|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Відкритий конкурс підручників з Інформатики для 9-го класу
|
| | |
Ковшун |
Дата: Ср, 09.09.2009, 15:35 | Повідомлення № 1 |
Досвідчений учасник
| Відкритий конкурс підручників з Інформатики для 9-го класу. Запрошуємо вчителів, учнів та їх батьків до участі у незалежній експертизі засобів навчання Інформатики, які пропонуються на 2009/2010 навчальний рік. Потрібно відмітити підручник із наведеного списку, якому віддаєте перевагу. Можете у повідомленні аргументувати свій вибір. 1. " Інформатика. 9 клас"/Ривкінд, Чернікова, Шакотько, Лисенко; "Генеза". ОЗНАЙОМИТИСЬ 2. " Інформатика. 9 клас"/Завадський, Стеценко, Левченко; "BHV". ОЗНАЙОМИТИСЬ 3. " Інформатика. 9 клас"/подружжя Володіних; "Гімназія". ОЗНАЙОМИТИСЬ 4. " Інформатика. 9 клас"/Морзе, Вебер, Кузьминська; "Школяр". ОЗНАЙОМИТИСЬ 5. " Інформатика. 9 клас. Підручник для 12-річної школи"/Глинський; "Деол". ОЗНАЙОМИТИСЬ 6. " Інформатика. 9 клас. Перший рік"/Шестопалов, Пилипчук, Табарчук; "Аспект". ОЗНАЙОМИТИСЬ Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
Ковшун |
Дата: Вт, 15.09.2009, 20:21 | Повідомлення № 46 |
Досвідчений учасник
| Quote (Вчитель) плохой учебник Плохой учебник никто не купит! А тем более пользоваться не будет!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вот и весь отчет...
|
|
| |
alex |
Дата: Вт, 15.09.2009, 22:16 | Повідомлення № 47 |
Активний учасник
| Quote (Ковшун) Плохой учебник никто не купит! Так підручники вже надруковані без права продажі. Нам в школу поступили підручника Володіних. Щоб отримати хоча б по одному екземпляру інших приходиться використовувати особисті знайомства немов би ці підручники якийсь раритет. PS. При прийомі на роботу вимагають резюме. Булоб непогано щоб автори разом з підручником теж подавали подібну інформацію (де використовувався, які результати і т.п.) Якщо ж підручники не проходили апробацію то напевно автори спочатку вирішували питання бізнес проекту а вже потім проблему освіти (забезпечення учнів хорошими підручниками)
|
|
| |
Ковшун |
Дата: Ср, 16.09.2009, 07:57 | Повідомлення № 48 |
Досвідчений учасник
| Quote (alex) Якщо ж підручники не проходили апробацію то напевно автори спочатку вирішували питання бізнес проекту а вже потім проблему освіти (забезпечення учнів хорошими підручниками) Моя думка така: Підручник/посібник спочатку повинен пройти апробацію в умовах навчального процесу, а вже потім отримувати чи не отримувати ГРИФ!
|
|
| |
Глинський__Ярослав |
Дата: Пт, 18.09.2009, 20:26 | Повідомлення № 49 |
Видавець посібників
| Я так розумію, що книжку команди Морзе ще ніхто не бачив.
|
|
| |
Ktara |
Дата: Пт, 18.09.2009, 21:17 | Повідомлення № 50 |
Перспективна вчителька
| Эта книжка выйдет из издательства только после 20 сентября
|
|
| |
alex |
Дата: Пт, 18.09.2009, 22:09 | Повідомлення № 51 |
Активний учасник
| Quote (Глинський__Ярослав) Я так розумію, що книжку команди Морзе ще ніхто не бачив. Бачив. Прочитав. Ознайомився з диском та робочим зошитом. Залишився дуже задоволений в порівнянні з тими підручниками які я читав. Quote (Ktara) Эта книжка выйдет из издательства только после 20 сентября Якщо Ви маєте на увазі підручник для 9 класу то він надрукований, але чомусь не надходить в школи.
Відредаговано: alex - Сб, 19.09.2009, 09:45 |
|
| |
Вчитель-з-Києва |
Дата: Пн, 21.09.2009, 12:22 | Повідомлення № 52 |
Прописаний назавжди
| Друкується нове видання "Інформатика. Перший рік. 9 клас. Робочий зошит" (перше "розлетілося" школами України), виправлене і доповнене, 56 с., 4,50 грн у роздріб; 3,40 грн. для оптових покупців. Можна використовувати з будь-яким підручником, аби тільки він відповідав програмі Завадського для 9-го класу. Має 34 практичних роботи до кожного уроку. Пропонуються безкоштовно тренажери миші, клавіатури і редагування. Можна придбати повний комплект комп’ютерніих тестів до кожного уроку. Детальніше див. http://aspekt-edu.kiev.ua
|
|
| |
Ковшун |
Дата: Вт, 22.09.2009, 08:01 | Повідомлення № 53 |
Досвідчений учасник
| Quote (Вчитель-з-Києва) Можна використовувати з будь-яким підручником, аби тільки він відповідав програмі Завадського для 9-го класу. Має 34 практичних роботи до кожного уроку. Придбали такі зошити повністю на весь клас. Працюємо. Враження не погане.
|
|
| |
NataliyG |
Дата: Вт, 22.09.2009, 10:03 | Повідомлення № 54 |
Активний учасник
| Quote (filnick) Щоб об'єктивно оцінити той чи інший підручник для 9 класу необхідно ознайомитися з кожним із них. На жаль, я знайомий лише з двома №3 та №5. Цілком згодна. Я теж знайома з тими двома підручниками. І виходячи з цих двох підручників моя думка: №5 однозначно кращий. Я не хочу нікого образити, але чомуся в наші школи попадають не ті найкращі підручники. Як взагалі програмування можна вчити уривками? Це те саме, що тригонометрію мішати з кресленям
|
|
| |
Вчитель-з-Києва |
Дата: Вт, 22.09.2009, 10:24 | Повідомлення № 55 |
Прописаний назавжди
| Quote (NataliyG) Це те саме, що тригонометрію мішати з кресленям А мопса з мотоциклом. За державні гроші і не таке можна написати! Доречно повторити тут, що я написав з приводу підручника №5 в іншому розділі: Шановний Ярослав Миколайович! Переглянув фрагменти Вашої книги для 9-го класу. Толково-компактно викладено навчальний матеріал - все є і нічого зайвого. В кожній темі виважено дозовано інформацію на один урок. По європейські раціонально "накритий стіл" - стараний учень весь навчальний матеріал може "з’їсти" за 45 хвилин. На Вашому прикладі демонструється, що у відсутності держзамовлення в умовах конкуренції кожний видавець прагне зробити свою книгу якомога кращою і дешевшою. А школи, учні та освіта від цього лише виграють!!!
Відредаговано: Вчитель-з-Києва - Вт, 22.09.2009, 10:28 |
|
| |
serbor |
Дата: Вт, 22.09.2009, 18:56 | Повідомлення № 56 |
Наполегливий учасник
| Сегодня в Донецке в облИППО состоялся семинар по вопросу преподавания в 9 классах. Одним из вопросов был - обеспечение учебниками. Беда в том, что Киев распределил равномерно по Украине учебники всех авторов. А некоторая "тётенька" из областного управления освиты сама распределила кому какие учебники дать, причем по принципу - в один город или район только одного автора. Зачем же тогда надо было разных авторов печатать? Лучше было бы, справедливее, без обид, если бы для всей Украины дали одинаковый учебник или предложили выбрать. Лично я остался обижен.Додано (22.09.2009, 18:56) --------------------------------------------- А список учебников, предложенный на конкурс, следует сократить. Ведь официальными учебниками, которые распределяются по школам являются только первые четыре из списка.
|
|
| |
Вчитель-з-Києва |
Дата: Вт, 22.09.2009, 20:26 | Повідомлення № 57 |
Прописаний назавжди
| Quote (serbor) А список учебников, предложенный на конкурс, следует сократить. Ведь официальными учебниками, которые распределяются по школам являются только первые четыре из списка. А вы, батенька, в официальных с грифом МОН Украины штанах ходите или САМИ покупаете те, что лучше и дешевле? Который год на всех уровнях кричим, что "официальные учебники, распределяемые по школам" как правило хуже книг, изданых в условиях рыночной конкуренции. Все знают, что при издании официальных учебников решаются иные вопросы, при которых их качество на других или третьих позициях. Тут главное - государственные деньги между своими поделить.
|
|
| |
ppima |
Дата: Вт, 22.09.2009, 23:07 | Повідомлення № 58 |
Тут живе...
| Кожен рік купувати підручники не хочеться(хочу якісної стабільності). Для кабінету за рахунок батьків планую поповнити для тимчасового користування учнями 9 класу мабуть підручник Глинського - як тільки кошти поступлять від батьків на рахунок школи - буду замовляти.А от що робити з зошитами? Невже щорічно організовувати збір коштів? На робочому столі лежить папка з учнівськими практичними роботами - потрібно перевіряючому - дивись! Хто зацікавлений в "твердому" варіанті? Не учень і не вчитель! Для 10-11 класу сподобався варіант Шестопалова ч.1-3 і Караванової - покористувались учні - повертають в кабінет підручники(жаль, що скоро це зміниться). Із практичними для 9 класу також не все зрозуміло, хоча ясно - хочеш - купи. А я хочу роздрукувати 1 раз - і не паритися із збором коштів щорічно. До речі жодного підручника для 9 класу школа ще не отримала, викручуюсь самотужки, та й батьки не поспішають здавати гроші... Ось такі реалії школи.
|
|
| |
Вчитель-з-Києва |
Дата: Ср, 23.09.2009, 07:53 | Повідомлення № 59 |
Прописаний назавжди
| Quote (ppima) Кожен рік купувати підручники не хочеться(хочу якісної стабільності). Для кабінету за рахунок батьків планую поповнити для тимчасового користування учнями 9 класу мабуть підручник Глинського - як тільки кошти поступлять від батьків на рахунок школи - буду замовляти. В том то и весь фокус, что у родителей побираться не надо! Отдай государственные деньги школе - и все проблемы качественного и дешёвого учебника решаются автоматически. УЧИТЕЛЬ ДЛЯ СЕБЯ И СВОИХ УЧЕНИКОВ ПЛОХОГО УЧЕБНИКА НЕ КУПИТ!!! Так сделано давным-давно в Европе! У нас же по существующей ещё советской системе принципиально невозможно обеспечение школ хорошими учебниками. Из денег, выделяемых государством, половина растаскивается чиновниками, а за вторую половину лепят громоздкие и непотребные книжищи людьми, далёкими от школы (но близкими к "кормушке"). Пока не сломаем эту насквозь коррумпированную практику, хорошего учебника истории, биологии, физики. математики... в школе не будет! Призываю голосовать за того кандидата в президенты, который будет гарантировать внедрение европейской конкурентной системы обеспечения школ качественными и дешёвыми учебниками с передачей денег тем, кто будет этими учебниками пользоваться!!!
Відредаговано: Вчитель-з-Києва - Ср, 23.09.2009, 08:50 |
|
| |
Глинський__Ярослав |
Дата: Ср, 23.09.2009, 22:40 | Повідомлення № 60 |
Видавець посібників
| Дякую вчителям за хороші відгуки вцілому. Хотілось би дізнатись Вашу думку про мій 2-й розділ про будову комп'ютера. З ним можна ознайомитися на моєму сайті. Інформатика в шкільній програмі - технологічна дисципліна. Тому засилля технічних термінів і понять треба терпіти і рекомендувати учням вивчати основне (в мене для цього є опорний конспект). Я намагався відфільтрувати другорядне від основного. Адже зі свого досвіду роботи вчителем знаю, що є такі ретельні учні (частіше учениці), які відносяться до підручника настільки серйозно і свято, що намагаються вивчати заданий параграф на пам'ять. Може зараз не такі часи і таких учнів немає, але я про них постійно пам'ятав, пишучи свій підручник. Обсяг мого підручника 304 стор.з багатьма додатками і зразками контрольних робіт, але в книжці досить великий шрифт, тому реально матеріалу не так багато. Постараюсь на днях виставити на сайті контрольні роботи по перших двох темах (вони розраховані на 20 хв), які Ви можете роздрукувати і роздати учням не залежно від того, яким підручником Ви користуєтеся.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |