|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Інноваційні проекти МОНмолодьспорт --- ЄДЕБО---
| |
mouse |
Дата: Нд, 15.07.2012, 17:45 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Гадаю, що буде цікаво знати як запроваджують в країні Єдину Державну Електрону Базу Освіти. Перші дні вступної кампанії 2012 в Приймальних комісіях ВНЗ показали, що не було належним чином забезпечена робота цієї бази. Чому? Тому що вже в 9.00 ліг сервер кріптозахисту (зі слів невідого адміна під ніком [color=blue]lok на форумі forum.edbo.gov.ua) а через кілька десяткіх хвилин і сам сервер. І так майже півтора тижня. Потім розробники обрізали половину можливостей (пошук в базі за ПІБ, перегляд набраних заяв за весь термін, зробивши лише по кожному дню окремо...) Якщо адміни навчальних закладів починають критикувати роботи, бо не отримують відповіді на свої запити (телефонних режим, почта, форум) - їм на форумі дають "бан". Сам адміністратор бази під ніком lok до цього часу не представився!!! Хто він можна тільки здогадуватись.
Офіційна позиція МОНмолодьсопрт - "Все добре, є деякі проблеми, але вони пов*язані з "кривими" руками операторів навчальних закладів, що додають заявки у базу. http://www.mon.gov.ua/index.p....ji-2012 Жодного слова про збій в роботі ЄДЕБО!!!! При цьому сервера вже не працювали. І звідки взялись ці заявки невідомо. Адже реально за перший день я зміг внести лише 4 заявки і все!!! Це при тому, що в дні коли можливості урізали показники введених заявок від 60 до 100 за день. Ось такі справи. ВНЗ, які мають власне ПЗ, заносили до локальної бази, а потім вночі "зливали" все в ЄДЕБО. Ось і створилися ситуація, що ніби щось працює. І крилата фраза lok'а "Звідки тоді в базу заносяться заявки та абітуріенти ? З Повітря ?" (с) lok" робила дурнями сотні операторів, які по вечорах та суботах намагались "запхнути заявки до бази", адже не всі ректори, директори напряму жаліються до МОНмолодьспорт, простіше дати наганяя операторам.
Ось така демократія.
Якщо хтось приймає участь у цьому процесі з "ЄДЕБО" прошу приєднуватись до обговоре[/color]ння.Додано (15.07.2012, 17:45) --------------------------------------------- Ось з останнього так би мовити... http://osvita.ua/vnz/news/30237/ І обов*язково почитайте коментарі нижче - отам і та правда!!!! Що вони рахують електронними заявками я не знаю. Але якщо все добре так працювало, до заявок в ел. формі мало б бути як мінімум половина від всього об*єму.
Відредаговано: mouse - Нд, 15.07.2012, 17:41 |
|
| |
vinohodov |
Дата: Нд, 15.07.2012, 20:14 | Повідомлення № 2 |
Прописаний назавжди
| Позавчора син подав заяви до двух вузів, все оперативно спрацювало, ввечері я вже бачив його в рейтинговому списку.
|
|
| |
mudrak |
Дата: Нд, 15.07.2012, 21:27 | Повідомлення № 3 |
Наполегливий учасник
| Сьогодні подавала дочка, зі скрипом, не відразу, але достукалася.
|
|
| |
drema911 |
Дата: Нд, 15.07.2012, 21:38 | Повідомлення № 4 |
Новий користувач
| Особисто зіткнувся з цим "чудовим" нововведенням. За два тижні роботи - одні нервування: не працює то одне, то інше. Якщо працює то так повільно, що "бісики" беруть. До прохань адмінів ВНЗ на форумі не прислуховуються. "Глюки" почались ще до початку вступної кампанії: особисто прийшлося їхати до Києва за 2 екземпляром договору, бо його відправили звичайним листом і до нас він не дійшов, а без нього неможливо було верифікувати заклад. До речі, зараз в мене так і стоїть статус "не верифіковано", хоча всі документи мають статус "верифіковано".
Дуже важко працювати із фукнціоналом, який постійно змінюється. На роботі мені вже навіть віршика прочитали про "безсмертного поні"
А якщо буде потрібно вносити дані про студентів 2-х і ... курсів та співробітників - хоч кидай роботу.
|
|
| |
mouse |
Дата: Нд, 15.07.2012, 22:45 | Повідомлення № 5 |
Ветеран спілкування
| Quote (vinohodov) Позавчора син подав заяви до двух вузів, все оперативно спрацювало Заяви через Інтернет?
Останні три дні все працює "нормально", заявки хоч вносяться. Але з купою питань. І якщо б я був філологом, а не інформатиком, то може й ще і нічого. А коли розумію, що там все зроблено аби як, коли все дописується на ходу, коли сотні людей щось намагаються втилити в базу і ніяк! Телефоном кажуть одне, а на ділі інше, на форумі люди між собою спілкуються, модери з*явились тільки на другому тижні... ще й багато чого цікавого.
|
|
| |
vinohodov |
Дата: Пн, 16.07.2012, 09:50 | Повідомлення № 6 |
Прописаний назавжди
| Quote (mouse) Заяви через Інтернет? Так.
|
|
| |
mouse |
Дата: Вт, 17.07.2012, 19:46 | Повідомлення № 7 |
Ветеран спілкування
| Останні кілька днів воно працює, але обрізали фукнкціонал по максимуму. Про відношення щодо допомоги вже буду мовчати.Додано (17.07.2012, 19:46) --------------------------------------------- Не хочу, щоб подумали, що жаліюсь. Ні, зовсім не так. Сьогдоні з 8.00 - до 9.00 лежали сервера не тільки самою бази, но і самого Інфоресурса. З 9.00 до 10.00 форум, інфоресурс ожив, але сама база - ні. І тільки після 10.00 все почало працювати. Якщо Ви думаєте, що хтось попередив, чи можливо оголошення дав, чи можливо в режимі онлайн на форумі повідомив? Ні, такого не було. Були обіцянки "через 10 хвилин". Але вони тягнулись годину... Нагадаю, що всі вищі навчальні заклади працюють з цією базою, заносять дані.. задіяно кілька тисяч осіб з боку ВНЗ... Є відповідальні особи в кожному ВНЗ за роботу з базою... Сумно, що так... але навпаки мабуть і не мало б бути.
|
|
| |
drema911 |
Дата: Вт, 17.07.2012, 20:13 | Повідомлення № 8 |
Новий користувач
| Quote (mouse) Сумно, що так... але навпаки мабуть і не мало б бути. Тим більше, що нам за наші гроші ще й не дають використати для себе ту інформацію, яку ми внесли в базу (повного екпорту немає і. швидше за все - не буде)
|
|
| |
NikM |
Дата: Ср, 18.07.2012, 00:03 | Повідомлення № 9 |
Новий користувач
| А головне офіційний форум безбожно чистять. З 16 сторінок лишилося 8. Правда очі ріже
|
|
| |
mouse |
Дата: Пт, 20.07.2012, 11:02 | Повідомлення № 10 |
Ветеран спілкування
| Офіційна версія: питання підняті на форумі на стосувались работи ЄДЕБО І будуть праві.
|
|
| |
alya |
Дата: Нд, 05.08.2012, 00:01 | Повідомлення № 11 |
Новий користувач
| Підтримую усе вищесказане про функціонування (а точніше нефункціонування ЄДЕБО). Як можна другий рік впроваджувати Базу і врешті-решт у найвідповідальніший момент - Приймальна комісія - змінювати правила гри, доопрацьовувати можливості Бази, фактично, розробляти сайт, коли він використовується сотнями тисяч користувачів. Але це так, питання в нікуди, оскільки МОН на усіх перехрестях повідомляє про успішність ЄДЕБО.
Про те, що в базі для адміністратора та оператора нічого не видно: ні списків введених заяв за увесь період, ні заяв за окремими спеціальностями, то це півбіди. А ось коли я стикнулась із складанням списків рекомендованих, то зрозуміла, що База абсолютно глупа (м'яко кажучи), оскільки складні позаконкурсні пільги (наприклад чорн. зона 3 категорія у поєднанні з цільовим напраленням і т. д. перелік можна продовжити) вона зрозуміти не може і відповідно абітурієнтів з цими пільгами у вкладці ПОЗА КОНКУРСОМ не відображає.
Сьогодні доступу до Бази у вкладці СПИСКИ РЕКОМЕНДОВАНИХ фактично не було, це при тому, що завтра повинна бути підготовлена інформація щодо оновлених списків. Технічні працівники у Києві плутаються у відповідях, а після 13.00 взагалі не відповідали. Мій рекорд "стояння в черзі" про телефону відбувся сьогодні: була 16 в черзі, прочекала 2,5 години, мені терпіння не вистачило - кинула трубку.
|
|
| |
Myhaylo |
Дата: Нд, 23.09.2012, 01:07 | Повідомлення № 12 |
Новий користувач
| Quote (drema911) А якщо буде потрібно вносити дані про студентів 2-х і ... курсів та співробітників А хтось про це щось знає? У нас вже заходилися цю базу заповнювати оцінками студентів усіх курсів - в усіх так? Де можна дізнатися про сьогоднішні можливості цього непотрібу й про плани окупантів щодо застосування цієї бази?
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Пн, 24.09.2012, 00:12 | Повідомлення № 13 |
Ветеран спілкування
| Блін! Нік - Myhaylo, а ава - крута блондинка! Як це витримати????
|
|
| |
drema911 |
Дата: Пн, 24.09.2012, 22:25 | Повідомлення № 14 |
Новий користувач
| Quote (Myhaylo) У нас вже заходилися цю базу заповнювати оцінками студентів усіх курсів А куда Ви вносите оцінки? У техпідтримці мені сьогодні відповіли, що "механізм внесення студентів старших курсів у розробці і нас повідомлять про його готовність смскою". Питання тільки - коли, бо 2-3 курси слід внести до 15.10.12., а 4 і старші - до 15.11.12. Quote (Myhaylo) А хтось про це щось знає? Лист з Міністерства був у п'ятницю А форму 2-3нк Ви вже здали?
|
|
| |
Myhaylo |
Дата: Пт, 18.03.2016, 17:58 | Повідомлення № 15 |
Новий користувач
| Пилипчук_О_П: На цьому форумі не можливо зареєструватися, якщо не вибрати малюнок... Тому вибрав перше-ліпше.
drema911: Вибачте, я не знаю хто така форма 2-3нк. Мабуть ні, бо контингент в електронному вигляді ще не зібрано... Й оцінки поки що ніхто нікуди не вносить.
Вступ. Я - розробник електронного програмного комплексу організаційно-методичного забезпечення навчального процесу "Деканат", призначеного для задоволення потреб методистів деканату. Програмі вже 13 років. Сьогодні вона працює на 5 факультетах Запорізького національного технічного університету з 8. У ЗНТУ для задоволення потреб ректорату було створено власну програму Student02, покликану у примусовому порядку витіснити "Деканат" (не зважаючи на істотно меншу функціональність й дещо інше призначення Student02). Звісно, методисти, які відчували себе людьми у "Деканаті", не зрозуміли підходу Student02: не програма для методиста, а методист для програми... Отже, хтось так й не перейшов на Student02, а хтось спочатку перейшов, а потім - повернувся. Отже, ми спокійно ігнорували накази І проректора про перехід на Student02, оскільки начальникам навчально-методичного відділку було байдуже до того хто у чому працює. А ось цим начальником став Грешта А.А. (збіг застосованих тут прізвищ з дійсними є чисто випадковим) й почалося: то йому захотілося бути начальником не відділку, а Департаменту, то йому закортілося грошей й він за гроші ВНЗу замовив розробку чергового електронного деканату (а сам же був у долі), який мусив замінити як "Деканат", так й Student02. Але за 3 роки розробки - нульовий вихід. Як "молодий й перспективний", але цілковито некомпетентний, він заходився то "іспит" на "екзамен" замінювати, то нові форми заліково-іспитових відомостей запроваджувати, тощо. Його підлеглі у Student02 усі забаганки швидко відпрацьвують - ідеальні виконавці! У "Деканаті" ж "іспит" так й залишився, затвердження нових форм відбулося не так просто як йому хотілося (я все одно, де зміг, зробив те, що є зручним у роботі, а не те, що комусь закортілося), тощо. Тобто жага позбутися "Деканату" стрімко зростала, а мені - аби мої деканати були задоволені. Аж тут наразі ЄДЕБО з'явилося. Треба ж показати свою незамінність й далекоглядність - тепер він виводить Student02 на новий рівень розвитку - воно тепер позиціонується як єдиний зв'язок між ЄДЕБО й ЗНТУ. А тому з усіх "Деканатів" треба передавати усі дані до Student02, у тому числі - й оцінки.
Вибачте, що таким довгим вступ вийшов - скорочувався як міг...
Отже, тепер у мене мета - відхреститися від чергової спроби централізації даних у Student02. Тому я й цікавлюся можливостями й перспективами ЄДЕБО. Хто знає, чи планується досягнення у ЄДЕБО головної мети (для деканату) - роздрук додатків до дипломів? Бо отой Грешта заявив, що так. Десь таке написано? Чи є десь якась документація на ЄДЕБО, або опис перспективних планів її розвитку?Додано (18.03.2016, 17:58) --------------------------------------------- А є хто з тих, хто експортує/імпортує дані до ЄДБО із своїх робочих баз?
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |