спадає на думку Задорнов "і чого ... такі тупі).
Краще вже GCompris

Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.1 Методика викладання інформатики в молодшій школі (1-4 кл.) » GCompris - пакет розвиваючих програм. (Чудові ігрові програми для дітей молодшого шкільного віку)
  • Сторінка 2 з 7
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
  • 7
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.