|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Відкритий конкурс підручників з Інформатики для 9-го класу
|
| | |
Ковшун |
Дата: Ср, 09.09.2009, 15:35 | Повідомлення № 1 |
Досвідчений учасник
| Відкритий конкурс підручників з Інформатики для 9-го класу. Запрошуємо вчителів, учнів та їх батьків до участі у незалежній експертизі засобів навчання Інформатики, які пропонуються на 2009/2010 навчальний рік. Потрібно відмітити підручник із наведеного списку, якому віддаєте перевагу. Можете у повідомленні аргументувати свій вибір. 1. " Інформатика. 9 клас"/Ривкінд, Чернікова, Шакотько, Лисенко; "Генеза". ОЗНАЙОМИТИСЬ 2. " Інформатика. 9 клас"/Завадський, Стеценко, Левченко; "BHV". ОЗНАЙОМИТИСЬ 3. " Інформатика. 9 клас"/подружжя Володіних; "Гімназія". ОЗНАЙОМИТИСЬ 4. " Інформатика. 9 клас"/Морзе, Вебер, Кузьминська; "Школяр". ОЗНАЙОМИТИСЬ 5. " Інформатика. 9 клас. Підручник для 12-річної школи"/Глинський; "Деол". ОЗНАЙОМИТИСЬ 6. " Інформатика. 9 клас. Перший рік"/Шестопалов, Пилипчук, Табарчук; "Аспект". ОЗНАЙОМИТИСЬ Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
PanPete |
Дата: Пт, 25.09.2009, 12:57 | Повідомлення № 76 |
Наполегливий учасник
| Quote (Bandalak) Але якщо таку апробацію не провести, то шансу не буде і в дітей наступних поколінь Питння не в тому, чи проводити апробацію, чи ні - однозачно так, але процес апробації повинен йти по певних правилах, і видавець, навіть в рекламі (Після апробації у видавництві "Аспект" друкуються другі видання "Посібника" і "Зошита" для 9-го класу ...) , не має права заявляти про вже проведену апробацію, якщо така пока що ще в процесі. Quote (Шестопалов) Мені ж за свої гроші потрібно постаратися зробити навчальні засоби якомога кращими! Давайте нвазивати все своїми іменами. На мою думку виправлення другого видання ви плануєте провести за рахунок тих, хто повівся на реламу з пост №68, №70.
Відредаговано: PanPete - Пт, 25.09.2009, 12:58 |
|
| |
oleksandrv |
Дата: Вт, 29.09.2009, 23:04 | Повідомлення № 77 |
Новий користувач
| Вже майже місяць обговорюєте нові підручники та все, що з ними зв'язано. Цікаво. Міг би також поділитися своїми думками, але у нашій бібліотеці підручниками навіть не пахне
|
|
| |
НІКОЛЯ |
Дата: Ср, 30.09.2009, 08:32 | Повідомлення № 78 |
Знавець вірусів
| Quote (oleksandrv) але у нашій бібліотеці підручниками навіть не пахне Я вас порадую в нашій теж, десь вони загубились по дорозі до школи місяць чую (Будуть з дня на день)
|
|
| |
Шестопалов |
Дата: Ср, 30.09.2009, 08:52 | Повідомлення № 79 |
Видавець посібників
| Quote (oleksandrv) але у нашій бібліотеці підручниками навіть не пахне Под лежачий камень вода не течёт?! Многие школы Украины давным-давно вооружились недорогими простыми, эффективными, удобными средствами Глинского или моими (см. http://aspekt-edu.kiev.ua ) и не мучатся. Издательство "Аспект" для 2-го исправленного и дополненного тиража с 01.10.09 уменьшило цены для комплекта "Пособие + тетрадь" с 29 грн. до 26 грн.: "Учебник" вместо 24.50 грн. теперь будет стоить 20 грн. "Зошит" вместо 4.50 грн. теперь будет стоить 6 грн. Все остальные средства: поурочное и календарное планирование, тренажеры миши, клавиатуры, редактирования текста и даже комплект компьютерных тестов предлагается БЕЗПЛАТНО!
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Ср, 30.09.2009, 15:37 | Повідомлення № 80 |
Ветеран спілкування
| Quote (Шестопалов) Многие школы Украины давным-давно вооружились недорогими простыми, эффективными, удобными средствами Глинского или моими (см. http://aspekt-edu.kiev.ua ) и не мучатся. Издательство "Аспект" для 2-го исправленного и дополненного тиража с 01.10.09 уменьшило цены для комплекта "Пособие + тетрадь" с 29 грн. до 26 грн.: "Учебник" вместо 24.50 грн. теперь будет стоить 20 грн. "Зошит" вместо 4.50 грн. теперь будет стоить 6 грн. Все остальные средства: поурочное и календарное планирование, тренажеры миши, клавиатуры, редактирования текста и даже комплект компьютерных тестов предлагается БЕЗПЛАТНО! Пане Шестопалов у вас же не підручник, а средства як Ви самі написали )))) Збирався був придбати посібник пана Глинського, але після того як прочитав опублікований 2 параграф подумаю тепер(ну не можна ж все так скоротити) Додано (30.09.2009, 15:37) --------------------------------------------- Як Вам таке У Windows є спеціальні папки Мої документи, Мій комп’ютер, Мереж не оточення, Кошик. Їх значки та властивості відрізняються від стандартних папок (рис. 3.28). Ці папки призначені Мої документи – для забезпечення доступу до документів, фотографій, малюнків, відеофільмів тощо певного користувача. Мій комп’ютер – для забезпечення доступу до зовнішніх запам’ято вуючих пристроїв, папок з файлами різних користувачів. Мережне оточення – для забезпечення доступу до ресурсів комп’ютер них мереж. Кошик – для тимчасового зберігання видалених файлів і папок.
Відредаговано: swetikccc - Ср, 30.09.2009, 15:39 |
|
| |
pasichov |
Дата: Ср, 30.09.2009, 17:33 | Повідомлення № 81 |
Наполегливий учасник
| Quote (mouse) Ми з вами вчителі. Наша мета навчити вчитися перш за все. Розвинути особистість. Виховати громадянина країни, а не "кнопкодава" прив*язаного до конкретного ПО. ОСЬ ЦЕ - АБСОЛЮТНО ПРАВИЛЬНА ДУМКА. Дискусія про підручники з "комерційно-фінансовим ухилом" мене просто розважає... Про що дискусія? Про те, що не читали, бо підручники ще й не дійшли до шкіл, а висновки зроблено по 2-м ознайомчим параграфам, скачаним з мережі? І хто вже всиг "апробувати" підручники, що видані на комерційній основі? А ось попрацювати менеджерами по "втиранню" цих підручників своїм учням встигли, і не завжди безкорисно... Всі ці підручники ОДНАКОВІ, тому що у всіх авторів ОДНАКОВО (ІМХО) неправильний підхід до вивчення курсу ІНФОРМАТИКИ в школі (на жаль, заданий програмою). Тому (знову ІМХО) на результативність НАВЧАННЯ за цією програмою вибір підручника впливає вкрай мало. Сформувати необхідні ЗУН у учня, передбачені програмою можна взагалі без такого підручника. А якщо оцінювати, як учень переказує параграф... Тут багато було критики на адресу підручника Володіних. Абстагуючись від того, що до навчання одного з авторів мав безпосереднє відношення, скажу (маю підручник), що тут хоч зроблена спроба "вистрибнути" з тісних штанців примітивізму вивчення інформатики як курсу по пакету Майкрософт Офіс для секретарів-машиністок... Вивчаючи такий курс і за такими підручниками (маю підручник Глинського, Шаповалова, Завадського, Володіних) ми ніколи нае зуміємо виконати те, про що написав шановний mouse...
|
|
| |
Глинський__Ярослав |
Дата: Ср, 30.09.2009, 18:53 | Повідомлення № 82 |
Видавець посібників
| Шановні колеги! Давайте не звалюватись від критики до критиканства. Quote (pasichov) Вивчаючи такий курс і за такими підручниками (маю підручник Глинського, Шаповалова, Завадського, Володіних) ми ніколи нае зуміємо виконати Це значне перебільшення. Quote (pasichov) Дискусія про підручники з "комерційно-фінансовим ухилом" мене просто розважає... По моєму, Ви вжили не те слово (останнє), що хотіли. Не треба розрізняти підручники з "комерційно-фінансовим ухилом" (це, видно, мої і п. Шестопалова) від інших підручників, бо саме щодо комерційного ухилу, то між ними різниці немає. Всі видавництва добре заробили на держзамовленні + пропонують різні додаткові платні засоби навчання. Тому питання з позицій комерції краще не піднімати. Тай соціалізм закінчився вже давно (це лише МОНУ ще живе при соціалізмі). На цьому форумі формується спільнота вчителів інформатики. Кожний вчитель має право відповідно до своїх уподобать підтримати того чи іншого автора, або не підтримати жодного. Більше того, може мати свою громадянську позицію і не бути пішаком у чужій грі. Кожний автор може рекламувати свою продукцію, називаючи її найкращою за тими чи іншими критеріями. Кожний вчитель може спробувати себе у ролі автора. Таку змогу найбільше надає п. Шестопалов. Частково працюю з авторами-вчителями я та інші видавництва. Легко переконатися, що створити підручник - це нелегка справа. Причина тут на мою думку така: багато здібних талановитих обізнаних досвідчених вчителів не можуть створити двох путніх абзаців. Обізнаність і творчість часто є взаємовиключними. Програма тут ні до чого. Кнопкодавіння уникнути не можна. Правда, видають у Росії підручники з інформатики для шкіл, де не згадають конкретно жодного програмного засобу, а лише описують принципи. Не сподобалися вони мені, хоча зерно раціональне в них є, я всі ті зерна позбирав і врахував у своїй роботи. Кнопкодавіння в тих книжках не описується, але й читати їх не цікаво. Таке враження ніби ми живемо у другій поливині 80-х. Не варто явно чи неявно закликати вчителів ігнорувати підручники: офіційні та альтернативні. Для вчителя - це все таки інструмент праці. Кому потрібна лопата, кому трактор, кому треба все. Для батьків - це інвестиція в навчання дітей. Для вчителя - це полегшення в роботі. Не секрет, що за часів попереднього підручника багато вчителів призвичаїлися обходитися без жодного. Але є такі вчителі, які ретельно готувалися до уроків за підручниками п. Шестопалова або моїми, але учням не рекомендували їх придбати (догадайтесь чому?). Ну і так далі.
|
|
| |
Ktara |
Дата: Ср, 30.09.2009, 19:56 | Повідомлення № 83 |
Перспективна вчителька
| мое ИМХО Я считаю, что удачный учебник или не очень удачный, но абсолютно все авторы заслуживают уважение, за то,что они хоть что-то попытались сделать. Уже говорилось на форуме, что критиковать мы все умеем (хлебом не корми, дай покритиковать). Написать все значительно сложнее. Одно дело, когда ты понимаеш сам себя и вроде все ясно, а другое - так чтоб тебя поняла вся Украина И ка я уже говорила, я не смогу проголосовать в данном конкурсе, так как мало самой прочитать учебник, по нему еще должны работать и дети (и пусть меня подняли на смех, что 6 учебников - это 6 лет). Поэтому это не конкурс. а тему видать надо было назвать "Какой из учебников мне нравится больше". По-моему это точнее отображает суть того, что пытаются сделать Я готова что в меня полетят тапочки (и вещи потяжелее). Не впервые - привыкла уже. Но я привыкла иметь свою точку зрения. Быть может я слишком оптимистична - не вижу только черного и белого, а множество полуоттенков (и физики могут мне помочь сказав сколько спектров белого цвета есть) Так что давайте не будет говорить об авторах плохо. Учебник может быть удачным и не очень И есть фраза "Если не нравится то, что предлагают, можно создать собственную вещь" Однажды я отказалась от написания учебника, так как посчитала что еще имею маловато опыта для написания учебника и не факт что та методика, которая помогает мне сможет помочь остальным (мы работаем с разными детьми) Как итог. Всем авторам - большое человеческое спасибо за то, что вы пытаетесь хоть что-то сделать чтоб помочь другим (не себе)
|
|
| |
Ktara |
Дата: Ср, 30.09.2009, 20:01 | Повідомлення № 84 |
Перспективна вчителька
| Да, кстати учебник Володина появился в открытой продаже. Итак из всех учебников по информатике для 9-го класса в магазинах нашего рода видела: автор Я. Глинский и Володиных Из приведенного списка сейчас у меня нет только № 1. За пополнение у меня списка учебников отдельное спасибо Е. Шестопалову (за подаренный учебник и рабочую тетрадь) и Оксане (за практикум)
|
|
| |
dpi |
Дата: Ср, 30.09.2009, 21:02 | Повідомлення № 85 |
Досвідчений вчитель
| Как говорится, сколько людей... Думаю, что и сами авторы найдут в своих учебниках недостатки после прогона их с детьми. Учебники не издаю, но опыт есть. Когда то создал пособие для себя "Основы языка С++". Думал все отлично. Но после 3-4 прогонов на занятиях пошли изменения. Сейчас изменено процентов 25 материала и думаю это еще не конец изменениям. А теперь представьте, если бы я выпустил книгу и два года смотрел на свои ляпсусы. Выход один: объединить всех авторов в одну команду (хорошо их материально простимулировав) и годик поработать над книгой. Руководителем поставить независимого человека, можно меня. Что, слабо МОНУ?
|
|
| |
alex |
Дата: Ср, 30.09.2009, 21:57 | Повідомлення № 86 |
Активний учасник
| Quote (Ktara) Так что давайте не будет говорить об авторах плохо. Про авторів ніхто погано не говорить. Хоча я і повторююсь, але повторю. Підручники є відображенням програми. Програма повинна забезпечувати досягнення певної цілі. А ціль дуже далека від того щоб допомогти учням вивчити основи інформатики.( Див підручники). Прочитавши матеріал підручників, зробив висновок, що основна ціль курсу сформувати в учнів навички використання продуктів фірми Мвйкрософт. Зрозуміло, що така ціль має дуже далеке відношення до основ інформатики. Ось тому то і така велика кількість критики підручників. PS. Для чого наприклад тратити багато часу на вивчення того продукту, у якого такий хороший інтиЇтивно зрозумілий інтерфейс, з довідкою і т . д. Можливо важливіше навчти дітей мислити. Чи нам ті що вміють мислити вже не потрібні?
|
|
| |
Ktara |
Дата: Ср, 30.09.2009, 22:37 | Повідомлення № 87 |
Перспективна вчителька
| Если спросить мое мнение. Тот с мышлением у детей большая проблема. Сколько не спрашиваю, то только у 1 человека из 30 в школе была логика. У некоторых информатика была с 3-го, 5-го класса, но по их же словам они только в игрушки играли. Ну и о чем можно говорить дальше. Видать люди мыслящие не нужны
|
|
| |
Шакотько |
Дата: Ср, 30.09.2009, 22:57 | Повідомлення № 88 |
Новий користувач
| Quote (swetikccc) Збирався був придбати посібник пана Глинського, але після того як прочитав опублікований 2 параграф подумаю тепер(ну не можна ж все так скоротити) Додано (30.09.2009, 15:37) --------------------------------------------- Як Вам таке У Windows є спеціальні папки Мої документи, Мій комп’ютер, Мереж не оточення, Кошик. Їх значки та властивості відрізняються від стандартних папок (рис. 3.28). Ці папки призначені Мої документи – для забезпечення доступу до документів, фотографій, малюнків, відеофільмів тощо певного користувача. Мій комп’ютер – для забезпечення доступу до зовнішніх запам’ято вуючих пристроїв, папок з файлами різних користувачів. Мережне оточення – для забезпечення доступу до ресурсів комп’ютер них мереж. Кошик – для тимчасового зберігання видалених файлів і папок. Мушу відновити справедливість - наведена цитата не з посібника Глинського Я., а з підручника нашого авторського колективу (стр. 95). Я дуже хотів би прочитати конкретні зауваження щодо коректності наведеної цитати. З повагою В.Шакотько
Відредаговано: Шакотько - Ср, 30.09.2009, 22:58 |
|
| |
oksanka120 |
Дата: Ср, 30.09.2009, 23:02 | Повідомлення № 89 |
Неординарна вчителька
| Quote (dpi) объединить всех авторов в одну команду (хорошо их материально простимулировав) А ви запитайте вони згодні обєдинитись в одну команду ? Я важаю що це бредова пропозиція. І кожен як автор має особисте я та власну думку та бачення розвитку яким власне і керується при написанні підручників. Quote (dpi) Руководителем поставить независимого человека, можно меня. Что, слабо МОНУ? Фільм (Бригада) памятаєте? І фразу: Пчолкин не тяни одеяло на себя. А чому б не провести відкритий конкурс на посаду керівника такого проекту? Але як кажуть дурень думкою багатіє. Це все з розділу фантастики. А точніш всирівно що запропонувати обєдинитись Януковичу Юльці та іншим в один прект і щоб його очолив Мороз як призидент. Реально бред сивої кобили.
|
|
| |
Шестопалов |
Дата: Чт, 01.10.2009, 08:46 | Повідомлення № 90 |
Видавець посібників
| Quote (Шакотько) Мушу відновити справедливість - наведена цитата не з посібника Глинського Я., а з підручника нашого авторського колективу (стр. 95). Я теж запам’ятав ці "зауваження" і подумав, що ж там "не так" знайшов опонент. Особисто мені сподобались чіткі, зрозумілі і правильні пояснення. Ще й подумав, що у нашому посібнику (автори Шестопалов, Пилипчук, Табарчук), можливо, не все так розумно. Але я на форумі вже давно і різне бачив. Є такі опоненти, які намагаються своїми зауваженнями та пропозиціями допомогти спільній справі. Рідко, але знаходяться і такі, що їм все погано. Особисто вітаю весь ваш авторський колектив з перемогою у конкурсі і з випуском хорошого підручника. Всіх вас пам’ятаю, поважаю і люблю! У нас різні стилі у написанні книг: у вас більш елітний, у нас "попроще". І кожен із нас нехай знайде свого користувача. Більше підручників, хороших і різних!
Відредаговано: Шестопалов - Чт, 01.10.2009, 08:55 |
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |