Ср, 27.09.2023, 14:47
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
  • 10
  • »
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.7 Кабінет інформатики » мультимедійна дошка
мультимедійна дошка
Alex-millitary Дата: Пн, 01.10.2007, 15:01 | Повідомлення № 1
Я тут недавно...
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
В нашій школі монтували мультимедійну дошку. Річ хороша, тільки на її обслуговування не виділяють кошти. Як бути?

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 01:22
kom_adm Дата: Пн, 01.10.2007, 16:04 | Повідомлення № 2
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Розкажіть по-більше про цю мультимедійну дошку. Скільки коштує? Який принци роботи? І яке обслуговування їй потрібно?
Alex-millitary Дата: Вт, 02.10.2007, 14:41 | Повідомлення № 3
Я тут недавно...
Quote (Ковальчук_Олександр)
Розкажіть по-більше про цю мультимедійну дошку. Скільки коштує? Який принци роботи? І яке обслуговування їй потрібно?

Являє собою великий екран, на який проектором з компа проектується довільна інформація. Працює в таких режимах:
1. Як звичайна дошка: пишемо водяним маркером, витираємо вологою тряпкою.
2. Як електронна дошка: має панель управління. За допомогою кнопок пишемо як по звичайній дошці, зберігаємо кадр. Витираємо і записуємо нову сторінку і т.д. Так кадр за кадром створює урок, який можна відтворити з пам'яті. З дошки можна, навіть, керувати комп'ютером.
3. Проектування інформації (фільмів, навчальних програм, проектує інформацію з монітора, таке інше) на екран з компютера та інших пристроїв.
Під обслуговуванням я мав на увазі не технічне, а навчальне, тобто повинна би бути людина, яка б надавала допомогу бажаючим вчителям у проведенні сучасного уроку саме за допомогою цього потужного засобу. Тим більше, що така дошка тільки одна в районі...
Ковшун Дата: Вт, 02.10.2007, 15:16 | Повідомлення № 4
Досвідчений учасник
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (Alex-millitary)
...Під обслуговуванням я мав на увазі не технічне, а навчальне, тобто повинна би бути людина, яка б надавала допомогу бажаючим вчителям у проведенні сучасного уроку саме за допомогою цього потужного засобу. Тим більше, що така дошка тільки одна в районі...

Очевидно, це повинен бути лаборант.
Він повинен бути обізнаним.
Тоді, очевидно, щоб цю посаду поєднував вчитель інформатики.
takdiy Дата: Вт, 02.10.2007, 22:48 | Повідомлення № 5
Тут живе...
Рейтинг: 4
Quote (Ковшун)
Під обслуговуванням я мав на увазі не технічне, а навчальне, тобто повинна би бути людина, яка б надавала допомогу бажаючим вчителям у проведенні сучасного уроку саме за допомогою цього потужного засобу. Тим більше, що така дошка тільки одна в районі

Я спочатку не зрозумів що означає обслуговування. А про дошку тільки читав, як мабуть і більшість на цьому форумі.
Якщо ще не були то зайдіть на цей сайт можливо в якійсь мірі він буде корисним.
http://www.smartboard.com.ua

mouse Дата: Пн, 19.11.2007, 17:08 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Про дошку.
В нас дошка є, точніше дошки - їх дві. На ній на жаль не можна працювати водяними маркерами, але досить зручна. Єдиний недолік проетор стоїть з лицевого боку - світить в очі - дуже приємно.
До самої дошки йде диск з ПЗ. Воно працює і без неї. Можна створити без дошки, а потім застосувати вже на дошці. Маю інструкцію - можу залити. Там написано багато, вона не дуже велика.
Вся дошка - це по суті сенсорний екран (основа його це маленькі коміркі. які чутливі до натиску.) Можна пальцем писати, обєкти носити - дуже схоже як у ноутбука тачпад - тільки там він реагує на інфрачервоне.
Про софт. Він цікавий і навіть без дошки. Можна закривати певну частину екрану... і багато чого.
kom_adm Дата: Чт, 14.02.2008, 18:20 | Повідомлення № 7
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Вчора нам у школу привезли мультимедійну дошку, проектор, комп’ютер (Пентіум 4, 3 Ггц, 512 ОЗУ, 80 Гб вінт, LCD монітор 17"), лазерний принтер, сканер і може ще дещо, я не роздивився, так як все стоїть в мене в підсобці, запаковане.
Це обладнання для кабінету біології. Наш завуч неодноразово готовив переможців обласних олімпіад з біології. Цього року - третє місце. Найвище досягнення - 3-тє місце на Всеукраїнській олімпіаді з біології. Обслуговування всіх пристроїв ясно що ляже на мої плечі.
Мені цікаво, якщо там і проектор і дошка, то це впринципі 2 різні речі. Чи може це з проектора буде зображення проектуватись на дошку? Як я розумію, дошка повинна виступати в ролі монітора. чи не правильно? Тоді проектор можна використовувати для всієї школи, а дошку - виключно вмонтувати в кабінеті біології.
W-w-W Дата: Чт, 14.02.2008, 23:04 | Повідомлення № 8

Це чудо техніки мають в нашому районі лише декілька шкіл, а решта - ні. Я будучи на семінарі бачив цю дошку мультимедійну, можливості її надзвичайні, але знаю, що це чудо нескоро з'явиться в моїй школі, бо ціна вражає ще більше- 20000 грн.
Newbie Дата: Пт, 15.02.2008, 09:03 | Повідомлення № 9
Хелпер
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Quote (Sasyk)
Стосовно лаборантів... Я вже давно хочу вибити собі лаборанта, а мені весь час відмовляють... Чи мають вони на це право?

мені кажуть, що на школу виділено 2 ставки лаборантів. вже є лаборанти (по 20 років працюють) на хімії та фізиці. є варіант - когось звільнити і взяти на інформатику. wacko ясно, що це не варіант...

Вчора нам у школу привезли мультимедійну дошку, проектор, комп’ютер

вітання для школи, співчуття для Вас biggrin якщо ж серйозно, то проектор можна використовувати мобільно, по ідеї дошка працюватиме і без нього як монітор. але можливо є сенс закріпити проектор під стелею, один раз налаштувати і більше не чіпати...
polol Дата: Пт, 15.02.2008, 09:09 | Повідомлення № 10
Я тут недавно...
Чи може це з проектора буде зображення проектуватись на дошку? Як я розумію, дошка повинна виступати в ролі монітора. чи не правильно?

Зображення на дошку проектує проектор, а дошка виступає в ролі сенсорного екрана, тобто пальцем ми можемо на екрані працювати як вказівником миші. Проектор без дошки ми можемо використовувати а дошку без проектора ні.

Досить непоганий сайт http://www.tds-prometey.ru/

Відредаговано: polol - Пт, 15.02.2008, 09:43
ssh Дата: Пт, 22.02.2008, 18:48 | Повідомлення № 11
Проф. освоїв фото-від. монтаж
Рейтинг: 3
Мені цікаво, якщо там і проектор і дошка, то це впринципі 2 різні речі. Чи може це з проектора буде зображення проектуватись на дошку? Як я розумію, дошка повинна виступати в ролі монітора. чи не правильно? Тоді проектор можна використовувати для всієї школи, а дошку - виключно вмонтувати в кабінеті біології.

З проектора зображення проектується на дошку, що не є дуже зручно. Але при потребі проектор можна використовувати і окремо.
Kasana Дата: Пт, 22.02.2008, 20:41 | Повідомлення № 12
Часто заходить...
Рейтинг: 1
Нам в школу теж нещодавно привезли проектор. Він проектує зображення на звичайний екран підключається до системно блоку. Я вже навіть розігналася наастільки, що почала конспекти уроків переписувати під використання мультимедійного тпроектора. Думаю що тепер буде набагато легше пояснювати тауі теми як текстовий редактор, електронні таблиці та інше.

Добавлено (22.02.2008, 20:41)
---------------------------------------------
А взагалі-то проектор це класна штука. мені дуже сподобалося.

ssh Дата: Чт, 28.02.2008, 23:56 | Повідомлення № 13
Проф. освоїв фото-від. монтаж
Рейтинг: 3
Quote (WWW)
Це чудо техніки мають в нашому районі лише декілька шкіл, а решта - ні. Я будучи на семінарі бачив цю дошку мультимедійну, можливості її надзвичайні, але знаю, що це чудо нескоро з'явиться в моїй школі, бо ціна вражає ще більше- 20000 грн.

Це чудо в нашому рацоні має лише 1 школа. Так що років через 10-30 може будуть мати 50 відсотків шкіл. Темпи вражаючі...
Spirit Дата: Пт, 29.02.2008, 00:10 | Повідомлення № 14
Сис.адмін
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
А у нас в городе школа, дети первые места берут на Всеукр. олимпиадах... и ни проектора ни мульт.доски sad
Ладно... пора начинать с ними бороться...
bochik Дата: Пн, 10.03.2008, 20:40 | Повідомлення № 15
Часто заходить...
Рейтинг: 5
Quote (Kasana)
Нам в школу теж нещодавно привезли проектор.

Заздрю, бо нашій школі НАчальник ОБЛУпрОсвіти так і не надав проектор, хоча на базі школи проводяться Всеукраїнські семінари з "Музейної педагогіки", а діти вже три роки поспіль приїжджають з Всеукраїнскького турніра Юних Хіміків з приховими місцями (3, 1, цього року друге) НАвіть, було таке, що в один і той самй день, п.Хобзей їздив нагороджувати хіміків, а потім вітав учасників всеукраїнського семінару в нашій школі. Каже, ну, ще Україну один раз виграєте, тоді й подивимось :(((
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.7 Кабінет інформатики » мультимедійна дошка
  • Сторінка 1 з 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
  • 10
  • »
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.