|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Атестація вчителя інформатики
| |
SLKuty |
Дата: Пт, 14.03.2008, 14:50 | Повідомлення № 1 |
Монтажер
| Так сталося, що не маю педагогічної освіти і інформатичної тим більше, але вже 15 років працюю на освітянській ниві. Ніколи немав часу на атестацію і до цих пір - спеціаліст (ще до недавна був молодий спеціаліст) тепер мені сказали що я немаю права атестуватися бо не моя спеціальність. Що робити? Де можна почитати закони на тему атестації? Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Сб, 07.06.2008, 22:57 |
|
| |
Bandalak |
Дата: Пт, 14.03.2008, 15:18 | Повідомлення № 2 |
Лідер форуму
| Матеріали на атестацію можу дати, а от закони..... Попробуйте сходити в юридичну консультацію.
|
|
| |
Ktara |
Дата: Пт, 14.03.2008, 17:02 | Повідомлення № 3 |
Перспективна вчителька
| Quote (SLKuty) Так сталося, що не маю педагогічної освіти і інформатичної тим більше, але вже 15 років працюю на освітянській ниві. Я за освітою - економіст. З інформатикою маю справу 12 років. Теж не хотіли атестувати, потім я пішла в декрет. Але в цьому році атестуюся. Так що маєте право. Тим більше якщо ви 8 років працюєте інформатиком, то маєте право на атестацію за фахом - інформатикаДодано (14.03.2008, 17:02) --------------------------------------------- Мені тільки що повідомили, немає значення яка спеціальність за дипломом, якщо маєте стаж роботи по тій спеціальності, за якою атестуєтеся більше 8 років, то можете йти хоч на вищу категорію (але не зразу, по порядку) 
Відредаговано: Ktara - Пт, 14.03.2008, 16:59 |
|
| |
Sasyk |
Дата: Пт, 14.03.2008, 17:04 | Повідомлення № 4 |
знаток тестуючих систем
| Quote (Ktara) Мені тільки що повідомили, немає значення яка спеціальність за дипломом, якщо маєте стаж роботи по тій спеціальності, за якою атестуєтеся більше 8 років, то можете йти хоч на вищу категорію (але не зразу, по порядку) smile Згоден... нещодавно в нас нарада була, піднімалось питання атестації і саме таку інформацію я також чув
|
|
| |
anton_k |
Дата: Пт, 14.03.2008, 17:17 | Повідомлення № 5 |
Часто заходить...
| Quote (SLKuty) тепер мені сказали що я немаю права атестуватися бо не моя спеціальність. А в якій це області України розкидаються вчителями та ще й інформатиками??? Атестуватися Ви можете навіть за власним бажанням, навіть через 3 роки роботи. А от через 8 то вже примусово, не залежно від вашого бажання. Але атестуватися не страшно, тому дуже не переймайтеся. А взагалі, нагадайте чиновникам, що вчителів (особливо інформатиків) у школах і так не вистачає.
|
|
| |
SLKuty |
Дата: Пт, 14.03.2008, 17:42 | Повідомлення № 6 |
Монтажер
| Quote (anton_k) А в якій це області України розкидаються вчителями та ще й інформатиками??? в Івано-франківській
|
|
| |
filnick |
Дата: Пт, 14.03.2008, 21:28 | Повідомлення № 7 |
Мудрий вчитель
| Атестація відбувається згідно "Типового положення про атестацію педагогічних працівників України", затверджений Наказом МОНУ N 310 від 20.08.93 ( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міносвіти N 419 ( z0792-98 ) від 01.12.98 ) Додано (14.03.2008, 21:28) ---------------------------------------------
Quote (SLKuty) вже 15 років працюю на освітянській ниві Адміністрація школи повинна була провести атестацію принаймні тричі!
|
|
| |
SLKuty |
Дата: Пт, 14.03.2008, 22:51 | Повідомлення № 8 |
Монтажер
| Quote (filnick) Адміністрація школи повинна була провести атестацію принаймні тричі! Я працював в 5-тьох школах приблизно по три роки шукав толкових дітей - не знайшов, але знайшов толкового директора. Напевно залишуся на довго.
|
|
| |
filnick |
Дата: Сб, 15.03.2008, 21:07 | Повідомлення № 9 |
Мудрий вчитель
| Якщо Ваш педагогічний стаж не переривався більше, ніж на місяць, то Ви вже через рік роботи в новій школі могли писати заяву на атестаційну комісію. Толковий директор - це добре, а щодо толкових дітей - то вони обовязково будуть.
|
|
| |
ihor_hontar |
Дата: Сб, 12.04.2008, 21:48 | Повідомлення № 10 |
Досвідчений вчитель
| Quote (SLKuty) Так сталося, що не маю педагогічної освіти і інформатичної тим більше, але вже 15 років працюю на освітянській ниві. Ніколи немав часу на атестацію і до цих пір - спеціаліст (ще до недавна був молодий спеціаліст) тепер мені сказали що я немаю права атестуватися бо не моя спеціальність. Що робити? Де можна почитати закони на тему атестації? Якщо Ви маєте, будь-яку, вищу освіту і вже 15 років працюєте педагогом, то якщо Ви в одній школі пропрацювали більше одного року, тоді до 1 жовтня Ви маєте право написати заяву атестацію, але перед цим потрівно пройти курси підвищення кваліфікаці при обласних інститутах підвищення кваліфікації. Тоді Вас на повному праві мають атестувати, як не фахового спеціаліста. По-другеВи прийшли в освіту до 1996 року, як не фаховий спеціаліст, тоді 100% маєте право давно вже атестуватися. Є така гарна "КНИГА ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ" вид. Харків: ТОРСІНГ ПЛЮС, Там є розділ "АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ", ДЕ ВСЕ ЦЕ РОЗ'ЯСНЕНО.
|
|
| |
SLKuty |
Дата: Нд, 13.04.2008, 00:34 | Повідомлення № 11 |
Монтажер
| ДЯкую всім за поради. Я вже все вияснив - мене нормально будуть атестувати був я раніше на курсах - вчив там викладачів і вчителів і настроював їм компютери тепер - справа інша - є вже нащастя спеціалісти по обласних інститутах підвищення кваліфікації можуть навчити недовчених педагогів якщо ті звичайно хочуть вчитися
|
|
| |
filnick |
Дата: Пн, 14.04.2008, 20:40 | Повідомлення № 12 |
Мудрий вчитель
| Quote (SLKuty) ДЯкую всім за поради.Я вже все вияснив - мене нормально будуть атестувати Атестувати будуть хіба вже наступного року, але Вам це зробити слід хоча б тому, щоб мати відповідну категорію, а значить і вищу зарплату.
|
|
| |
ssh |
Дата: Чт, 01.05.2008, 23:25 | Повідомлення № 13 |
Проф. освоїв фото-від. монтаж
| filnick, які вимоги (маю на увазі досягнення) до вчителя з вищою категорією і званням (старший, методист) за атестаційний період? Нам каже адміністрація, що повинен бути кожен рік призер районної олімпіоди - хто має вищу категорію. А ті хто має звання - повинні бути призери ІІІ та ІV туру олімпіад, конкурсів + різні методичні розробки (які вийшли в тираж), статті в газетах та журналах. Мені здається, що призери мають бути за атестаційний період, а не кожного року. У Вас не має нормативних документів щодо цього, або ссилки де це можна прочитати?
|
|
| |
filnick |
Дата: Пт, 02.05.2008, 13:54 | Повідомлення № 14 |
Мудрий вчитель
| Quote (ssh) які вимоги (маю на увазі досягнення) до вчителя з вищою категорією і званням Після вихідних викладу на аплоуд (або прямо на Вашу поштову скриньку). Зараз скажу, що процес атестації спирається на 5-річний цикл і тому враховують результати за весь цей період. Повідомте мені, яка категорія у Вас зараз і чи є педзвання.
|
|
| |
ihor_hontar |
Дата: Пт, 02.05.2008, 15:53 | Повідомлення № 15 |
Досвідчений вчитель
| Quote (ssh) Нам каже адміністрація, що повинен бути кожен рік призер районної олімпіоди - хто має вищу категорію. А ті хто має звання - повинні бути призери ІІІ та ІV туру олімпіад, конкурсів + різні методичні розробки (які вийшли в тираж), статті в газетах та журналах. Те, що каже адміністрація, то Ви слухайте, одним вухом, і працюйте. В старих вимогах про атестацію вчителів таких вимог не має, особливо про презерів олімпіад. Їм аби зробити економвку і не дати вчителю вдосконалюватися. можливо є ще якісь нові доповнення? Після свят перегляну. В "ПОЛОЖЕНІ ПРО АТЕСТАЦІЮ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ УКРАЇНИ" п. 5.6. Педагогічні звання "вчитель-методист", "викладач-методист" присвоюються педагогічним працівникам, які мають кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії", відповідають вимогам для присвоєння звань "старший учитель", "старший викладач", а також запроваджують к навчально-виховний процес ефективні форми і методи роботи, узагальнюють передовий педагогічний досвід, беруть активну участь у розробленні шкільного компонента змісту освіти, діяльності професійних педагогічних об'єднань, асоціацій, надають практичнудопомогу педагогічним працівникам інших навчально-виховних закладів в освоєнні досвіду провідних педагогів і мають власні методичні розробки, які пройшли апробацію та схвалені науково-методичними установами відповідного рівня (п. 5.6 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міносвіти № 419 від 01.12.98). А врезультаті я б Вам рекомендував зробити зведену таблицю своєї роботи, мені колись теж радили старші вчителі, і в кінці атестаційних документів я її прикладаю.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |