Чт, 21.09.2023, 14:19
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.4 Підручники з інформатики для 12-річної школи » Відкритий конкурс підручників з Інформатики для 9-го класу (Запрошуємо вчителві учнів та їх батьків до обговорення)
Відкритий конкурс підручників з Інформатики для 9-го класу
1.1. " Інформатика. 9 клас"/Ривкінд, Чернікова, Шакотько, Лисенко; "Генеза".[ 8 ][17.02%]
2.2. " Інформатика. 9 клас"/Завадський, Стеценко, Левченко; "BHV".[ 11 ][23.40%]
3.3. " Інформатика. 9 клас"/подружжя Володіних; "Гімназія".[ 6 ][12.77%]
4.4. " Інформатика. 9 клас"/Морзе, Вебер, Кузьминська; "Школяр".[ 7 ][14.89%]
5.5. " Інформатика. 9 клас. Підручник для 12-річної школи"/Глинський; "Деол".[ 11 ][23.40%]
6.6. " Інформатика. 9 клас. Перший рік"/Шестопалов, Пилипчук, Табарчук; "Аспект".[ 14 ][29.79%]
Усього відповідей: 47
Ковшун Дата: Ср, 09.09.2009, 15:35 | Повідомлення № 1
Досвідчений учасник
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Відкритий конкурс підручників з Інформатики для 9-го класу.
Запрошуємо вчителів, учнів та їх батьків до участі у незалежній експертизі засобів навчання
Інформатики, які пропонуються на 2009/2010 навчальний рік. Потрібно відмітити підручник
із наведеного списку, якому віддаєте перевагу. Можете у повідомленні аргументувати свій вибір.

1. " Інформатика. 9 клас"/Ривкінд, Чернікова, Шакотько, Лисенко; "Генеза". ОЗНАЙОМИТИСЬ
2. " Інформатика. 9 клас"/Завадський, Стеценко, Левченко; "BHV". ОЗНАЙОМИТИСЬ
3. " Інформатика. 9 клас"/подружжя Володіних; "Гімназія". ОЗНАЙОМИТИСЬ
4. " Інформатика. 9 клас"/Морзе, Вебер, Кузьминська; "Школяр". ОЗНАЙОМИТИСЬ
5. " Інформатика. 9 клас. Підручник для 12-річної школи"/Глинський; "Деол". ОЗНАЙОМИТИСЬ
6. " Інформатика. 9 клас. Перший рік"/Шестопалов, Пилипчук, Табарчук; "Аспект". ОЗНАЙОМИТИСЬ

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

swetikccc Дата: Пт, 02.10.2009, 10:39 | Повідомлення № 106
Ветеран спілкування
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (Шакотько)
Це не так. Об`єкт Мій комп`ютер розглядається як спеціальна папка. Як обєкт Мій комп`ютер має значок. Але не сам значок є папкою, а об`єкт.

Ну Ви і закрутили.
Значок представляє обьєкт(графічно).
І функції об`єкту Мій комп`ютер не зводяться тільки до для забезпечення доступу до зовнішніх запам’ятовуючих пристроїв, папок з файлами різних користувачів.
Мій комп`ютер - це значок, що відкриває доступ до всіх об’єктів комп’ютера. В тому числі і до запам’ятовуючих пристроїв, папок з файлами різних користувачів.
Розглянте його властивості.
Пане Шакотько я голосував за Ваш підручник і з запропонованих вважаю його найкращим
Додано (02.10.2009, 10:39)
---------------------------------------------
Quote (Шестопалов)
Что же вы нас, авторов, так яростно мордой возите? Неужели за то, что мы решились СДЕЛАТЬ, не ограничившись безопасными разговорами "обо всём и ни о чём"? Других слов не находите за нашу работу? Может быть потому вы так старательно выискиваете, к чему бы придраться, что сами ничего для информатики сделать не можете? А вы попробуйте хоть один параграф декларируемого вами учебника написать, сразу воинственный пыл поубавится

Я прекрасно помню Ваш пост где Вы яростно возили мордой наше правительство, и у них тоже есть аргументация - "Ми працюємо"
Ви дуже болісно сприймаєте зауваження і критику. Ніхто не збирався "яростно возить мордой". Зазвичай автори дякують всим, хто надсилає їм зауваження і пропозиції. І ніхто не вважає, що писати підручники легко, але якщо Ви уже взялися це робити і отримуєте за це гроші, то робіть якісно. Навідміну від Вас я не думаю, що вношу вклад у Інформатику, як науку. Я її просто викладаю.

Відредаговано: swetikccc - Пт, 02.10.2009, 11:33
Ковшун Дата: Пт, 02.10.2009, 14:15 | Повідомлення № 107
Досвідчений учасник
Quote (swetikccc)
...Ви уже взялися це робити і отримуєте за це гроші, то робіть якісно. Навідміну від Вас я не думаю, що вношу вклад у Ірформатику, як науку. Я її просто викладаю.

На мій погляд "Аспект" робить якісно!
Quote (swetikccc)
Навідміну від Вас я не думаю, що вношу вклад у Ірформатику, як науку. Я її просто викладаю.

Навчаючи учнів предмету "Інформатика", ми вчителі, вносимо якийсь, хоч і дуже маленький вклад, у розвиток ІНФОРМАТИКИ!
dpi Дата: Пт, 02.10.2009, 15:04 | Повідомлення № 108
Досвідчений вчитель
Рейтинг: 39
Quote (Ковшун)
ми вчителі, вносимо якийсь, хоч і дуже маленький вклад, у розвиток ІНФОРМАТИКИ!

Но не надо уж так скромно. Ведь мы как то обходились, да и сейчас еще обходимся, и без учебников. А Информатика живет и процветает.
filnick Дата: Пт, 02.10.2009, 16:40 | Повідомлення № 109
Мудрий вчитель
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Шановні колеги, дорогі вчителі!
Від щирого серця прийміть найтепліші вітання з професійним святом. Низький уклін Вам за Вашу натхненну й самовіддану працю, за ласку й доброту, за підтримку та розуміння, за творчість та наполегливість, за турботу та увагу, за світлі мрії та радісні дитячі усмішки. Частинка Вашої душі завжди залишатиметься у Ваших учнях - минулих, теперішніх та майбутніх.
Бажаємо Вам міцного здоров'я, щастя, невичерпної наснаги.

PS Класик писав: "Все профессии важны, все профессии нужны...". Аналогічно з підручниками. Повинні бути РІЗНІ (за авторством, методикою, світоглядом, ідеєю тощо). Моя велика повага усім творцям підручників з інформатики. У кожного з Вас були і будуть свої прихильники або оппоненти, доброзичливці чи критики. Але головне, що нас всіх (вчителів, авторів, видавців) об'єднує - це бажання допомогти здобути реальну інформаційну освіту, гідну людини ХХІ століття. Може досить пафосно, але реально це так.

Ковшун Дата: Сб, 03.10.2009, 10:12 | Повідомлення № 110
Досвідчений учасник
Quote (dpi)
...Ведь мы как то обходились, да и сейчас еще обходимся, и без учебников. А Информатика живет и процветает.

Дійсно, обходились.
І зараз ще дуже багато шкіл не забезпечені підручниками і не лише з інформатики.

Quote (dpi)
А Информатика живет и процветает.

Це дуже радує!
Шестопалов Дата: Нд, 04.10.2009, 09:47 | Повідомлення № 111
Видавець посібників
Нагороди: 18
Рейтинг: 280
Календарне планування для 9-го класу, перший рік скачать:
http://teachlab.ucoz.ua/load/2
pasichov Дата: Нд, 04.10.2009, 12:21 | Повідомлення № 112
Наполегливий учасник
Нагороди: 3
Рейтинг: 70
"Не барское это дело..." писати підручники. СПРАВЖНІЙ підручник створити може лише ВИДАТНИЙ учений, педагог, дидакт, учитель. І зараховувати себе до цієї когорти будь-кому, особливо на тлі прозорої перспективи "булки з маслом" за тираж НЕ ВАРТО. Багато підручників - це добре, звичайно. АЛЕ БАГАТО ПОГАНИХ ПІДРУЧНИКІВ - ЦЕ ЩЕ ГІРШЕ, НІЖ ВІДСУТНІСТЬ ОДНОГО ХОРОШОГО.
З другого боку учитель завжди має підстави ділитися з суспільством своїми творчими надбаннями, наробками, знахідками, методичними прийомами. І повинен їх описувати. АЛЕ ЦЕ НЕ ПІДРУЧНИК!!!! ЦЕ БАЗА ЗНАНЬ УЧИТЕЛЯ Наливайка, Стограмовича, Сутрапян, Бухлова...етс. І вона може бути (і є) корисною учням не лише цих "легендарних" учителів, а й іншим учням, і учителям Непитущому, Гробокопателю, Ковбасі...
Але соціалізм скінчився [Глинський], а Наливайко, Сутрапян, Стограмович, Бухлов мають не лише власні знання (певні), а й нереалізовані потреби (конкретні), а учительська зарплата...самі знаєте. Ось ми і маємо альтернативу колишньому "безкнижжю" - "много книжек "хороших" и разных"...
Ось створили ми систему http://disted.edu.vn.ua як можливість оприлюднити свою базу знань для учителя. Хай колеги читають, критикують, вибирають раціональе зерно, використовують в роботі. Хай учні всієї України (Канади, Австралії...етс) читають, навчаються,і теж критикують. І що саме головне - "тобі за це нічого не буде!". А твої учні мають доступ до твоєї бази знань не лише під час уроків, а й дома, і... вивчають, а замість того, щоб конспектувати твої учительські оповідки на уроці Інтернет з "толком" використовують...
Але тут прокольчик в мене вийшов.. Не врахував я об'єктивну реальність - "кончину социализма"... І те, що "нічого не буде", в.ч. і гонорару (потиражних, частини тиражу, етс), не сприяє розвитку системи.
Ось чому зібрання в обласних інститутах "удосканалізації" учителів перетворюються на виставку-продаж безсмертних творінь п.Наливайка, Стограмовича, Сутрапяна, Бухлова, а нечисельний актив великого форуму інформатиків всієї України в значній своїй частині "любить" то одного, то другого з цієї когорти непересічних особистостей...
Ось такі думки навіює дискусія в цій темі....
PS Всі герої цього ессе (крім п.Глинського, цитату якого про кінець соціалізму я глибоко усвідомив) є видуманими. Будь-яке співпадіння прізвищ чи фактів є випадковим і не має злого задуму.

Відредаговано: pasichov - Нд, 04.10.2009, 12:33
Глинський__Ярослав Дата: Пн, 05.10.2009, 17:49 | Повідомлення № 113
Видавець посібників
Нагороди: 3
Quote (pasichov)
АЛЕ БАГАТО ПОГАНИХ ПІДРУЧНИКІВ - ЦЕ ЩЕ ГІРШЕ, НІЖ ВІДСУТНІСТЬ ОДНОГО ХОРОШОГО

Ви несправедливо наїзджаєте на авторів. Корінь проблем - у декількох особах, близьких до МОНУ і там сидячих.
А авторів уже й не так багато. Одні - з великим досвідом написання, інші з великим досвідом використання раніше написаного (в хорошому сенсі). Власне останні швидко побачили, що всі підручники попередньої епохи були поганими повністю або частково і вирішили створити щось краще. В цьому є динаміка і еволюційний процес створення підручника. Нові підручники у всіх кращі, ніж старі, але степінь досконалості різна. Є формально грамотні підручники, які читати неможливо. Не вина авторів, що є закулісні махінації і декому дуже вигідно, щоб про ці махінації ніхто не знав. Але так не буде.
alex Дата: Пн, 05.10.2009, 18:21 | Повідомлення № 114
Активний учасник
Рейтинг: 17
Quote (Глинський__Ярослав)
Ви несправедливо наїзджаєте на авторів. Корінь проблем - у декількох особах, близьких до МОНУ і там сидячих.

З цього твердження можна зробити висновок, що звільненні декількох осіб з МОН підручники
з поганих стануть дуже хорошими.

Ви несправедливо наїзджаєте на авторів.

Як на мене повідомлення Пасіхова це не наїзд на авторів, а конкретна, причому як на мою думку, об'єктивна
оцінка ситуації.

НІКОЛЯ Дата: Пн, 05.10.2009, 21:26 | Повідомлення № 115
Знавець вірусів
Рейтинг: 206
Quote (pasichov)
АЛЕ БАГАТО ПОГАНИХ ПІДРУЧНИКІВ - ЦЕ ЩЕ ГІРШЕ, НІЖ ВІДСУТНІСТЬ ОДНОГО ХОРОШОГО.

Вибачайте ви хоч раз бачили щоб фахівець будь то гончар чи тесля коли першого разу бере до рук знаряддя праці одразу зробив бездоганий виріб.
Це не реально. Тільлки з набуттям досвіду та навиків кожного разу виріб ставатиме все кращим та кращим.
Quote (pasichov)
а нечисельний актив великого форуму інформатиків всієї України в значній своїй частині "любить" то одного, то другого з цієї когорти непересічних особистостей...

О то може зробим всеукраїнський референдум і визначим кращих авторів. Оце ви даєте! Для того щоб як ви говорили не тільки
Quote (pasichov)
нечисельний актив великого форуму інформатиків
міг любити то одного то другого є теми обговорення де всі бажаючі можуть висловити свою думку.
До речі а чому ви не спробуєте себе на цій ниві цікаво було б подивитись. Ви ж теж маєте великий досвід. Тому що не всі діти мають вдома ПК та інет.
А як відомо книга - джерело знань. ;)
alex Дата: Пн, 05.10.2009, 21:43 | Повідомлення № 116
Активний учасник
Quote (pasichov)
СПРАВЖНІЙ підручник створити може лише ВИДАТНИЙ учений, педагог, дидакт, учитель.

Думаю, що іменно по цій причині Пасіхов і не пише підручників. А методички, розробки уроків і т.д.
ним написані . Вони і є тим шліфуванням про яке ви Ніколя говорите.

Так, можливо з цього потрібно починати.

НІКОЛЯ Дата: Пн, 05.10.2009, 22:02 | Повідомлення № 117
Знавець вірусів
Рейтинг: 206
Quote (pasichov)
СПРАВЖНІЙ підручник створити може лише ВИДАТНИЙ учений, педагог, дидакт, учитель.

Коли б всі автори писали підручники по цьому визначенні то кількість підручників була б на освітній заклад штук десь так із 10 по всіх предметах включно. ;) І було б так як у царській Росії - книга на вагу золота.
Так що не потрібно гнати волну на авторів вони роблять корисну і потрібну справу. І за це їм велике спасибі.
А що до помилок то відних ніхто не застрахований людині свойственно помилятись. Не помиляються тільки повні ідіоти бо не мають чітко сформульованої думки. ;)
alex Дата: Пн, 05.10.2009, 22:33 | Повідомлення № 118
Активний учасник
Quote (НІКОЛЯ)
Коли б всі автори писали підручники по цьому визначенні то кількість підручників була б на освітній заклад штук десь так із 10 по всіх предметах включно.

А хіба хороших підручників зараз більше? Хоча радісні перспектви , на мою думкі все- таки є.
Можливо знайдеться людина, яказапропонує достатньо хорошу програму. А отримати інформацію по
питаннях такої програми можна і в інтернеті. ( Працьовитий премєр обіцяла пільговий для шкіл)
filnick Дата: Пн, 05.10.2009, 23:58 | Повідомлення № 119
Мудрий вчитель
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Quote (alex)
Працьовитий премєр обіцяла пільговий для шкіл

Працьовитий прем'єр багато чого вже наобіцяла...
NataliyG Дата: Вт, 06.10.2009, 13:52 | Повідомлення № 120
Активний учасник
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
А авторів уже й не так багато

Це добре, що нема багато авторів, уявіть собі шо б то було як би авторі ще й багато було.
Хочу висловити Вам пане Глинський подяку за Ваші хороші книги. А підручник для 9 класу з поміж тих, що я бачила (я бачила №3,4,5) вважаю найкращим.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.4 Підручники з інформатики для 12-річної школи » Відкритий конкурс підручників з Інформатики для 9-го класу (Запрошуємо вчителві учнів та їх батьків до обговорення)
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2023.