Чт, 21.09.2023, 14:12
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.5 Обговорення програм з інформатики (нова 11-річка) » 10 клас (2 години на тиждень) (Як правильно оформити журнал та скласти календарні плани.)
10 клас (2 години на тиждень)
kom_adm Дата: Вт, 18.09.2012, 14:40 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
В академічному рівні в 10 класі інформатика вивчається з розрахунку 1 год. на тиждень. Є відповідна міністерська програма.
Ця тема створена для тих, кому додають ще 1 годину з варіативної складової і таким чином в 10 класі маємо 2 год/тиждень (68 год в рік).

До цього часу я працював дещо по іншій схемі, але цього року такий варіант не проходить.

Чи правильно буде якщо: в 1 семестрі вичитати 34 годинну програму, в другому - курс за вибором?
Якщо такий варіант прийнятний, то цікавлять нюанси: як заповнити журнал? Припускаю, що І семестр ведеться одна сторінка, в другому - заводиться окрема для курсу за вибором. Як бути з оцінюванням за І семестр, ІІ семестр та річною оцінкою?
Прохання роз’яснити всі нюанси роботи в такому режимі.
mul44 Дата: Вт, 18.09.2012, 14:50 | Повідомлення № 2
Досвідчений учасник
Нагороди: 4
Рейтинг: 48
Мне методист сказала так: нужно расширять темы которые есть в стандарте, (если на тему 12 часов то я должен расширить с сделать 15 - более подробно как-бы осветить материал), в прошлом году мне тоже вот так вот дали часы я делал как вы пишите 34 + курс за выбором, насчет журнал, даеж не знаю что посоветовать у меня болел завуч, спросить было не у кого, поэтому просто продолжил заполнять после 34 и все (слава Богу никто не проверил), но думаю я ничего криминального не сделал. Но меня тоже интересует этот вопрос - в этом году так же 2 часа в неделю дали.
kom_adm Дата: Вт, 18.09.2012, 14:59 | Повідомлення № 3
Ветеран спілкування
2 предыдущих года я тоже "расширил" программу, на ворд выделил 12 часов вместо 8, темы по интернету расширил и т.д. + курс за выбором "Excel в профільному навчанні" добавил. Вышло 68 часов, так и читал и в журнал писал как один предмет. Но вот приемлемо ли это?
mul44 Дата: Вт, 18.09.2012, 15:22 | Повідомлення № 4
Досвідчений учасник
Нагороди: 4
Рейтинг: 48
Мне методист района прочитала на собрании выдержку из документа что надо именно расширять. Так что думаю мы поступим правильно.
Nic-Nic Дата: Вт, 18.09.2012, 21:03 | Повідомлення № 5
Часто заходить...
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Шановні колеги, я був на обласному засіданні голів методоб'єднання, там було чітко сказано , що потрібно розширювати за рахунок спецкурсів Excel в профільному навчанні та Інтернету. Так що ми всі робимо правильно
kom_adm Дата: Вт, 18.09.2012, 21:09 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Хочеться в це вірити. Аргументи: основна програма та програми курсів за вибором рекомендовані МОН. Ми не "ліпимо" незатверджені авторські програми, а складаємо календарне планування відповідно до рекомендованих МОНУ програм.
skif Дата: Вт, 18.09.2012, 21:29 | Повідомлення № 7
Прописаний назавжди
Нагороди: 3
Рейтинг: 64
хтось може поділитись плануванням на 10 клас - академічний :?
kom_adm Дата: Вт, 18.09.2012, 21:40 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Візьміть мій, але він адаптований під особливості моєї школи.
Прикріплення: 10KL_akadem_68g.rar (21.3 Kb)
volevikt Дата: Вт, 18.09.2012, 21:49 | Повідомлення № 9
Перспективна вчителька
Нагороди: 25
Рейтинг: 267
Quote (Ковальчук_Олександр)
2 предыдущих года я тоже "расширил" программу, на ворд выделил 12 часов вместо 8, темы по интернету расширил и т.д. + курс за выбором "Excel в профільному навчанні" добавил. Вышло 68 часов, так и читал и в журнал писал как один предмет. Но вот приемлемо ли это?

Відповідь на це запитання в пояснювальній записці до "Навчальної програми з інформатики для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Академічний рівень.":

Виходячи з вищезазначеного, Ви можете доповнювати (розширювати) 1-годинну програму за рахунок наступних курсів за вибором: "Основм створення комп'ютерних презентацій", "Основи Інтернету" та "MS Excel у профільному навчанні". Саме цим я і скористалася при написанні календарного плану.
В прикріпленні - архів, що містить саму програму та 2 моїх календарних плани (1 год. на тиждень та 2 год. на тиждень).
Прикріплення: 4589087.rar (76.5 Kb)
kom_adm Дата: Вт, 18.09.2012, 22:09 | Повідомлення № 10
Ветеран спілкування
volevikt, дякую. Ми повернулись до обговорення, яке почалося 2 роки назад. Але власне я цю тему створив тому, що засумнівався у правильності своїх дій. Тепер не сумніваюсь. Я чомусь подумав, що потрібно обов’язково для курсів за вибором заводити окрему стор. в журналі.
skif Дата: Вт, 18.09.2012, 22:55 | Повідомлення № 11
Прописаний назавжди
Нагороди: 3
Рейтинг: 64
volevikt, Ковальчук_Олександр, спасибі велике!!! не знаю чи у когось так є, але у нас дали 3 години інформатики - академічний рівень, тож із ваших планувань буду розтягувати ще на одну годину)
igor_ Дата: Ср, 19.09.2012, 01:07 | Повідомлення № 12
Тут живе...
Нагороди: 1
Рейтинг: 21
В листі монмолодьспорту від 23.05.2012 № 1/9-399 "Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2012/2013 навчального року"написано:

Я так розумію, що хочете - "розширюйте" програму, а хочте - впроваджуйте курси за вибором.
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 19.09.2012, 02:03 | Повідомлення № 13
Ветеран спілкування
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Quote (mul44)
Мне методист сказала так: нужно расширять темы которые есть в стандарте....просто продолжил заполнять после 34 и все (слава Богу никто не проверил), но думаю я ничего криминального не сделал.

Но вот приемлемо ли это?

подумав, що потрібно обов’язково для курсів за вибором заводити окрему стор. в журналі.

Quote (igor_)
вчитель самостійно вирішує питання щодо збільшення кількості годин.....хочете - "розширюйте" програму, а хочте - впроваджуйте курси за вибором.

Принцип "борщ окремо, а мухи окремо" ніхто не скасовував. Те, що пишеться в журналі перш за все має цікавити бухгалтерію. Задекларований на початку року час вчитель має відпрацювати. Дали дві години - має бути записано дві години. Повірте, що теми уроків, способи "заповнення" часу і т.п. бухгалтерію не цікавлять. А щоб уникнути нестиковок з методистом - саме зі звертання до нього розпочніть роботу над проблемою. Отримавши розпливчасту відповідь, робіть те, що вважаєте за потрібне, керуючись здоровим глуздом.
Jemsnixon Дата: Пн, 16.01.2023, 20:07 | Повідомлення № 14
Новий користувач
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
The methodologist advised me in the following manner: it is necessary to expand the topics that are in the standard (if the topic is 12 hours, then I should expand it to make 15 - in more detail, so as to illuminate the material). Last year, I was also given the same hours, and I did as you write 34 + the course of your choice. However, as for the journal, I don't even know what to advise; the head teacher was ill, so there was no one to ask. Therefore, I just continued However, this issue also interests me because they provided 2 hours every week this year. https://bestweedandfeed.com/best-commercial-weed-eater/

Відредаговано: Jemsnixon - Пн, 16.01.2023, 20:12
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.5 Обговорення програм з інформатики (нова 11-річка) » 10 клас (2 години на тиждень) (Як правильно оформити журнал та скласти календарні плани.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.