|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
GCompris - пакет розвиваючих програм.
| |
kom_adm |
Дата: Нд, 12.04.2009, 00:49 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Створення даної теми обумовленно переносом повідомлень з сусідньої теми Інтегрований пропедевтичний курс СХОДИНКИ ДО ІНФОРМАТИКИ, в якій зайшла мова про пакет розвиваючих програм - GCompris. Отож в даній темі пропоную обговорювати тільки даний продукт. Нижче в повідомленні №2 наведено посилання на скачування. Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятися без попередження!!!
Відредаговано: Махновець_Ігор - Пт, 24.04.2009, 16:12 |
|
| |
kom_adm |
Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 16 |
Ветеран спілкування
| Quote (Bandalak) Єдина проблема, для повної функціональності потрібний код! Давайте складемося і купимо код! Програма дійсно того варта! Я не проти. Програма того варта. Тільки потрібно уточнити кому, скільки і яким способом платити. І яким чином складатися.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 17 |
Лідер форуму
| Quote (Ковальчук_Олександр) Тільки потрібно уточнити кому, скільки і яким способом платити. Прохання до тих, хто добре володіє англійською мовою понишпорити сайт http://gcompris.net/ і дати відповіді на ці питання!
|
|
| |
Ktara |
Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 18 |
Перспективна вчителька
| Насколько я поняла активация стоит 20 евро, оплатить можно только кредитной карткой Додано (02.02.2009, 21:43) --------------------------------------------- Но это было на 2004 год. Ничего вроде другого не нашла
|
|
| |
НІКОЛЯ |
Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 19 |
Знавець вірусів
| Quote (Ktara) Но это было на 2004 год. Ничего вроде другого не нашла Так а більше наче ніде про оплату нічого й нема . Хто хоче подивітся самі прямасиилка http://gcompris.net/-On-one-page-please-translate,165-
|
|
| |
mouse |
Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 20 |
Ветеран спілкування
| Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, звісно вибачаюсь, але мені здається, що ваші останні повідомлення не стосуються теме цієї гілки форуму "Інтегрований пропедевтичний курс СХОДИНКИ ДО ІНФОРМАТИКИ". Залюбки переніс повідомлення у нову гілки, але вже тут не є модератором.
|
|
| |
Sopot |
Дата: Нд, 12.04.2009, 00:52 | Повідомлення № 21 |
Я тут недавно...
| mouse, останнє повідомлення по GCompris на цій гілці. Г.Громко зв'язався з розробниками GCompris і обіцяє вирішити це питання одним з трьох способів - пільговий код для бідної України, безкоштовний Portable Ubuntu з GCompris (всі Linux-програми запускаються у Windows), або ... Отже чекаєм Додано (11.04.2009, 22:15) --------------------------------------------- Кого цікавить GCompris зв'яжіться з gromko - допоможе
|
|
| |
gromko |
Дата: Нд, 12.04.2009, 09:58 | Повідомлення № 22 |
Лінуксоїд
| GCompris - комплекс навчальних та розвиваючих вправ для дітей від трьох до десяти років (можна і для старших). Розроблено колективом французьких педагогів та психологів під керівництвом Бруно Кудуана. На сьогодні пакет налічує близько 150 різноманітних вправ. Всі вправи розбито на різні категорії: - вивчення комп'ютера (клавіатура та мишка - клавіатурний тренажер та тренажер миші); - досліди (вивчення природних та фізичних явищ - кругообіг води, електричні кола ...) - математика (підрахунок, множення, ділення, ваг, гроші...) - розваги (футбол...) - головоломки ( ханойські башти, танграм, п'ятнашки, "кран", ....) - читання (вправи на розвиток навичок читання); - дослідження (кольори, звуки, час, географія, розвиток пам'яті...) - стратегічні ігри (шахи ...) - різне (графічних редактор TuxPaint, векторний графічний редактор, редактор мультфільмів...) Остання версія для Windows - 8.3.10. У останніх версіях працює підтримка української мови (крім файлів озвучки). Інтерфейс дещо незвичний - по справжньому дитячий (що дуже приваблює дітей особливо молодшого віку). Робота з пакетом дуже проста, а завдання як і прості, так і дуже складні (навіть для 10-11 класів). Версія для Windows вимагає реєстрації, без реєстрації доступно лише близько 40 вправ пакету. Реєстрація коштує 20 євро для осіб з Євросозу, але це питання можна вирішити і без грошей Крім власне пакету розвивальних вправ є і адмістративний блок, де можна вказати, які вправи можуть бути доступні учню, перевірити статистику роботи учня. Звісно, що GCompris - не Сходинки до інформатики (які є навчальним комплексом - підручник, зошити для учнів, програмне забезпечення), але за неможливості застосування Сходинок (це платне ПЗ, і викоритовувати його без оплати ліцензії не можна). ви можете безперешкодно використовувати GCompris (який поширюється за вільною ліцензією GPL)
|
|
| |
volevikt |
Дата: Нд, 12.04.2009, 17:13 | Повідомлення № 23 |
Перспективна вчителька
| На мій погляд, розробникам потрібно не лише звертати увагу на розвиток логічного мислення малюків та автоматичне відпрацювання навичок роботи з мишкою та клавіатурою, а й формувати в них естетичні смаки. Деякі малюнки більше схожі на карикатури, які не викликають позитивні емоції. Не сприяє гарному настрою і похмурий фон у деяких завданнях. Малюнок-сигнал про завершення виконанння вправи з'являється із запізненням. Словом, програма "сира", над нею розробникам ще потрібно попрацювати.
|
|
| |
gromko |
Дата: Нд, 12.04.2009, 21:59 | Повідомлення № 24 |
Лінуксоїд
| Quote (volevikt) Деякі малюнки більше схожі на карикатури, які не викликають позитивні емоції. Не сприяє гарному настрою і похмурий фон у деяких завданнях. Малюнок-сигнал про завершення виконанння вправи з'являється із запізненням. Конкретніше (повідомимо розробникам). Власне такий інтерфейс появився у версії 8.x.x. У французів він не викликав заперечень (хоча мені більше імпонує інтерфейс версії 7.4). Програма "не сира" - вже скоро дев'ята версія. Є певні нюанси в роботі, пов'язані з переносом середовища у Windows (у Linux все працює "гладше")
|
|
| |
volevikt |
Дата: Пн, 13.04.2009, 23:37 | Повідомлення № 25 |
Перспективна вчителька
| Quote (gromko) Конкретніше 1. Вправи з мишкою: а) акваріум з рибками - похмурий, пригнічуючий фон, рибки не цікаві; б) футбольний мяч з пінгвіном - занадто різкий звук, автоматизм та нецікавість завдання; 2. Малюнок-сигнал "лось" не зовсім привабливий, чи не краще було б використати щось тепле і дитяче: зайчик, котик тощо. 3. Розділ "Досліди. Вивчення фізичних явищ" є складним та незрозумілим для вказаного розробниками дитячого віку. Quote (gromko) Програма "не сира" - вже скоро дев'ята версія. Я маю на увазі не те, як працює дана програма з технічної сторони, а з позиції розвитку естетичних смаків малюків. Це моя точка зору.
Відредаговано: volevikt - Пн, 13.04.2009, 23:39 |
|
| |
gromko |
Дата: Вт, 14.04.2009, 08:01 | Повідомлення № 26 |
Лінуксоїд
| Quote (volevikt) Вправи з мишкою: а) акваріум з рибками - похмурий, пригнічуючий фон, рибки не цікаві; Суб'єктивне враження, але без проблем можна замінити як фони, так і рибок - ви отримаєте архів та вказівки куди його розпакувати. Quote (volevikt) б) футбольний мяч з пінгвіном - занадто різкий звук, автоматизм та нецікавість завдання; Вправу розраховано на дітей вікової категорії від 3-ох років, якщо дана вправа Вам не подобається - вимкніть її у модулі адміністрування GCompris Quote (volevikt) 2. Малюнок-сигнал "лось" не зовсім привабливий, чи не краще було б використати щось тепле і дитяче: зайчик, котик тощо. Це не лось, а антилопа-ГНУ (GNU - абревіатура-символ вільного програмного забезпечення, так як пігвін Такс - символ Лінакса). Його теж можна замінити. Quote (volevikt) Розділ "Досліди. Вивчення фізичних явищ" є складним та незрозумілим для вказаного розробниками дитячого віку. Складність завдань вказується кількістю та формою зірочок біля малюнка-символа завдання. Ці завдання (як і побудова електричних кіл) досить складні, але під керівництвом вчителя діти без проблем виконують і ці завдання (це діти 4-5 класів) Quote (volevikt) Я маю на увазі не те, як працює дана програма з технічної сторони, а з позиції розвитку естетичних смаків малюків. Як було сказано вище, це є суб'єктивною думкою, але я радий що є крім схвальних відгуків і критичні - саме за ними можна планувати розвиток програми, тобто висловлюю вдячність за зауваження Quote (volevikt) Це моя точка зору. Про що я й говорив
|
|
| |
GarryPotter |
Дата: Вт, 14.04.2009, 16:19 | Повідомлення № 27 |
Прописаний назавжди
| А мены програма подобається - вправ дуже багато, від легких до досить важких. Особливо імпонує те, що більшість вправ на логічне мислення (головоломки, загадки тощо). Сподобались вправи для роботи з мишкою - дуже корисні для відпрацьовування моторики руни (вказати мишкою, одинарне клацання, подвійне клацання), клавіатурний тренажер (букви, цифри та слова)
|
|
| |
gromko |
Дата: Вт, 14.04.2009, 19:43 | Повідомлення № 28 |
Лінуксоїд
| Ковальчук_Олександр, Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, ppima, swetikccc, Newbie у вас проблеми з активацією версії для Windows ? Пишіть. До речі, збираємо критику на GCompris та пропозиції щодо включення нових вправ
|
|
| |
Newbie |
Дата: Вт, 14.04.2009, 21:07 | Повідомлення № 29 |
Хелпер
| Quote (Extensa) Хотелось бы услышать сравнение - Сходинки, Скарбниця и GCompris (что лучше, у кого больше набор упражнений) я вже писала, що на мою думку для малюків (від 2-3 років до 2-3 класу) GCompris краще підходить, ніж Сходинки. Там досить багато завдань власне на вивчення літер, складання слів і т.д. (для Сходинок вже бажано вміти читати). Скарбниця знань в свою чергу мені здалась не для 2-4 класу (як задекларовано), а для старших трошки, ну для 4-6 класів скажімо... ну і Сходинки - це між ними посередині, якраз для 2-4 класу, принаймні ті програми, які були в стандартному пакеті (для 5-6-7 класів я не бачила) Недавно ще скачала набір іграшок (75 Flash забавок), з першого погляду здались непоганим варіантом для літнього табору (у нас щороку такий роблять для 1-4 класу, то мушу щось придумувати, щоб з ними і займатись, і бавитись)
|
|
| |
gromko |
Дата: Ср, 15.04.2009, 09:17 | Повідомлення № 30 |
Лінуксоїд
| Quote (Newbie) Недавно ще скачала набір іграшок (75 Flash забавок), з першого погляду здались непоганим варіантом для літнього табору (у нас щороку такий роблять для 1-4 класу, то мушу щось придумувати, щоб з ними і займатись, і бавитись) Скачав (більше 80 Мб) - з першого погляду "веселеньке", але на мою думку більшість завдань для дітей чотирирічного віку (оскільки англомовний інтерфейс, то відразу спадає на думку Задорнов "і чого ... такі тупі). Краще вже GCompris
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |